LA LIGA

Sant Jordi: Η γιορτή των Καταλανών, η "κατάρα" της Μπαρτσελόνα

Barcelona fans wave Estelada independence flags during a Champions League quarter-final, first leg soccer match between FC Barcelona and Atletico Madrid at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Tuesday April 5, 2016. (AP Photo/Manu Fernandez)
Barcelona fans wave Estelada independence flags during a Champions League quarter-final, first leg soccer match between FC Barcelona and Atletico Madrid at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Tuesday April 5, 2016. (AP Photo/Manu Fernandez) AP

Η πιο γιορτινή ημέρα των Καταλανών, έχει συνδυαστεί με μερικά ιστορικά "στραπάτσα" της Μπαρτσελόνα. Η ιστορία θα επαναληφθεί στο clásico με τη Ρεάλ; (23/4, 21:45).

Η 23η Απρίλη είναι μία από της αγαπημένες ημέρες των Καταλανών. Όλες οι πόλεις της Καταλονίας στολίζονται σε μια παράδοση που κρατά χρόνια και είναι η ημερομηνία της Diada de Sant Jordi.

Μια ημερομηνία, την οποία η Μπαρτσελόνα έχει συνδυάσει ιστορικά με αποτυχημένα αποτελέσματα. Πρώτα, ήταν η Λιντς στις 23 Απρίλη του 1975, όταν η αγγλική ομάδα απέκλεισε τους "μπλαουγκράνα" στα ημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών.

Μετά, ήταν το 2002. Η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε με 2-0 (με γκολ Ζιντάν και ΜακΜάναμαν) την Μπαρτσελόνα στο "Camp Nou", στον πρώτο ημιτελικό του Champions League κι έκανε το πρώτο κι αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στον τελικό, όπου και κατέκτησε το τρόπαιο.

Μέτα από έξι χρόνια, ήταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που πήρε ισοπαλία (0-0) στο "Camp Nou" (με τον Κριστιάνο να χάνει πέναλτι) και την αγγλική ομάδα να προκρίνεται στη ρεβάνς.

Η πιο ηχηρή "σφαλιάρα" ήρθε το 2013, στο Μόναχο, όταν η Μπάγερν συνέτριψε με 4-0 την Μπαρτσελόνα για τα ημιτελικά του Champions League και ύστερα οι Βαυαροί κατέκτησαν το τρόπαιο στον τελικό με την Ντόρτμουντ.

Σήμερα, στις 23 Απρίλη του 2017 η Μπαρτσελόνα πηγαίνει "Santiago Bernabéu" για να παίξει το ντέρμπι τίτλου με τη Ρεάλ. Θα επαναληφθεί η ιστορία;

Photo credits: AP Photo/Manu Fernandez

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ