ΙΣΠΑΝΙΑ

"Εκτός πρωταθλήματος η Μπαρτσελόνα"

Partido de la Liga BBVA disputado entre Rayo Vallecano y Barcelona. En la imagen, Xavi. 

League BBVA match played between Rayo Vallecano and Barcelona. In this picture, Xavi.
Partido de la Liga BBVA disputado entre Rayo Vallecano y Barcelona. En la imagen, Xavi. League BBVA match played between Rayo Vallecano and Barcelona. In this picture, Xavi. PARTIDO DE LA LIGA BBVA DISPUTADO ENTRE RAYO VALLECANO Y BARCELONA. EN LA IMAGEN, XAVI. LEAGUE BBVA MATCH PLAYED BETWEEN RAYO VALLECANO AND BARCELONA. IN THIS PICTURE, XAVI.

Μετά τον πρόεδρο της ισπανικής λίγκας, επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος του ανώτατου συμβουλίου αθλητισμού πως η Μπαρτσελόνα δεν μπορεί να πάρει μέρος στο πρωτάθλημα Ισπανίας αν ανεξαρτητοποιηθεί η Καταλωνία

Την Τρίτη ο πρόεδρος της ισπανικής λίγκας, Χαβιέρ Τέμπας, τόνισε πως σε περίπτωση ανεξαρτητοποίησης της Καταλωνίας η Μπαρτσελόνα δεν μπορεί να λάβει μέρος στο ισπανικό πρωτάθλημα.

Το ίδιο βέβαια ισχύει και για την Εσπανιόλ και οποιαδήποτε άλλη καταλανική ομάδα, ενώ την Τετάρτη παρόμοιες δηλώσεις έκανε και ο Μιγκέλ Καρδενάλ, πρόεδρος του ανώτατου συμβουλίου αθλητισμού της Ισπανίας.

"Αυτό λέει ο νόμος", τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ εξήγησε πως η Ανδόρα αποτελεί διαφορετική περίπτωση, οι ομάδες έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο ισπανικό πρωτάθλημα, όπως πχ η Ανδόρα στο μπάσκετ που ανέβηκε μάλιστα στην Α' κατηγορία (ACB) και απέκτησε φέτος τον Γιώργο Μπόγρη.

Τσάβι και Πικέ πρόσφατα εξέφρασαν την επιθυμία τους για ανεξαρτητοποίηση της Καταλωνίας, αλλά αυτό πάντως φαντάζει πολύ δύσκολο, με τον πρωθυπουργό, Μαριάνο Ραχόι, να μην είναι διατεθειμένος να επιτρέψει το δημοψήφισμα.

TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ