LA LIGA

Το ντέρμπι η Σεβίλλη με Μερκάδο

Το ντέρμπι η Σεβίλλη με Μερκάδο

Με σκόρερ τον Γκαμπριέλ Μερκάδο που ξέρει από το μεγαλύτερο ντέρμπι του πλανήτη (Ρίβερ - Μπόκα), η Σεβίλλη επικράτησε 1-0 της Μπέτις στο ντέρμπι της Σεβίγια (videos)

Η Σεβίλλη ήταν η νικήτρια του ντέρμπι της πόλης, επικρατώντας 1-0 της Μπέτις, χάρη σε γκολ του Γκαμπριέλ Μερκάδο στο 51' με κεφαλιά, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Σαμίρ Ναρσί.

Ο Μερκάδο είναι έμπειρος από ντέρμπι, έχει αρκετές φορές στο μεγαλύτερο ντέρμπι του πλανήτη, Ρίβερ Πλέιτ - Μπόκα Τζούνιορς.

Ήταν μάλιστα βασικότατο μέλος της 11άδας της Ρίβερ που κατέκτησε πέρσι το Copa Libertadores, παίζοντας δεξί μπακ, όπως και στην εθνική Αργεντινής πλέον.

Στο ντέρμπι της Σεβίλλης όμως έπαιξε κεντρικός αμυντικός, θέση που φυσικά την... έχει, έτσι τον έφεραν εκεί τα προβλήματα τραυματισμών (Αντίλ Ραμί και Ντανιέλ Καρίσο).

Άλλο ένα βασικός μέλος της Ρίβερ που κατέκτησε το Libertadores πέρασε στο ματς ως αλλαγή για την Σεβίλλη, ο Ματίας Κρανεβίτερ, ενώ βασικός για την Μπέτις στο κέντρο της ήταν ο Χερμάν Πεσέλα, ο οποίος όμως ήταν αναπληρωματικός για την σπουδαία ομάδα του Μαρσέλο Γκαγιάρδο που κατέκτησε την κορυφή της Νοτίου Αμερικής.

Ήττα λοιπόν στο πρώτο ντέρμπι για τον Γκουστάβο Πογέτ (προπονητής της Μπέτις), η Σεβίλλη ανέβηκε στην δεύτερη θέση (έστω και προσωρινά), ενώ νωρίτερα η Μάλαγα πήρε την πρώτη της νίκη (2-1 την Έιμπαρ με ανατροπή).

Οι συνθέσεις

ΣΕΒΙΛΛΗ: Σέρχιο Ρίκο, Μαριάνο, Παρέχα, Μερκάδο, Σέρχιο Εσκουδέρο, Εν'Ζονζί, Φράνκο Βάσκες, Ιμπόρα (69' Πάμπλο Σαράμπια), Βιτόλο, Νασρί, Βιέτο (88' Κάρλος Φερνάντεθ).

ΜΠΕΤΙΣ: Αδάν, Πιτσίνι, Μπρούνο Γκάμα, Πεσέλα, Ντουρμίσι (70' Μουσόντα), Μπράσανατς (61' Ντάνι Θεμπάγιος), Πέτρος, Φελίπε Γκουτιέρες, Χοακίν (82' Ντονκ), Ρουμπέν Κάστρο, Άλεξ Αλεγρία.

ΜΑΛΑΓΑ: Καμενί, Ροσάλες, Μπακαρί Κονέ, Ντιέγκο Γιορέντε, Χουάν Κάρλος (32' Μιγκέλ Τόρες), Καμάτσο, Κουζμάνοβιτς (84' Πάμπλο Φορνάλς), Ανιόρ, Γκονσάλο Κάστρο, Σάντρο Ραμίρεθ, Σάρλες (67' Ελ Νεσιρί).

ΕΪΜΠΑΡ: Ριέσγο, Αρμπίγια (81' Αντέρ Κάπα), Μάουρο ντος Σάντος, Λεζέν, Γιουνκά, Φραν Ρίκο, Εσκαλάντε, Πελετέιρο (81' Πέδρο Λεόν), Ινούι, Αντριάν Γκονθάλεθ, Νάνο (81' Ενρίτς).

Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής:

Τρίτη

Μάλαγα - Έιμπαρ 2-1 (44' Σάντρο Ραμίρες, 76' Εν Νεσιρί / 42' Νάνο)

Σεβίλλη - Μπέτις 1-0 (51' Μερκάδο)

Τετάρτη

Ρεάλ - Βιγιαρεάλ (21:00)

Θέλτα - Χιχόν

Σοθιεδάδ - Λας Πάλμας (23:00)

Γρανάδα - Μπιλμπάο

Μπαρτσελόνα - Ατλέτικο

Πέμπτη

Οσασούνα - Εσπανιόλ (21:00)

Ντεπορτίβο Λα Κορούνια - Λεγκανές

Βαλένθια - Αλαβές (23:00)

Η βαθμολογία

1. Ρεάλ 12

2. Σεβίλλη 11

3. Μπαρτσελόνα 9

4. Λας Πάλμας 9

5. Ατλέτικο 8

6. Βιγιαρεάλ 8

7. Έιμπαρ 7

8. Σπόρτινγκ Χιχόν 7

9. Αλαβές 6

10. Μπιλμπάο 6

11. Ντεπορτίβο Λα Κορούνια 5

12. Μπέτις 5

13. Μάλαγα 5

14. Σοθιεδάδ 4

15. Λεγκανές 4

16. Εσπανιόλ 2

17. Γρανάδα 2

18. Οσασούνα 2

19. Θέλτα 1

20. Βαλένθια 0

Ο πίνακας των σκόρερς

4 γκολ

Ρουμπέν Κάστρο (Μπέτις)

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

Αντουάν Γκριεζμάν (Ατλέτικο)

Λουίς Σουάρες (Μπαρτσελόνα)

3 γκολ

Πέδρο Λεόν (Έιμπαρ)

Λουσιάνο Βιέτο (Σεβίλλη)

Ζεράρ Μορένο (Εσπανιόλ)

Νικόλα Σανσόνε (Βιγιαρεάλ)

Σεβίλλη - Μπέτις 1-0

Μάλαγα - Έιμπαρ 2-1

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ