LA LIGA

Ρονάλντο vs Μέσι: H μονομαχία

Ρονάλντο vs Μέσι: H μονομαχία

Το ισπανικό clásico βρίσκεται προ των πυλών και το Sport24.gr ακτινογραφεί τη μονομαχία Ρονάλντο και Μέσι στη φετινή περίοδο. Τι έχουν κάνει στο παρελθόν και πώς φτάνουν στο ντέρμπι. Στο μικροσκόπιο οι επιδόσεις, οι αριθμοί και οι στατιστικές τους (φωτογραφίες & video)

Λίγες ώρες πριν τη μεγάλη μάχη του «Σαντιάγο Μπερναμπέου», το Sport24.gr εστιάζει πάνω στα δυο μεγάλα αστέρια των «αιωνίων» αντιπάλων του ισπανικού ποδοσφαίρου.

Διαβάστε τα στατιστικά και τις επιδόσεις του Κριστιάνο Ρονάλντο και του Λιονέλ Μέσι στη φετινή περίοδο, μαζί με το ιστορικό των προηγούμενων μονομαχιών τους σε όλες τις διοργανώσεις.

Η ώρα της αλήθειας έφτασε. Ρεάλ και Μπαρτσελόνα αναμετρώνται το βράδυ του Σαββάτου στο πρώτο μεγάλο ντέρμπι της χρονιάς. Το «Σαντιάγο Μπερναμπέου» θα φιλοξενήσει το ισπανικό clásico και ολόκληρη η ποδοσφαιρική υφήλιος θα παρακολουθήσει τη σύγκρουση των δυο γιγάντων. Επί 90 λεπτά, «μερένγκες» και «μπλαουγκράνα» θα συγκεντρώσουν πάνω τους τα φώτα του παγκόσμιου ενδιαφέροντος, ενώ εικόνα και ήχος από το στάδιο της Μαδρίτης θα φτάσουν σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

ΟΙ ΔΥΟ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Οι «γκαλάκτικος» του Μουρίνιο απέναντι στην Pep Team του Γουαρδιόλα. Δυο ομάδες που θα μπορούσαν εύκολα να απαρτίζουν τη Μικτή Κόσμου και που στις τάξεις τους διαθέτουν τους δυο κατά γενική ομολογία κορυφαίους παίκτες στον πλανήτη: τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τον Λιονέλ Μέσι. Η κόντρα του Πορτογάλου και του Αργεντίνου για την πρωτοκαθεδρία στην ποδοσφαιρική πυραμίδα συνεχίζεται αμείωτη, κυρίως δε από τη στιγμή που ο CR7 άφησε τη Γιουνάιτεντ και κατηφόρισε στην Ισπανία για να ηγηθεί της δεύτερης γενιάς των «γκαλάκτικος» του Φλορεντίνο Πέρεθ.

Τα αποτελέσματα, οι τίτλοι, αλλά και οι ατομικές διακρίσεις δίνουν μέχρι στιγμής ως νικητή τον Μέσι. Από το καλοκαίρι του 2009 που ο Κριστιάνο έφτασε στη Μαδρίτη, ο Λέο έχει κατακτήσει – σχεδόν – τα πάντα. Τσάμπιονς Λιγκ, πρωταθλήματα, Σούπερ Καπ και δυο Χρυσές Μπάλες που τον ερχόμενο Ιανουάριο αναμένεται να γίνουν τρεις. Από την άλλη, ο Ρονάλντο έχει να αντιπαραθέσει μόνο ένα Κύπελλο Ισπανίας και τον τίτλο του πρώτου σκόρερ πέρυσι.

Ρονάλντο vs Μέσι: H μονομαχία

Φέτος, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, τα πράγματα δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμα. Η Μπαρτσελόνα μπορεί να κέρδισε το ισπανικό Σούπερ Καπ στην αρχή της περιόδου απέναντι στη Ρεάλ, όμως στη συνέχεια η «βασίλισσα» πήρε το πάνω χέρι και φτάνει στο ντέρμπι με αβαντάζ τριών βαθμών στη βαθμολογία του πρωταθλήματος (και ένα παιχνίδι λιγότερο).

Ρονάλντο και Μέσι συνεχίζουν να πρωταγωνιστούν και να αποτελούν τα δυνατά «χαρτιά» των ομάδων τους, όμως αμφότεροι θέλουν να αποδειχτούν καθοριστικοί στο clásico, ώστε να κερδίσουν – ο καθένας για τον εαυτό του – τις εντυπώσεις και το προβάδισμα στη φετινή μονομαχία τους για τα σκήπτρα του κορυφαίου.

ΑΠΟΛΥΤΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ

Το Sport24.gr συγκέντρωσε όλες τις φετινές τους επιδόσεις και σας παρουσιάζει τα στατιστικά και τους αριθμούς των δυο άσων σε συγκριτικούς πίνακες. Επίσης μπορείτε να διαβάσετε όλα όσα έχουν πετύχει Ρονάλντο και Μέσι στις προηγούμενες μονομαχίες τους και να δείτε βίντεο με highlights από τη φετινή σεζόν.

Οι δυο παίκτες μπορεί να έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά στο παιχνίδι τους, στην ποδοσφαιρική λογική τους, ακόμα και στη γενικότερη συμπεριφορά τους, όμως αν παρατηρήσουμε τις στατιστικές τους στη φετινή σεζόν, θα δούμε ότι είναι σχεδόν όμοιες με κυριολεκτικά απειροελάχιστες διαφορές. Υπάρχει απόλυτη ισορροπία σε όλους ανεξαιρέτως τους τομείς, κάτι που αποτυπώνεται ξεκάθαρα στον συγκριτικό πίνακα που σας ετοιμάσαμε.

Ρονάλντο vs Μέσι: H μονομαχία

Τα στοιχεία που αντιπαραθέτουμε είναι τα εξής: Συμμετοχές στο πρωτάθλημα, αγωνιστικά λεπτά, γκολ, ασίστ, τελικές προσπάθειες στην εστία και κερδισμένα φάουλ. Επίσης, βγάζουμε και το ποσοστό που αναλογεί στις τρεις πρώτες κατηγορίες επί του συνολικού αριθμού της ομαδικής στατιστικής.

Έτσι, εκτός από τις ατομικές επιδόσεις των Ρονάλντο και Μέσι, μπορούμε επίσης να δούμε πόσο πολύτιμοι και καθοριστικοί είναι για τη λειτουργία της ομάδας τους. Ας ξεκινήσουμε όμως με τον «γηπεδούχο» Κριστιάνο και θα συνεχίσουμε με τον «φιλοξενούμενο» Λιονέλ.

1. ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΡΟΝΑΛΝΤΟ

Ρονάλντο vs Μέσι: H μονομαχία

Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ διανύει την τρίτη του σεζόν στη Ρεάλ Μαδρίτης. Έφτασε στην ισπανική πρωτεύουσα το καλοκαίρι του 2009, αποτελώντας την κορυφαία μεταγραφική κίνηση του Φλορεντίνο Πέρεθ στο χτίσιμο των νέων «γκαλάκτικος». Η συγκομιδή του CR7 σε τίτλους, αλλά και σε ατομικές διακρίσεις με τη φανέλα των «μερένγκες» είναι φτωχή: σε αυτά τα δυο χρόνια κέρδισε ένα Κύπελλο Ισπανίας, τον τίτλο του πρώτου σκόρερ στο περσινό πρωτάθλημα και το Χρυσό Ευρωπαϊκό Παπούτσι για τη χρονιά που πέρασε.

Οι αριθμοί του όμως προκαλούν πραγματικό ίλιγγο σε όποιον τους διαβάσει. Ο Κριστιάνο είναι προφανές ότι διανύει την καλύτερη περίοδο της καριέρας του και φροντίζει να το αποδεικνύει συνεχώς μέσα στα γήπεδα της Ισπανίας και της Ευρώπης. Με 84 γκολ σε 77 ματς της Πριμέρα Ντιβισιόν και συνολικά 108 τέρματα σε 109 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις από τότε που ήρθε στη Ρεάλ, η παραγωγικότητα του Κριστιάνο κυμαίνεται σε απίστευτα επίπεδα και συγκρίνεται μόνο με αυτή του μεγάλου του αντίπαλου, Μέσι.

Φέτος ο Ρονάλντο φτάνει στο clásico με ακόμα πιο εντυπωσιακές επιδόσεις από αυτές των προηγούμενων χρόνων. Είναι και πάλι το πρώτο «βιολί» των «μερένγκες» στο σκοράρισμα, ενώ διακρίνεται και σε άλλους τομείς. Ας δούμε όμως αναλυτικά τα κατορθώματά του. Υπενθυμίζουμε ότι πρόκειται μόνο για τα στατιστικά του ισπανικού πρωταθλήματος.

Ο Ρονάλντο στη «μηχανή» της Ρεάλ

- 14 συμμετοχές / 100% των παιχνιδιών της Ρεάλ

- 1202 αγωνιστικά λεπτά / 95% του συνολικού χρόνου της Ρεάλ

- 17 γκολ / 35% των συνολικών τερμάτων της Ρεάλ

- 6 ασίστ

- 34 τελικές προσπάθειες στην εστία

- 30 κερδισμένα φάουλ

2. ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ

Ρονάλντο vs Μέσι: H μονομαχία

Ο κορυφαίος παίκτης της τελευταίας τριετίας στον κόσμο, βρίσκεται για έβδομη σεζόν στη Μπαρτσελόνα, όμως σήμερα θα ασχοληθούμε με τις επιδόσεις του από την περίοδο 2009-10 και μετά, ώστε να μπορεί να συγκριθεί άμεσα με τον Ρονάλντο. Σε αντίθεση με τον Πορτογάλο, ο Μέσι σε αυτή τη διετία έχει κερδίσει τα πάντα τόσο σε ομαδικό όσο και σε ατομικό επίπεδο. Το περσινό Τσάμπιονς Λιγκ, τα δυο πρωταθλήματα και οι δυο Χρυσές Μπάλες είναι οι αντιπροσωπευτικότεροι τίτλοι του Αργεντίνου στο διάστημα που έχει απέναντί του τον CR7.

Όπως τα στατιστικά του Κριστιάνο, έτσι και αυτά του Μέσι είναι «στρατοσφαιρικά», όπως γράφει χαρακτηριστικά η ισπανική Marca. Σε 83 συμμετοχές στο πρωτάθλημα ο «ψύλλος» έχει σκοράρει 82 φορές, ενώ σε όλες τις διοργανώσεις έχει πετύχει 127 γκολ σε 131 συνολικά παιχνίδια της Μπαρτσελόνα! Η κόντρα του με τον Ρονάλντο οδηγεί και τους δυο σε ακόμα πιο εντυπωσιακές επιδόσεις στο ξεκίνημα αυτής της σεζόν.

Ο Μέσι στη «μηχανή» της Μπαρτσελόνα

- 15 συμμετοχές / 100% των παιχνιδιών της Μπαρτσελόνα

- 1289 αγωνιστικά λεπτά / 95% του συνολικού χρόνου της Μπαρτσελόνα

- 17 γκολ / 36% των συνολικών τερμάτων της Μπαρτσελόνα

- 6 ασίστ

- 38 τελικές προσπάθειες στην εστία

- 30 κερδισμένα φάουλ

3. CR7 VS MESSI – ΤΑ ΓΚΟΛ

Ρονάλντο vs Μέσι: H μονομαχία

Ας δούμε τώρα με ποιο τρόπο έχουν σκοράρει Ρονάλντο και Μέσι στα ματς του φετινού πρωταθλήματος της Πριμέρα Ντιβισιόν:

Κριστιάνο Ρονάλντο (17 γκολ σε 14 ματς)

- 9 με σουτ

- 2 με κεφαλιά

- 6 με πέναλτι

Λιονέλ Μέσι (17 γκολ σε 15 ματς)

- 16 με σουτ

- 1 με πέναλτι

4. ΡΟΝΑΛΝΤΟ VS ΜΕΣΙ – ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

Ρονάλντο vs Μέσι: H μονομαχία

Από το καλοκαίρι του 2009 που ο Ρονάλντο φόρεσε τη φανέλα της Ρεάλ, μέχρι και σήμερα, οι δυο τους έχουν βρεθεί αντιμέτωποι 9 φορές. Τέσσερις για το ισπανικό πρωτάθλημα, δυο για το Τσάμπιονς Λιγκ, μια για το ισπανικό Κύπελλο και δυο για το ισπανικό Σούπερ Καπ. Το προβάδισμα του Μέσι είναι συντριπτικό έναντι του Ρονάλντο, τόσο στα αποτελέσματα, όσο και στο σκοράρισμα.

Σε αυτά τα 9 παιχνίδια, οι «μπλαουγκράνα» μετρούν 5 νίκες έναντι μόλις μιας των «μερένγκες», ενώ 3 αναμετρήσεις έληξαν ισόπαλες (17-7 τα συνολικά τέρματα υπέρ της Μπάρτσα). Ο Μέσι έχει πετύχει 7 γκολ έναντι 3 του Κριστιάνο. Η Ρεάλ πέτυχε τη μοναδική της νίκη σε ουδέτερο έδαφος (στο «Μεστάγια» της Βαλένθια), πράγμα που σημαίνει ότι επί εποχής Ρονάλντο δεν έχει καταφέρει να κερδίσει στην έδρα της την Μπαρτσελόνα.

Αναλυτικά οι 9 αναμετρήσεις Ρονάλντο και Μέσι:

Ρονάλντο vs Μέσι: H μονομαχία

1. Μπαρτσελόνα – Ρεάλ 1-0 (Πρωτάθλημα, 29-11-2009)

2. Ρεάλ – Μπαρτσελόνα 0-2 (Πρωτάθλημα, 10-4-2010) 1 γκολ ο Μέσι

3. Μπαρτσελόνα – Ρεάλ 5-0 (Πρωτάθλημα, 29-11-2010)

4. Ρεάλ – Μπαρτσελόνα 1-1 (Πρωτάθλημα, 16-4-2011) Από 1 γκολ Μέσι & Ρονάλντο

5. Μπαρτσελόνα – Ρεάλ 0-1 (Τελικός Κυπέλλου, 20-4-2011) 1 γκολ ο Ρονάλντο

6. Ρεάλ – Μπαρτσελόνα 0-2 (Ημιτελικός Τσάμπιονς Λιγκ, 27-4-2011) 2 γκολ ο Μέσι

7. Μπαρτσελόνα – Ρεάλ 1-1 (Ημιτελικός Τσάμπιονς Λιγκ, 3-5-2011)

8. Ρεάλ – Μπαρτσελόνα 2-2 (Ισπανικό Σούπερ Καπ, 14-8-2011) 1 γκολ ο Μέσι

9. Μπαρτσελόνα – Ρεάλ 3-2 (Ισπανικό Σούπερ Καπ, 17-8-2011) 2 γκολ ο Μέσι & 1 γκολ ο Ρονάλντο

Ευχαριστώ το Κουρκούτι για τη δημιουργική του συνεισφορά στις φωτογραφίες και τον συγκριτικό πίνακα των Ρονάλντο και Μέσι.

Βίντεο: Στιγμές των Ρονάλντο και Μέσι από τη φετινή αγωνιστική σεζόν

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ