ΙΣΠΑΝΙΑ

"Διπλωματικό" επεισόδιο με Βιτόλο!

"Διπλωματικό" επεισόδιο με Βιτόλο!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ισπανός πρώην μέσος των Άρη, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού, Βιτόλο, εγκατέλειψε νοσοκομείο στην Τζιρόνα μετά από δυσκολία επικοινωνίας με δύο νοσηλεύτριες, οι οποίες αρνήθηκαν να μιλήσουν καστιγιάνικα για χάρη των καταλανικών.

Η Τζιρόνα είναι μια πόλη 97.000 κατοίκων στην Καταλωνία, βορειοανατολικά της Βαρκελώνης. Στο νοσοκομείο της πόλης διεκομίσθη ο Ισπανός πρώην μέσος των Άρη, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού και νυν της Τενερίφης, Βιτόλο, για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες για χτύπημα που δέχθηκε στη μύτη μετά την αναμέτρηση με την τοπική ομάδα (1-1) στις 5 Νοέμβρη για τη 13η αγωνιστική της δεύτερης κατηγορίας του ισπανικού πρωταθλήματος.

Ωστόσο, ο Βιτόλο αναγκάστηκε να αλλάξει νοσοκομείο. Κι αυτό εξαιτίας δύο νοσηλευτριών της κλινικής. Σύμφωνα με την εφημερίδα, "La Opinión de Tenerife", οι δύο εργαζόμενες επέμειναν η συνεννόηση να γίνει στην καταλανική γλώσσα, διάλεκτος της ισπανικής η οποία ομιλείται ευρέως στη Βαρκελώνη και την ευρύτερη περιοχή της Καταλωνίας. Σίγουρα, πάντως, αρκετά διαφορετική γλώσσα και στη γραφή και στην ομιλία σε σχέση με την κλασική ισπανική.

Τόσο ο πρώην άσος των Άρη, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού όσο κι ο γιατρός της νησιωτικής ομάδας, Μιγκέλ Σάντσεθ, επέμειναν η επικοινωνία να γίνει στην καστιγιάνικη, δηλαδή επίσημη γλώσσα του ισπανικού κράτους. Η Τενερίφη ενημέρωσε ότι θα προβεί σε επίσημη καταγγελία προς την αρμόδια υπηρεσία, Servicio Catalán de Salud.

Ο συμπαίκτης του Βιτόλο στη νησιωτική ισπανική ομάδα, Μαρκ Κρόσας, επιβεβαίωσε το γεγονός: "Άλλαξαν νοσοκομείο εξαιτίας της ανικανότητας και της απροθυμίας των νοσηλευτριών να δουλέψουν. Δεν ήθελαν να δουλέψουν, γιατί δεν τους απάντησαν στα καταλανικά. Υπάρχουν ανόητοι παντού".

Ο διευθυντής του νοσοκομείου της Τζιρόνα, ωστόσο, αρνείται τις κατηγορίες της Τενερίφης κι εξηγεί: "Όπως συνηθίζεται, τους ρώτησαν εάν μπορούσαν να βοηθήσουν στα καταλανικά. Οι άνθρωποι της Τενερίφης ζήτησαν να μιλήσουν στα καστιγιάνικα. Αμέσως η νοσηλεύτρια, άλλαξε διάλεκτο και μίλησε στα καστιγιάνικα".

TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ