ΙΣΠΑΝΙΑ

Ένας χρόνος "Οδύσσειας" για τον Σύρο πρόσφυγα-προπονητή

Ένας χρόνος "Οδύσσειας" για τον Σύρο πρόσφυγα-προπονητή

Ο Σύρος πρόσφυγας, ο οποίος ανετράπη με το παιδί στην αγκαλιά του από οπερατέρ της ουγγρικής τηλεόρασης έγινε προπονητής στην Ισπανία το Δεκέμβρη του 2015. Η ζωή του, ένα χρόνο μετά, δεν είναι όπως τη φανταζόταν.

Η προκλητική κίνηση μιας γυναίκας οπερατέρ που βρισκόταν στα σύνορα της Ουγγαρίας να βάζει τρικλοποδιά σε πρόσφυγα που μεταφέρει μικρό παιδί και να το ρίχνει στο έδαφος, έκανε το γύρο του κόσμου πριν από ένα χρόνο. Το δράμα του μικρού, του αδερφού του αλλά και του πατέρα του ευαισθητοποίησε τον ποδοσφαιρικό κόσμο με τη Ρεάλ να καλεί στο "Μπερναμπέου" την οικογένεια από τη Συρία.

Ο πατέρας του, Οσάμα Αμντούλ Μόσεν ζει στην Ισπανία και ξεκίνησε να δουλεύει ως προπονητής. Σχεδόν ένα χρόνο μετά, η ζωή του εκτυλίσσεται διαφορετικά από τον τρόπο που ίσως τη φανταζόταν.

Ναι, ο 53χρονος ζει με τα δύο εκ των τριών παιδιών του, τον οκτάχρονο Ζαΐντ και τον 19χρονο Μοχάμαντ σε ένα σπίτι 114 τ.μ στην ισπανική πρωτεύουσα. Ναι, έχει δει πώς είναι από κοντά το "Σαντιάγκο Μπερναμπέου". Ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Γκάρεθ Μπέιλ. Ναι, λαμβάνει μηνιαίες αποδοχές ύψους 1.100 ευρώ ως υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της CENAFE (εθνικής σχολής προπονητών στην Ισπανία) με τις αραβικές χώρες.

Ωστόσο, ο Οσάμα Αμντούλ Μόσεν έχει τρία χρόνια να δει τη σύζυγό του και το άλλο του παιδί. "Ο Ζαΐντ (8 ετών) κλαίει συνέχεια και τους ζητά", υποστηρίζει.

Η ισπανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία δεν τον αναγνωρίζει ως επαγγελματία προπονητή - αν κι έχει καθοδηγήσει στην πρώτη κατηγορία της χώρας του την Al-Fotuwa). Ο 53χρονος Σύρος παράτησε τα μαθήματα ισπανικών, δεν δέχεται άλλες δωρεές και αρνείται να προπονήσει.

Μάλιστα, έβαλε ευθέως κατά του προέδρου της ισπανικής ομοσπονδίας, Μιγκέλ Άνχελ Γκαλάν. "Μου είπες ότι θα έφερνες και τη γυναίκα μου εδώ. Με εξαπάτησες".

Γι' αυτό και Οσάμα Αμντούλ Μόσεν ξεκαθαρίζει ότι σκοπεύει να ταξιδέψει στην Τουρκία τους επόμενους μήνες για αναζητήσει τη γυναίκα του και το τρίτο τους παιδί.

Ο Γκαλάν υποστηρίζει ότι το θέμα έχει "κολλήσει" στη γραφειοκρατία της συριακής πρεσβείας στη Μαδρίτη. Ότι "ενόχλησε" μέσω επιστολής και τον Μαριάνο Ραχόι. Ωστόσο, δεν εγγυάται τίποτα. Κι ο 53χρονος Σύρος πρόσφυγας κάθε ημέρα που περνά επαναλαμβάνει: "Το μόνο που θέλω είναι να τους δω και να τους αγκαλιάσω".

TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ