LA LIGA

Σεντόνι στο Μπιλμπάο

Athletic Bilbao's football players celebrate after scoring a goal during the Spanish league football match Athletic Club Bilbao vs UD Almeria at the San Mames stadium in Bilbao on January 11, 2014. Athletic won 6-1.    AFP PHOTO/ ANDER GILLENEA        (Photo credit should read ANDER GILLENEA/AFP/Getty Images)
Athletic Bilbao's football players celebrate after scoring a goal during the Spanish league football match Athletic Club Bilbao vs UD Almeria at the San Mames stadium in Bilbao on January 11, 2014. Athletic won 6-1. AFP PHOTO/ ANDER GILLENEA (Photo credit should read ANDER GILLENEA/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Η Αθλέτικ του Ερνέστο Βαλβέρδε πέρασε και από το "Βαγιέκας" συντρίβοντας την Ράγιο Βαγιεκάνο με 3-0 και πήρε το σεντόνι σπίτι της, εξασφαλίζοντας και μαθηματικά την τέταρτη θέση.

Σε ένα παιχνίδι που σημαδεύτηκε από την καθυστέρηση έναρξης του λόγω ρίψης χαρτονιών στον αγωνιστικό χώρο από οπαδούς των γηπεδούχων αλλά και από την πτώση κιγκλιδώματος και τραυματισμό φιλάθλου κατά την διάρκεια των πανηγυρισμών του δεύτερου γκολ οι Βάσκοι πέρασαν ένα εύκολο βράδυ κάνοντας πάρτι με 3-0 στο 'Βαγιέκας".

Το παιχνίδι άργησε να αρχίσει λόγω της ρίψης χαρτονιών δίπλα από την εστία του Ιραϊθόθ και πέρασε περίπου ένα τέταρτο μέχρι οι υπάλληλοι του γηπέδου να φροντίσουν για την κατάσταση.

Σεντόνι στο Μπιλμπάο

Η Αθλέτικ μπήκε δυνατά. έδειξε ότι ήταν αποφασισμένη να καθαρίσει από σήμερα την υπόθεση Τσάμπιονς Λιγκ και το έκανε με τις πρώτες επισκέψεις των Αντούριθ και Μικέλ Ρίκο.

Είκοσι λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης ο Σαν Χοσέ άνοιξε το σκορ για τους Βάσκους εκμεταλλευόμενος την άστοχη έξοδο του Ρούμπεν.

Ο Ντε Μάρκος καθάρισε ουσιαστικά το παιχνίδι δέκα λεπτά αργότερα σημειώνοντας το 2-0 σε μια φάση που οι οπαδοί της Μπιλμπάο κατά την διάρκεια των πανηγυρισμών είδαν ένα κιγκλίδωμα να πέφτει και να τραυματίζονται κάποιοι φίλαθλοι, όχι σοβαρά σύμφωνα με τα ισπανικά ΜΜΕ.

Σεντόνι στο Μπιλμπάο

Μετά την γενική αναστάτωση που επικράτησε το παιχνίδι συνεχίστηκε και με αυτό το σκορ πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Η Ράγιο είπε να κάνει κάπως αισθητή την παρουσία της στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου χωρίς όμως να ανησυχήσει ιδιαίτερα τον Ιραϊθόθ και ο θρίαμβος της Αθλέτικ στο παιχνίδι και στην φετινή σεζόν γενικότερα ολοκληρώθηκε στο 74 με το γκολ του Ερρέρα, σημειώνοντας το τελικό 3-0.

Σεντόνι στο Μπιλμπάο

Η βαθμολογία

1. Ατλέτικο 88

2. Μπαρτσελόνα 84

3. Ρεάλ 82*

4. Μπιλμπάο 68

5. Σεβίλλη 59

6. Σοθιεδάδ 57

7. Βιγιαρεάλ 52

8. Βαλένθια 45

9. Ράγιο Βαγιεκάνο 43

10. Λεβάντε 42

11. Εσπανιόλ 41

12. Θέλτα 40

13. Μάλαγα 38

14. Γρανάδα 37

15. Έλτσε 36

16. Οσασούνα 35

17. Χετάφε 35

18. Αλμερία 33

19. Βαγιαδολίδ 32*

20. Μπέτις 22

*ματς λιγότερο Ρεάλ Μαδρίτης και Βαγιαδολίδ

*οι 4 πρώτοι Champions League (ο 4ος προκριματικά)

**ο 5ος, ο 6ος και ο 7ος Europa League

***υποβιβάζονται οι 3 τελευταίοι

****υπεραναλυτική βαθμολογία ΕΔΩ

Ο πίνακας των σκόρερς

30 γκολ

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

27 γκολ

Ντιέγκο Κόστα (Ατλέτικο)

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

17 γκολ

Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ)

Αλέξις Σάντσες (Μπαρτσελόνα)

16 γκολ

Αντουάν Γκριεζμάν (Σοθιεδάδ)

Αρίτθ Αντούριθ (Μπιλμπάο)

15 γκολ

Πέδρο (Μπαρτσελόνα)

14 γκολ

Γκάρεθ Μπέιλ (Ρεάλ)

Κάρλος Μπάκα (Σεβίλλη)

13 γκολ

Νταβίντ Βίγια (Ατλέτικο)

Χάβι Γκέρα (Βαγιαδολίδ)

Κεβέν Γκαμεϊρό (Σεβίλλη)

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ