LA LIGA

Βαλβέρδε: "Σταματήσαμε να μιλάμε για ανανέωση με την Αθλέτικ"

Athletic Club's head manager Ernesto Valverde prior to the Europa League group F soccer match between Rapid Vienna and Athletic Club in Vienna, Austria, Thursday, Dec. 8, 2016. (AP Photo/Ronald Zak)
Athletic Club's head manager Ernesto Valverde prior to the Europa League group F soccer match between Rapid Vienna and Athletic Club in Vienna, Austria, Thursday, Dec. 8, 2016. (AP Photo/Ronald Zak) AP

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να μην συνεχίσει στην Αθλέτικ Μπιλμπάο μετά από το καλοκαίρι, την ώρα που η Μπαρτσελόνα τον εξετάζει ως διάδοχο του Λουίς Ενρίκε.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε αποκάλυψε ότι υπάρχει στασιμότητα στις συζητήσεις του με την Αθλέτικ Μπιλμπάο για την ανανέωση του συμβολαίου του, το οποίο εκπνέει το καλοκαίρι, με την Μπαρτσελόνα να ενδιαφέρεται για την περίπτωσή του ως διάδοχο του Λουίς Ενρίκε.

Ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε στη συνέντευξη Τύπου πριν από το ντέρμπι με τη Ρεάλ Σοθιεδάδ, τονίζοντας ότι δεν θέλει να απαντήσει στις δηλώσεις του προέδρου Γιόσου Ουρουτία, σχετικά με το νέο συμβόλαιο.

"Τις εξέλαβα όπως και τις προηγούμενες. Δεν έχουμε μιλήσει για το ζήτημα, είναι κάτι που σταματήσαμε. Δεν το μεταφράζω με κάποιον τρόπο. Η εμπιστοσύνη μου στον σύλλογο και του συλλόγου προς εμένα είναι πάντοτε η ίδια", δήλωσε αρχικά ο 53χρονος Βάσκος.

Όσο για το εάν έχει αποφασίσει ήδη το εάν θα παραμείνει στο "Σαν Μαμές" ή όχι, ο Βαλβέρδε αποκρίθηκε: "Δεν μου αρέσει να μιλάω γι' αυτό πολύ. Όταν συμβεί κάτι, εάν συμβεί, θα το ανακοινώσω όπως το συνηθίζω".

ΟΥΡΟΥΤΙΑ: "ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΞΕΡΩ ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ"

Νωρίτερα, ο πρόεδρος των Βάσκων, Χοσέ Ουρουτία, είχε εμφανίσει ένα αβέβαιο πρόσωπο σχετικά με την παραμονή του Βαλβέρδε στον πάγκο του συλλόγου.

"Δεν μπορώ να ξέρω τι θα συμβεί. Ο Βαλβέρδε βρίσκεται στον τέταρτο χρόνο του μαζί μας. Περίπου στο ίδιο χρονικό διάστημα την προηγούμενη σεζόν υπέγραψε ανανέωση συμβολαίου. Θα πρέπει να μιλήσουμε μαζί του, να δούμε πώς αισθάνεται και εάν είναι ο καλύτερος προπονητής για εμάς για τη νέα σεζόν ή όχι", δήλωσε στην ιστοσελίδα της Αθλέτικ.

"Αυτήν τη στιγμή, ο Ερνέστο είναι συγκεντρωμένος στη διασφάλιση της απόδοσης σε αυτό το υψηλό επίπεδο, όπως κι εμείς. Όταν ξεκαθαρίσουμε εάν ο Ερνέστο είναι το κατάλληλο πρόσωπο για τη νέα σεζόν, ότι κι ο ίδιος έχει την ενέργεια να συνεχίσει, θα το δημοσιοποιήσουμε".

Ο Βαλβέρδε αποτελεί έναν από τους προπονητές που βρίσκονται ψηλά στη λίστα υποψηφίων για την Μπαρτσελόνα και μοιάζει η πιο εφικτή περίπτωση, από τη στιγμή που δεν υπάρχει δέσμευση με άλλη ομάδα για τη νέα σεζόν.

Όσο για τους Βάσκους, σε περίπτωση αποχώρησης του Βαλβέρδε, φαβορί για να τον διαδεχθεί είναι ο επί έξι χρόνια προπονητής της δεύτερης ομάδας και παλαιότερα τεχνικός της Οσασούνα, Κούκο Θιγάντα.

Photo credits: AP Photo/Ronald Zak

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ