ΙΣΠΑΝΙΑ

Αυτή είναι η Καστίγια που απέκτησε τον Βέργο

Αυτή είναι η Καστίγια που απέκτησε τον Βέργο

Η Καστίγια αποτελεί το νέο σταθμό στην καριέρα του Νίκου Βέργου και το Sport24.gr σας παρουσιάζει όλα όσα θα θέλατε να ξέρετε για την θυγατρική της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο χαμένος τελικός Κυπέλλου και το μοναδικό ρεκόρ, οι παικταράδες που έχει δώσει σε ευρωπαϊκούς συλλόγους και οι φημισμένοι προπονητές της.

Η 24η Αυγούστου 2016 θα αποτελεί για πάντα μία ημερομηνία-σταθμό στην καριέρα του Νίκου Βέργου, με τον 20χρονο άσο να κάνει το μεγάλο άλμα μετακομίζοντας ως δανεικός από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού στην Καστίγια, στη δεύτερη ομάδα της πρωταθλήτριας Ευρώπης, Ρεάλ Μαδρίτης, που αγωνίζεται φέτος στην τρίτη κατηγορία του ισπανικού πρωταθλήματος.

Αυτή είναι η Καστίγια που απέκτησε τον Βέργο

Τι το ιδιαίτερο όμως έχει η θυγατρική ομαδα της Ρεάλ Μαδρίτης; Το Sport24.gr σας παρουσιάζει το προφίλ της μέσα από γεγονότα και ιστορικές φωτογραφίες...

✔ Η Καστίγια (Real Madrid Castilla) είναι η αναπληρωματική ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης και ουσιαστικά αποτελεί τμήμα της ποδοσφαιρικής ακαδημίας της Ρεάλ Μαδρίτης. Αυτή τη στιγμή αγωνίζεται στην Segunda División B (τρίτη κατηγορία της Ισπανίας) και χρησιμοποιεί ως έδρα το "Estadio Alfredo di Stéfano" χωρητικότητας 6.000 θεατών.

✔ Το "Estadio Alfredo di Stéfano" (πήρε την ονομασία από τον θρυλικό παλαίμαχο άσο των "μερένγκες" Αλφρέδο Ντι Στέφανο) εγκαινιάστηκε στις 9 Μαΐου 2006 με την Ρεάλ Μαδρίτης να αντιμετωπίζει την Ρεμς, το ζευγάρι δηλαδή του πρώτου τελικού στην ιστορία του Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Η "βασίλισσα" είχε νικήσει 6-1 σε εκείνο το ματς έχοντας για σκόρερ τους Σέρχιο Ράμος, Αντόνιο Κασάνο (2), Ρομπέρτο Σολδάδο (2) και Χοσέ Μανουέλ Χουράδο.

Αυτή είναι η Καστίγια που απέκτησε τον Βέργο

✔ Το γήπεδο αποτελεί κομμάτι του προπονητικού κέντρο της Ρεάλ Μαδρίτης (Ciudad Real Madrid) το οποίο έχει έδρα στο προάστιο της ισπανικής πρωτεύουσας, Βαλδεμπέμπας, που βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο Μπαράχας.

✔ Σε αντίθεση με ότι συμβαίνει στην Αγγλία, οι αναπληρωματικές ομάδες στην Ισπανία αγωνίζονται στο ίδιο σύστημα ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος με τις κύριες ομάδες και όχι σε ξεχωριστές λίγκες. Απαγορεύεται όμως να συμμετάσχουν στην ίδια κατηγορία με την κύρια ομάδα. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως η Καστίγια δεν μπορεί να προβιβαστεί στην Primera Division από τη στιγμή που αγωνίζεται εκεί η πρώτη ομάδα της Ρεάλ.

Αυτή είναι η Καστίγια που απέκτησε τον Βέργο

4-6-1980 Η μοναδική θυγατρική που έχει παίξει τελικό Κυπέλλου Ισπανίας και μάλιστα με τη "μαμά" Ρεάλ (νίκη για τη Ρεάλ με 6-1, στη φωτο ο Στίλικε της Ρεάλ)

✔ Ως Castilla CF (η τότε ονομασία της ομάδας) η αναπληρωματική ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης έχει γράψει χρυσές σελίδες στην ιστορία της στο Copa del Rey. Highlight η παρουσία της στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας τη σεζόν 1979-1980, όταν απέκλεισε στην πορεία τέσσερις ομάδες της Primera Division, τις Έρκουλες, Αθλέτικ Μπιλμπάο, Ρεάλ Σοθιεδάδ (2η στο πρωτάθλημα εκείνη τη σεζόν) και Σπόρτινγκ Χιχόν (3η στο πρωτάθλημα), για να χάσει το τρόπαιο με σκορ 1-6 από την Ρεάλ Μαδρίτης. Η Καστίγια είναι μάλιστα η μοναδική θυγατρική στην Ισπανία και η πρώτη σε ολόκληρο τον κόσμο που αγωνίστηκε σε τελικό Κυπέλλου της χώρας της.

✔ Με την Ρεάλ Μαδρίτης να κατακτά το πρωτάθλημα τη σεζόν 1979-1980, η αναπληρωματική ομάδα των Μαδριλένων εκπροσώπησε την επόμενη σεζόν την Ισπανία στο Κύπελλο Κυπελλούχων ως φιναλίστ του τελικού του Copa Del Rey, όπου εκεί αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο από την Γουέστ Χαμ (νίκησε 3-1 στην Μαδρίτη, έχασε 1-5 στη ρεβάνς του Λονδίνου).

Αυτή είναι η Καστίγια που απέκτησε τον Βέργο

Η quinta del Buitre όταν έπαιζαν ακόμα στην Καστίγια το 1983 (από αριστερά, Μιγκέλ Παρδέθα, Μανόλο Σαντσίς, Μίτσελ, Μαρτίν Βάθκεθ και Μπουτραγκένιο)

✔ Πέρα από την παρουσία της στον τελικό, έχει να επιδείξει άλλες τρεις εξαιρετικές παρουσίες στο θεσμό τα επόμενα χρόνια, όλες μέσα στη δεκαετία του '80 (έφτασε στα προημιτελικά το 1984, το 1986 και το 1988). Το 1991 όμως η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ισπανίας άλλαξε το καταστατικό της, απαγορεύοντας πλέον τη συμμετοχή των θυγατρικών στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Επιπλέον, μόνο παίκτες κάτω των 23 ετών ή παίκτες κάτω των 25 με επαγγελματικό συμβόλαιο, έχουν το δικαίωμα να εναλλάσονται μεταξύ της πρώτης ομάδας και της θυγατρικής.

✔ Η Καστίγια μετράει 33 συμμετοχές και 1 πρωτάθλημα στην Segunda Division (δεύτερη κατηγορία), 15 συμμετοχές και 4 πρωταθλήματα στην Segunda División B (τρίτη κατηγορία) και 20 συμμετοχές και 6 πρωταθλήματα στην Tercera Division (τέταρτη κατηγορία).

Αυτή είναι η Καστίγια που απέκτησε τον Βέργο

Ο Μίτσελ με τη φανέλα της Καστίγια (1983) Τότε στο σήμα της φανέλας, δεν υπήρχε η κορώνα για να ξεχωρίζει από της πρώτης ομάδας

✔ Υπάρχουν πάμπολα παραδείγματα ποδοσφαιριστών που πέρασαν από την Καστίγια και έκαναν (ή κάνουν ακόμα) πετυχημένη καριέρα σε άλλες ομάδες. Οι Κανιθάρες, Μίστα, Καμπιάσο, Λουίς Γκαρσία, Μάτα, Νεγρέδο, Σολδάδο, Μπόρχα Βαλέρο και Χουάνφραν είναι μερικά μόνο παραδείγματα.

✔ Ο θρυλικός "γύπας" της Ρεάλ Μαδρίτης και των ευρωπαϊκών γηπέδων, Εμίλιο Μπουτραγκένιο, αλλά και οι Μανόλο Σαντσίς και Μίτσελ, Ραούλ, Γκούτι, Ίκερ Κασίγιας, Άλβαρο Μοράτα και Χεσέ έπαιξαν πρώτα στην Καστίγια πριν "προβιβαστούν" στην πρώτη ομάδα, ενώ στον πάγκο της ομάδας έχουν καθήσει μεταξύ άλλων οι Λουίς Αραγονές, Μιγκέλ Μουνιόθ, Ράφα Μπενίτεθ, Βιθέντε Ντελ Μπόσκε, Μίτσελ και Ζινεντίν Ζιντάν.

Αυτή είναι η Καστίγια που απέκτησε τον Βέργο

Ζιντάν και Έντσο Ζιντάν σε αγώνα της Καστίγια με την Ιρούν (29/10/2014)

✔ Το αρχικό όνομα της ομάδας (ιδρύθηκε στις 16 Δεκεμβρίου 1930) ήταν Agrupación Deportiva Plus Ultra, για να μετονομαστεί στη συνέχεια σε Castilla CF, Real Madrid B και πλέον να φέρει την ονομασία Real Madrid Castilla.

✔ Προπονητής στη νυν ομάδα της Καστίγια είναι ο Σαντιάγο Σολάρι ενώ ο Νίκος Βέργος θα έχει για συμπαίκτες τον 17χρονο μέσο Μάρτιν Έντεγκααρντ ( το επονομαζόμενο παιδί-θαύμα του νορβηγικού ποδοσφαίρου) και δύο εκ των γιων του προπονητή της Ρεάλ Μαδρίτης, Ζινεντίν Ζιντάν: τον μέσο Ένζο Φερνάντεζ και τον γκολκίπερ Λούκα Φερνάντεζ.

TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ