LA LIGA

Σεβίλλη-Ρεάλ, το ζευγάρι του αιώνα!

Σεβίλλη-Ρεάλ, το ζευγάρι του αιώνα!

Η Σεβίλλη υποδέχεται το βράδυ του Σαββάτου τη Ρεάλ Μαδρίτης και όλοι περιμένουν φιέστα από... γκολ. Και αυτό γιατί συγκρούεται το πιο παραγωγικό ζευγάρι της Πριμέρα Ντιβισιόν αυτό τον αιώνα! Διαβάστε λεπτομέρειες.

Ένα είναι το σίγουρο όταν κατεβαίνουν στον ίδιο αγωνιστικό χώροι οι ενδεκάδες της Σεβίλλης και της Ρεάλ Μαδρίτης: δεν πρόκειται να πλήξει κανείς!

Και πως είναι δυνατόν άλλωστε να συμβεί κάτι τέτοιο από τη στιγμή που το εν λόγω ζευγάρι συνιστά ούτε λίγο ούτε πολύ το πιο παραγωγικό της Πριμέρα Ντιβισιόν τον 21ο αιώνα.

Σεβίλλη-Ρεάλ, το ζευγάρι του αιώνα!

Ο μέχρι τώρα απολογισμός είναι 95 γκολ σε 22 αγώνες, ήτοι 4,3 τέρματα σε κάθε μεταξύ τους ματς (!), ενώ το δεύτερο πιο "θεαματικό" ζευγάρι το συνθέτει η Ρεάλ με την Αθλέτικ Μπιλμπάο, με 85 γκολ σε 24 μεταξύ τους ματς.

Ένα άκρως ενδιαφέρον στοιχείο που προκύπτει από την κόντρα των Σεβιγιάννων με τους Καστιγιάνους είναι πως από το 2001-02 (οι Ανδαλουσιανοί αγωνίζονταν στη Σεγούντα Ντιβισιον το 2000-01) κανένα από 22 ραντεβού τους δεν έχει λήξει χωρίς κάποιο τέρμα, ενώ μόνο σε 4 από αυτά σκόραρε μόνο η μία από τις δύο ομάδες.

Αυτό έγινε συγκεκριμένα το 2004-05 (1-0 η Σεβίλλη στο "Μπερναμπέου"), το 2007-08 (νίκη 2-0 για Σεβίλλη), το 2010-11 (νίκη 1-0 για Ρεάλ) και πέρυσι όπου η "βασίλισσα" επικράτησε με 3-0.

Σεβίλλη-Ρεάλ, το ζευγάρι του αιώνα!

Εντυπωσιακό είναι επίσης το γεγονός ότι σε αυτά τα 22 ματς μόνο μία φορά δεν υπήρχε νικητής, με τη Ρεάλ να μετράει 14 επιτυχίες και τη Σεβιλλη τις μισές.

Φυσικά υπάρχει και το απαραίτητο... αλατοπίπερο σε αυτό το ζευγάρι που δεν είναι άλλο από την παρουσία του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ είναι ο παίκτης που έχει πετύχει τα περισσότερα τέρματα από οποιονδήποτε άλλον στα ματς μεταξύ των δύο ομάδων στον 21ο αιώνα, με τα 7 από τα 9 να έχουν μάλιστα σημειωθεί στο "Σάντσεθ Πιθχουάν".

Σεβίλλη-Ρεάλ, το ζευγάρι του αιώνα!

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι στο 6-2 της Ρεάλ μέσα στη Σεβίλλη τη σεζόν 2010-2011 ο CR7 σκόραρε 4 φορές ενώ πέρυσι στο αντίστοιχο ματς που το σκορ ήταν ίδιο υπέρ των "μερένγκες", πανηγύρισε χατ-τρικ!

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ