LA LIGA

"Υπόθεση Οσασούνα": Ρεάλ και Μπαρτσελόνα στο κάδρο των στημένων

"Υπόθεση Οσασούνα": Ρεάλ και Μπαρτσελόνα στο κάδρο των στημένων

Ο πρόεδρος της Βαγιαδολίδ, Κάρλος Σουάρεθ, ενέπλεξε τις Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα σε σκάνδαλο χρηματισμού και στημένων ματς, προκειμένου να αποφύγει τον υποβιβασμό η Οσασούνα. (VIDEOS)

Ήταν η αγωνιστική σεζόν 2008/2009, όταν συντελέστηκε το θαύμα της Παμπλόνα. Οι "ροχίγιος" της Οσασούνα μένουν στην Primera, νικώντας στις δύο τελευταίες αγωνιστικές της Liga, τα δύο μεγαθήρια αυτής.

Νίκη με 1-0 στο "Καμπ Νόου" επί της Μπαρτσελόνα (23/5/2009), νίκη με 2-1 εντός έδρας επί της Ρεάλ Μαδρίτης (31/5/2009). Φυσιολογικά αποτελέσματα ή (μάλλον) όχι, ο πρόεδρος της Βαγιαδολίδ, Κάρλος Σουάρεθ, έδωσε την Παρασκευή τη δική του εκδοχή, με δηλώσεις στην "El Diario de Navarra".

"Εμένα μου είπαν ότι ο πρόεδρος της Οσασούνα, Φρανθίσκο Ίθκο, σας έδωσε (σε Ρεάλ Μαδρίτης) 2.000.000 ευρώ", υποστηρίζει ο Κάρλος Σουάρεθ ότι είπε στον Χόρχε Βαλντάνο.

Ο Βαλντάνο ανέλαβε χρέη γενικού διευθυντή της Ρεάλ και βοηθού του Φλορεντίνο Πέρεθ, στη δεύτερη θητεία του δεύτερου στην προεδρία των "μερένγκες", την επομένη του εν λόγω ματς.

Μάλιστα ο Κάρλος Σουάρεθ, επικαλείται και συνομιλίες του με παίκτες της "βασίλισσας": "Προσπαθήσαμε να τους πούμε. Ακόμη και τώρα που δεν παίζετε για τίποτα, πρέπει να κερδίσετε αυτό το ματς. Η απάντηση ορισμένων παικτών ήταν ότι έπρεπε να το καταλάβουμε και εκεί δεν αγγίζουμε, γιατί είναι μιλημένο."

Ο Κάρλος Σουάρεθ άφησε να εννοηθεί ότι το ίδιο συνέβη και με την Μπαρτσελόνα, ωστόσο δεν έχει αποδείξεις. Για την "υπόθεση Οσασούνα", η οποία παίρνει νέα τροπή εάν αποδειχθούν οι καταγγελίες του προέδρου της Βαγιαδολίδ, ήδη κατηγορούνται 23 άτομα.

Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης, ήταν αδιάφορες τις δύο τελευταίες αγωνιστικές. Η μεν πρώτη πρωταθλήτρια, η δε δεύτερη, είχε εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση στην κατάταξη. Η Οσασούνα παρέμεινε, αντίθετα υποβιβάστηκε η Μπέτις. Δείτε την τελική κατάταξη, εκείνης της σεζόν.

15. Οσασούνα 43 *

16. Βαγιαδολίδ 43

17. Χετάφε 42

----------------

18. Μπέτις 42

* Η Οσασούνα είχε 2/2 νίκες στις τελευταίες αγωνιστικές κόντρα σε Μπαρτσελόνα και Ρεάλ

Οι υποψίες της σεζόν 2013/14

Τις προηγούμενες ημέρες για την ίδια υπόθεση, έγινε γνωστό ότι κατατέθηκε από την ομάδα της Ναβάρα σε λογαριασμό της Εσπανιόλ το ποσό των 250.000 ευρώ (για την ισοπαλία) και σ' αντίστοιχο της Μπέτις το ποσό των 650.000 ευρώ. Οι 400.000 εξ' αυτών για νίκη επί της Βαγιαδολίδ, τα υπόλοιπα (250.000) για ήττα από την Οσασούνα.

Και τα τρία ανωτέρω ματς, αφορούν την αγωνιστική περίοδο της Liga, για τη σεζόν 2013/2014.

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ