ΙΣΠΑΝΙΑ

Αθλητικός διευθυντής στην ισπανική ομοσπονδία ο Ιέρο

Real Madrid's assistant coach Fernando Hierro looks out from the tunnel before a Spanish La Liga soccer match between Real Madrid and Real Sociedad at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Saturday Jan. 31, 2015. (AP Photo/Paul White)
Real Madrid's assistant coach Fernando Hierro looks out from the tunnel before a Spanish La Liga soccer match between Real Madrid and Real Sociedad at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Saturday Jan. 31, 2015. (AP Photo/Paul White) AP PHOTO/PAUL WHITE

Καθήκοντα αθλητικού διευθυντή στην ισπανική ομοσπονδία αναμένεται να αναλάβει ο παλαίμαχος αμυντικός της Ρεάλ Μαδρίτης, Φερνάντο Ιέρο, σύμφωνα με δημοσίευμα της ''Marca''.

Στην απόφαση να προσλάβει τον Φερνάντο Ιέρο προχώρησε η ισπανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας '' Marca''. Οι ανακατατάξεις, οι οποίες γίνονται το τελευταίο διάστημα έφεραν τον παλαίμαχο κεντρικό αμυντικό ξάνα στη θέση του αθλητικού διευθυντή. Είχε προηγηθεί η πρόσληψη του Βιθέντε Κασάδο, ως διευθυντή μάρκετινγκ. Οι δύο άντρες γνωρίζονται αρκετά καλά, καθώς έχουν συνεργαστεί ξανά τη σεζόν 2011-12 στη Μάλαγα.

Για τον Ιέρο τα νέα καθήκοντά του είναι γνωστά, καθώς από το 2007 έως το 2011 κατείχε ξανά τη συγκεκριμένη θέση, κατακτώντας μάλιστα το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα το 2008 και το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2010.

Ρόλο στην απόφαση της επιστροφής του, έπαιξαν οι καλές σχέσεις που διατηρεί με αρκετούς στα κλιμάκια της εθνικής Ισπανίας. Σύμφωνοι με την απόφαση αυτή ήταν τόσο ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Ζουλέν Λοπετέγκι, όσο και τέσσερις εκ των εμπειρότερων ποδοσφαιριστών, όπως είναι οι Σέρχιο Ράμος, Ζεράρ Πικέ, Σέρχιο Μπουσκέτς και Αντρές Ινιέστα.

Ο Ιέρο, εκτός από διοικητικά πόστα, έχει καθίσει και σε πάγκο ομάδων. Ο παλαίμαχος κεντρικός αμυντικός ήταν βοηθός του Κάρλο Αντσελότι στην Ρεάλ Μαδρίτης τη σεζόν 2014-15, ενώ έχει καθίσει και στον πάγκο της Οβιέδο τη σεζόν 2016-17. Απομακρύνθηκε, ύστερα από την αποτυχία να μπει στα μπαράζ ανόδου της Segunda Division.

O Ισπανός παλαίμαχος ποδοσφαιριστής θεωρείται από τους κορυφαίους κεντρικούς αμυντικούς όλων των εποχών. Αγωνίστηκε από το 1989 έως το 2003 στη Ρεάλ Μαδρίτης, κατακτώντας συνολικά 16 τίτλους με τους Μαδριλένους. Η πολύχρονη καριέρα του ξεκίνησε από την Βαγιαδολίδ, ενώ αγωνίστηκε στο Κατάρ με την Αλ Ραγιάν και στην Αγγλία με την φανέλα της Μπόλτον.

Photo Credits: AP Photo/Paul White

TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ