LA LIGA

Το πρόγραμμα για Ρεάλ και Μπαρτσελόνα μέχρι το φινάλε της Primera Division

Real Madrid's Karim Benzema, center, tries to dribble pas Barcelona's Gerard Pique, left, Sergio Busquets, and Sergi Roberto, during a Spanish La Liga soccer match between Real Madrid and Barcelona, dubbed 'el clasico', at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Sunday, April 23, 2017. (AP Photo/Francisco Seco)
Real Madrid's Karim Benzema, center, tries to dribble pas Barcelona's Gerard Pique, left, Sergio Busquets, and Sergi Roberto, during a Spanish La Liga soccer match between Real Madrid and Barcelona, dubbed 'el clasico', at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Sunday, April 23, 2017. (AP Photo/Francisco Seco) AP

Το πρόγραμμα των Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα μέχρι το φινάλε της Primera Division, προϊδεάζει για μία άκρως ενδιαφέρουσα τελική "ευθεία". Διαβάστε αναλυτικά.

Το γκολ του Λιονέλ Μέσι δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του Clasico της Κυριακής (23/04), έβαλε "φωτιά" στην Primera Division. Παρότι μέχρι πρότινος η Ρεάλ Μαδρίτης είχε το πλεονέκτημα, τώρα οι πιθανότητες έχουν μοιραστεί. Οι δύο ομάδες ισοβαθμούν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 75 βαθμούς και από τη στιγμή που το πρώτο κριτήριο σε περιπτώσεις ισοβαθμίας είναι τα μεταξύ τους παιχνίδια, οι Καταλανοί έχουν περάσει στην πρώτη θέση (το ματς του πρώτου γύρου είχε έρθει 1-1).

Ωστόσο, η Ρεάλ έχει ένα παιχνίδι λιγότερο, κάτι το οποίο θα της έδινε ελαφρύ προβάδισμα, αν δεν χρειαζόταν να διανύσει ένα τόσο δύσβατο "μονοπάτι" μέχρι τη λήξη της σεζόν, σε σχέση με την έτερη διεκδικήτρια του τίτλου. Πέραν των ημιτελικών του Champions League, που φυσικά θα διεξαχθούν στο μεσοδιάστημα και στους οποίους οι "μερένγκες" θα βρουν μπροστά τους τη "διψασμένη" Ατλέτικο Μαδρίτης, έχουν μπροστά τους και ένα σχετικά δύσκολο πρόγραμμα στο ισπανικό πρωτάθλημα.

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΞΟΔΟΙ ΓΙΑ ΡΕΑΛ

Πιο συγκεκριμένα, οι Μαδριλένοι έχουν τέσσερις εξόδους. Θα αγωνιστούν στην έδρα της Ντεπορτίβο λα Κορούνια, η οποία βρίσκεται στο +8 από την επικίνδυνη ζώνη, της Γρανάδα, που βρίσκεται στο -7 από τη σωτηρία και κυνηγά τις πιθανότητές της για παραμονή, της Θέλτα, που βρίσκεται στη δέκατη θέση και αναμένεται να επικεντρωθεί στο Europa League (συνεχίζει στα ημιτελικά, όπου αντιμετωπίζει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) και της Μάλαγα, που -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- θα είναι αδιάφορη βαθμολογικά.

Παράλληλα, έχουν να αντιμετωπίσουν στο "Santiago Bernabeu" τις Σεβίλλη και Βαλένθια, με τους Ανδαλουσιανούς να κυνηγούν την Ατλέτικο και την τρίτη θέση (αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο -3 από αυτή) και τις "νυχτερίδες" να βρίσκονται στη μέση του βαθμολογικού πίνακα δίχως στόχους, αλλά με εξαιρετική παράδοση στην έδρα της Ρεάλ (τέσσερις ισοπαλίες στα τελευταία πέντε ματς).

ΒΑΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΜΠΑΡΤΣΑ

Από την πλευρά τους, οι "μπλαουγκράνα" έχουν μόλις δύο εκτός έδρας αγώνες, όπου θα αντιμετωπίσουν τις Εσπανιόλ και Λας Πάλμας, με το καταλανικό ντέρμπι να θεωρείται και το πιο... επίφοβο ματς για το συγκρότημα του Λουίς Ενρίκε ως το φινάλε του πρωταθλήματος.

Στο "Camp Nou" η Μπαρτσελόνα θα αντιμετωπίσει την Οσασούνα, η οποία βρίσκεται στην τελευταία θέση και διεκδικεί επίσης τις (λίγες) πιθανότητές της για παραμονή, και τις Βιγιαρεάλ και Εϊμπάρ, με την πρώτη να επιδιώκει να παραμείνει σε "τροχιά" Europa League και τη δεύτερη να κυνηγά την είσοδό της στις θέσεις που προσφέρουν ευρωπαϊκό εισιτήριο. Η μόνη επιπλέον "ανησυχία" της Μπαρτσελόνα είναι ο τελικός του Copa del Rey κόντρα στην Αλαβές, ο οποίος όμως διεξάγεται στις 27 Μαΐου, δηλαδή μετά τη λήξη της Primera Division.

Αναλυτικά:

Ρεάλ Μαδρίτης

Ντεπορτίβο λα Κορούνια (26/04)*

Βαλένθια (29/04)

Γρανάδα (06/05)*

Σεβίλλη (14/05)

Θέλτα (17/5)*

Μάλαγα (21/05)*

Μπαρτσελόνα

Οσασούνα (26/04)

Εσπανιόλ (29/04)*

Βιγιαρεάλ (06/05)

Λας Πάλμας (14/05)*

Εϊμπάρ (21/5)

*Με αστερίσκο οι εκτός έδρας αναμετρήσεις.

Η βαθμολογία

1. Μπαρτσελόνα 75

2. Ρεάλ 75*

3. Ατλέτικο 68

4. Σεβίλλη 65

5. Βιγιαρεάλ 57

6. Σοθιεδάδ 55

7. Μπιλμπάο 53

8. Έιμπαρ 50

9. Εσπανιόλ 49

10. Θέλτα 44*

11. Αλαβές 44

12. Βαλένθια 40

13. Λας Πάλμας 39

14. Μπέτις 37

15. Μάλαγα 36

16. Ντεπορτίβο Λα Κορούνια 31

17. Λεγκανές 27

18. Σπόρτινγκ Χιχόν 23

19. Γρανάδα 20

20. Οσασούνα 18

*ματς λιγότερο οι Ρεάλ και Θέλτα

**οι 4 πρώτοι στο Champions League (ο 4ος στα προκριματικά)

***ο 5ος και ο 6ος στο Europa League (όπως και ο κάτοχος του Copa del Rey)

****υποβιβάζονται οι 3 τελευταίοι

*****στην ισοβαθμία μετρούν τα μεταξύ τους ματς, μετά η διαφορά τερμάτων, μετά η καλύτερη επίθεση, μετά το fair-play και μετά γίνεται μπαράζ (αν κρίνεται σημαντική θέση)

Photo credits: AP Photo/Francisco Seco

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ