LA LIGA

Βαριά η "καμπάνα" για Ρεάλ Μαδρίτης και Ατλέτικο

MADRID, SPAIN - FEBRUARY 27:   Cristiano Ronaldo of Real Madrid crosses the ball while being challenged by Diego Godin and Felipe Luis of Club Atletico de Madridduring the La Liga match between Real Madrid CF and Club Atletico de Madrid at Estadio Santiago Bernabeu on February 27, 2016 in Madrid, Spain.  (Photo by Denis Doyle/Getty Images)
MADRID, SPAIN - FEBRUARY 27: Cristiano Ronaldo of Real Madrid crosses the ball while being challenged by Diego Godin and Felipe Luis of Club Atletico de Madridduring the La Liga match between Real Madrid CF and Club Atletico de Madrid at Estadio Santiago Bernabeu on February 27, 2016 in Madrid, Spain. (Photo by Denis Doyle/Getty Images) GETTY IMAGES

Η Επιτροπή Εφέσεων της FIFA επικύρωσε την πολύ αυστηρή τιμωρια της Ρεάλ και της Ατλέτικο Μαδρίτης για τις παραβιάσεις των κανονισμών περί μεταγραφών ανηλίκων.

Απαγόρευση δήλωσης καινούργιων παικτών για τις επόμενες δύο μεταγραφικές περιόδους επιβλήθηκε σε Ρεάλ Μαδρίτης και Ατλέτικο Μαδρίτης, μετά από την απόρριψη της έφεσής τους από την Επιτροπή Εφέσεων της FIFA, όπως ανακοίνωσε η παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου.

Οι δύο σύλλογοι κρίθηκαν ένοχοι για την παραβίαση κανονισμών περί ανηλίκων (άρθρα 5, 9, 19 και 19β), με συνέπεια να τους επιβληθεί η σχετική "καμπάνα", που αποτρέπει όχι τις μεταγραφές, αλλά την δήλωση νέων παικτών στο ρόστερ τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της FIFA, οι δύο σύλλογοι παραβίασαν διάφορες διατάξεις που αφορούν διεθνείς μεταγραφές, την πρώτη εγγραφή και τη χρησιμοποίηση συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών σε διοργανώσεις.

Οι έρευνες αφορούσαν ανήλικους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν για τους δύο συλλόγους σε διάφορες περιόδους μεταξύ 2005-2014 για τη Ρεάλ και 2007-2014 για την Ατλέτικο.

Επιπροσθέτως, οι φιναλίστ του Champions League θα κληθούν να καταβάλουν πρόστιμο 822.000 ευρώ, ενώ οι πρωταθλητές Ευρώπης 330.000. Οι δύο σύλλογοι έχουν στη διάθεσή τους 90 ημέρες για να συμμορφωθούν στις επιταγές της FIFA.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, οι δύο σύλλογοι θα καταφέρουν να ενισχύσουν το ρόστερ τους ξανά τον Ιανουάριο του 2018.

Η FIFA είχε επιβάλλει την ποινή πρωτοδίκως στις 14 Ιανουαρίου 2016, ωστόσο οι δύο ομάδες κατέθεσαν έφεση, με συνέπεια να καταφέρουν να δραστηριοποιηθούν τόσο στο μεταγραφικό παράθυρο του χειμώνα, όσο και σε αυτό του καλοκαιριού, εν αναμονή της εκδίκασης.

Με την ίδια ποινή και για τον ίδιο λόγο είχε τιμωρηθεί η Μπαρτσελόνα τον Απρίλιο του 2014 (Αύγουστο 2014 απορρίφθηκε η έφεσή της), με συνέπεια να μην είναι σε θέση να εγγράψει τους Αρντά Τουράν και Αλέιτς Βιδάλ μέχρι τον Ιανουάριο του 2016.

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ