ΙΣΠΑΝΙΑ

Δεν ασχολούνται με τις δηλώσεις του Πικέ στην Ρεάλ

Spain's players from left to right: Juanfran, Gerard Pique, Sergio Ramos and Jordi Alba attends a training session at the Sports Complex Marcel Gaillard in Saint Martin de Re in France, Tuesday, June 14, 2016. Spain will face against Turkey in a Euro 2016 Group D soccer match in Nice on Friday. (AP Photo/Manu Fernandez)
Spain's players from left to right: Juanfran, Gerard Pique, Sergio Ramos and Jordi Alba attends a training session at the Sports Complex Marcel Gaillard in Saint Martin de Re in France, Tuesday, June 14, 2016. Spain will face against Turkey in a Euro 2016 Group D soccer match in Nice on Friday. (AP Photo/Manu Fernandez) AP

Ο Πικέ τα έβαλε και πάλι με την Ρεάλ μετά το τέλος του φιλικού αγώνα της Ισπανίας με τη Γαλλία και ενώ αρχικά στην "βασίλισσα" είχαν στο μυαλό τους να κινηθούν νομικά εις βάρος του, τελικά αποφάσισαν να μην ασχοληθούν.

Ο Πικέ μετά το τέλος του φιλικού αγώνα της Ισπανίας με την Γαλλία καταφέρθηκε και πάλι εις βάρος της Ρεάλ Μαδρίτης με δηλώσεις του για την διαιτησία και όχι μόνο. Αρχικά μάλιστα στην "βασίλισσα" έκαναν σκέψεις να κινηθούν νομικά εις βάρος του, αλλά τελικά πήραν πίσω την οποία σκέψη τους τονίζοντας ότι θα πάρει την απάντησή του στις 23 Απριλίου στο "Clasico".

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Μετά το τέλος του φιλικού αγώνα Ισπανία-Γαλλία ο Πικέ μεταξύ άλλων είπε για τις διαιτητικές αποφάσεις και την χρησιμοποίηση του instant replay: "Στο τέλος, το σημαντικό είναι να παίζεις με λευκά" «καρφώνοντας» ξεκάθαρα την Ρεάλ Μαδρίτης.

Μάλιστα οι δημοσιογράφοι βλέποντας ότι ο Πικέ είναι ορεξάτος συνέχισαν να τον πολιορκούν με ερωτήσεις. Ο στόπερ της Μπαρτσελόνα μίλησε μεταξύ άλλων αρχικά για τη δήλωση του Ραούλ που δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να δουλέψει και στην Μπαρτσελόνα:

"Δεν αμφισβητώ το πόσο Ρεάλ Μαδρίτης είναι ο Ραούλ, αλλά εγώ δεν θα δούλευα ποτέ για την Μαδρίτη. Η Μαδρίτη δεν μου αρέσει για τις αξίες που μεταδίδει, τους παίκτες τους εκτιμώ πάρα πολύ και πολλοί είναι φίλοι.

Εμένα στο θέμα της Μαδρίτης αυτό που δεν μου αρέσει είναι να βλέπω στα επίσημα τις προσωπικότητες που υπάρχουν και πώς κινούν τα νήματα σε αυτή την χώρα. Ο άνθρωπος που έστειλε σε δίκη ως κατηγορούμενους τους Μέσι – Νεϊμάρ και συμπεριφέρεται διαφορετικά στον Κριστιάνο είναι στα επίσημα στο πλευρό του Φλορεντίνο. Ξέρετε για ποιον μιλάω, δεν ξέρω το όνομα της δικαστίνας. Δεν πρόκειται να περάσουμε λίστα όπως ο Μουρίνιο. Ξέρουμε πώς λειτουργεί. Δεν μου αρέσει αυτό που μεταδίδει η Μαδρίτη. Λέω αυτό που νιώθω και δεν μετανιώνω για τίποτα".

Ο Πικέ εννοούσε την Μάρτα Σίλβα Λαπουέρτα, γενική γραμματέα της Ρεάλ από το 2000 έως το 2006, στενή φίλη του πρόεδρου της Ρεάλ, Φλορεντίνο Πέρεθ και η οποία, ως δικηγόρος του κράτους, «έτρεξε» την καταδίκη του Λιονέλ Μέσι για φοροδιαφυγή.

Ο Πικέ συνέχισε λέγοντας: "Πότε με ευνόησαν οι διαιτητές; Στο πρωτάθλημα πριν από καιρό. Αμφισβητείτε μια ανατροπή 6-1 με την αξία που έχει και δεν μιλάτε για το γκολ οφσάιντ του Ράμος στον περυσινό τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ; Αν κάτσουμε να πάμε προς τα πίσω… Εμένα μου έχουν ρίξει πρόστιμο ήδη δύο φορές, αλλά δεν έχουν δίκιο. Είπα μόνο ότι ο διαιτητής πρέπει να βελτιώσει την δουλειά του. Είμαι πεπεισμένος ότι η Μαδρίτη και η Μπάρσα είναι οι πιο ευνοημένες. Εγώ τις συγκρίνω μεταξύ τους, όχι με την Λεγανές, με την οποία σίγουρα η Μπάρσα είναι πιο ευνοημένη".

Οι αρχικές σκέψεις και η απόφαση της Ρεάλ

Λίγο αργότερα αποχώρησε από τον χώρο και ο Σέρχιο Ράμος ο οποίος ρωτήθηκε για τις δηλώσεις του Πικέ αλλά δεν θέλησε να απαντήσει και να ρίξει λάδι στην φωτιά τονίζοντας ότι στον αμυντικό της Μπάρσα αρέσει να μιλάει πολύ αλλά ο ίδιος δεν τα λαμβάνει υπόψιν.

Στην Ρεάλ βέβαια αρχικά δεν είχαν την ίδια αντιμετώπιση πάνω στο θέμα και σκέφτηκαν το ενδεχόμενο να κινηθούν νομικά εις βάρος του Πικέ. Για αυτό και θέλησαν να μάθουν ακριβώς τι και πως έχει ειπωθεί.

Τελικά όμως και σύμφωνα με όσα έβγαιναν από το ρεπορτάζ των τελευταίων ωρών και αναπαρήγαγαν τόσο η "As' όσο και η "Marca", η Ρεάλ δεν θα ασχοληθεί με τα λεγόμενα του Πικέ.

Άνθρωπος της "βασίλισσας" έλεγε χαρακτηριστικά: "Ποιος Πικέ; Θα πάρει την απάντηση που πρέπει στο μεταξύ μας παιχνίδι στις 23 Απρίλη".

photo credits: AP Photo/Manu Fernandez

TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ