ΙΣΠΑΝΙΑ

Αρμπελόα: "Ήρθε η ώρα να πω αντίο"

Real Madrid's Alvaro Arbeloa responds to fans applause after playing his last match for the team during a Spanish La Liga soccer match between Real Madrid and Valencia at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Sunday, May 8, 2016. (AP Photo/Paul White)
Real Madrid's Alvaro Arbeloa responds to fans applause after playing his last match for the team during a Spanish La Liga soccer match between Real Madrid and Valencia at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Sunday, May 8, 2016. (AP Photo/Paul White) AP

Ο Άλβαρο Αρμπελόα μέσα από συνέντευξη που παραχώρησε ανακοίνωσε το τέλος της ποδοσφαιρικής τους καριέρας σε ηλικία 34 ετών.

Μετά από μία καριέρα στην οποία κατέκτησε έντεκα τίτλου σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο ο Άλβαρο Αρμπελόα αποφάσισε να κρεμάσει τα παπούτσια του. Παρά το γεγονός ότι η ηλικία του δεν είναι απαγορευτική για να συνεχίσει να αγωνίζεται ο 34χρονος μπακ ανακοίνωσε την απόφασή του να σταματήσει το ποδόσφαιρο.

Ο Αρμπελόα τη σεζόν που μας αγωνίστηκε μόλις σε τρία παιχνίδια και αυτό φαίνεται ότι έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην απόφαση.

Ο πρώην άσος της Ρεάλ Μαδρίτης επέλεξε να ανακοινώσει την απόφαση του μέσα από συνέντευξη που παραχώρησε στη "Marca" τονίζοντας μεταξύ άλλων: "Ήρθε η ώρα να πως το αντίο. Σωματικά μπορούσα να συνεχίσω να αγωνίζομαι". Στη συνέχεια σε ερώτηση που του έγινε για τη Ρεάλ Μαδρίτης είπε: "Η Ρεάλ είναι ο σύλλογος της ζωής μου. Δεν θα πάρω ποτέ τηλέφωνο για να ζητήσω δουλειά, αλλά θα είμαι πάντοτε διαθέσιμος για εκείνη".

Ο Αρμπελόα ξεκίνησε την καριέρα του από την Σαραγόσα και στη συνέχεια μεταπήδησε στις ακαδημίες της Ρεάλ Μαδρίτης. Αρχικά δεν βρήκε τη θέση του στην πρώτη ομάδα και έτσι ακολούθησε το πέρασμά του από την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια και τη Λίβερπουλ πριν επιστρέψει και πάλι στο Σαντιάγο Μπερναμπέου. Στο δεύτερο πέρασμα του από τη Μαδρίτη είχε βρει πια τη θέση του στην ομάδα όπου και παρέμεινε για επτά χρόνια (2009-2016). Το περασμένο καλοκαίρι πήγε στη Γουέστ Χαμ όπου δεν κατάφερε να βρει θέση.

Παράλληλα, ο Αρμπελόα αγωνίστηκε σε όλες τις Εθνικές ομάδες της Ισπανίας μετρώντας 56 συμμετοχές με αυτή των ανδρών. Στην καριέρα του ο 34χρονος Ισπανός κατέκτησε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο (2010), δύο EURO (2008-2012), δύο Champions League (2013-14, 2015-16), ένα UEFA Super Cup (2014), ένα Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων (2014), ένα πρωτάθλημα (2011-12), δύο Κύπελλα Ισπανίας (2010-11, 2013-14) και ένα Supercopa Ισπανίας (2012).

Photo credits: (AP Photo/Paul White)

TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ