LA LIGA

Το συγκινητικό "αντίο" στον Μόντσι και η φανέλα του Πουέρτα

In this Wednesday, June 17, 2015 photo, Ramon Rodriguez Verdejo "Monchi" poses for a photo outside the Ramon Sanchez Pizjuan stadium, in Seville, Spain. Verdejo, who still goes by the nickname from his goalkeeping days, has become one of the most sought-after football directors in European soccer after revolutionizing Spanish club Sevilla with a scouting system that helped rescue the team from the brink of financial collapse and turned it into a perennial contender in the continents second-tiered competitions. (AP Photo/Miguel Angel Morenatti)
In this Wednesday, June 17, 2015 photo, Ramon Rodriguez Verdejo "Monchi" poses for a photo outside the Ramon Sanchez Pizjuan stadium, in Seville, Spain. Verdejo, who still goes by the nickname from his goalkeeping days, has become one of the most sought-after football directors in European soccer after revolutionizing Spanish club Sevilla with a scouting system that helped rescue the team from the brink of financial collapse and turned it into a perennial contender in the continents second-tiered competitions. (AP Photo/Miguel Angel Morenatti) AP

Ο Μόντσι αποχαιρέτησε τη Σεβίλλη μετά από 29 χρόνια φορώντας τη φανέλα του αδικοχαμένου Αντόνιο Πουέρτα, ενώ φωτογραφήθηκε με όλα τα τρόπαια που κατέκτησε ως αθλητικός διευθυντής, γνωρίζοντας την αποθέωση απ' τον κόσμο.

Ο Ραμόν Ροντρίγκεθ Βερδέχο, Μόντσι εν συντομία, ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από τον αγωνιστικό σχεδιασμό της πιο επιτυχημένης περιόδου στην ιστορία της Σεβίλλης, βρέθηκε στο τελευταίο παιχνίδι του με κάποιο πόστο στον σύλλογο, αφού μετά από 39 χρόνια αποχωρεί για να συνεχίσει στη Ρόμα.

Ο Ισπανός βετεράνος, ο οποίος από το 2000 κατέχει τον ρόλο του αθλητικού διευθυντή κι ενώ υπήρξε τερματοφύλακας της ομάδας τη δεκαετία του '90, φόρεσε τη φανέλα του αδικοχαμένου παίκτη του συλλόγου Αντόνιο Πουέρτα και φωτογραφήθηκε στον αγωνιστικό χώρο του "Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν" πριν από τον αγώνα με την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, μαζί με τα τρόπαια που κατέκτησαν οι Ανδαλουσιάνοι υπό την επίβλεψή του.

Οι φίλαθλοι είχαν φροντίσει να τον αποθεώσουν με πανό και συνθήματα έξω από το γήπεδο, αναγνωρίζοντας την ανεκτίμητη προσφορά του σε αυτά τα "χρυσά" χρόνια του συλλόγου, στα οποία η Σεβίλλη κατέκτησε πέντε φορές το Europa League (ρεκόρ, οι τρεις σερί), δύο φορές το Copa del Rey, μία φορά το Supercopa και μία το Super Cup Ευρώπης.



Η ικανότητά του να αγοράζει ποδοσφαιριστές για... ψίχουλα και να τους πουλάει για δεκάδες εκατομμύρια ευρώ "γιγάντωσε" τον σύλλογο, ενώ ο ίδιος ανέλυσε το μυστικό της επιτυχίας του μιλώντας στο Sport24.gr. Αντριάνο, Ντάνι Άλβες, Ζούλιο Μπαπτίστα, Σέρχιο Ράμος, Σεϊντού Κεϊτά, Ίβαν Ράκιτιτς, Κεβίν Γκαμεϊρό, Χεσούς Νάβας, Ντιέγκο Καπέλ, Αλμπέρτο Μορένο, Χοσέ Αντόνιο Ρέγες, Κάρλος Μπάκα και πολλοί ακόμα παίκτες φόρεσαν τη φανέλα της Σεβίλλης και στο τέλος πωλήθηκαν, γεμίζοντας τα ταμεία με περισσότερα από 300.000.000 ευρώ συνολικά.

Το καλοκαίρι του 2016 εμφανίστηκε κορεσμένος από την πρόκληση να προχωρήσει σε νέο λίφτινγκ της Σεβίλλης. Παρότι τα κατάφερε με μεγάλη επιτυχία, φέρνοντας τον Χόρχε Σαμπαόλι και πάνω από δέκα παίκτες, που οδήγησαν τους Σεβιγιάνους μέχρι τα νοκ άουτ του Champions League και για ένα διάστημα σε τροχιά πρωταθλητισμού, ζήτησε να φύγει.

Οι ιθύνοντες του συλλόγου δεν τον άφησαν, υποδεικνύοντας τη ρήτρα 5.000.000 ευρών που υπήρχε στο συμβόλαιό του και τον έπεισαν να παραμείνει ακόμα μία σεζόν, ωστόσο το καλοκαίρι του 2017 ήταν βέβαιο ότι θα αποχωρούσε, χωρίς να είναι βέβαιος ο προορισμός. Η Ρόμα είχε το χρονικό προβάδισμα, Ρεάλ Μαδρίτης και Παρί Σεν Ζερμέν επιχείρησαν να μπουν "σφήνα", όμως οι "τζιαλορόσι" αναδείχθηκαν νικητές.

Photo credits: AP Photo/Miguel Angel Morenatti

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ