LA LIGA

Ρομπέρτο: "Προσπαθεί να πατάξει φαινόμενα βίας ο Ολυμπιακός"

Ρομπέρτο: "Προσπαθεί να πατάξει φαινόμενα βίας ο Ολυμπιακός"

Ο Ρομπέρτο αναφέρθηκε στα φαινόμενα βίας στην Ελλάδα και την προσπάθεια που κάνει ο Ολυμπιακός να τα πατάξει, προσθέτοντας ότι τα τρία σημαντικότερα χρόνια της καριέρας του ήταν με τα ερυθρόλευκα.

Μετά από τριετία γεμάτη επιτυχίες με τον Ολυμπιακό, από τη νέα σεζόν ο Ρομπέρτο Χιμένεθ Γκάγκο θα υπερασπίζεται την εστία της Εσπανιόλ.

Ο 30χρονος τερματοφύλακας ρωτήθηκε για τις εμπειρίες του στη χώρα μας και έκανε μια ξεχωριστή αναφορά στα φαινόμενα βίας. Άλλωστε με τη φανέλα του Ολυμπιακού βρέθηκε μπροστά σε επικίνδυνες καταστάσεις, όπως στην Τούμπα και την Λεωφόρο.

Ο Ρομπέρτο υποστήριξε ότι τέτοια πράγματα είναι πάντα άσχημο να συμβαίνουν, τονίζοντας ότι ο Ολυμπιακός είναι από τους συλλόγους που πάντα προσπαθεί να πατάξει ανάλογα φαινόμενα.

"Όταν πας στην Ελλάδα, ζεις κάποια πράγματα τα οποία δεν περίμενες πως θα τα ζήσεις. Αλλά στο τέλος τα συνηθίζεις. Στην αρχή εντυπωσιάζεσαι. Όπως για παράδειγμα την ατμόσφαιρα και το περιβάλλον των σταδίων, που είναι θετικά. Αλλά υπάρχουν και αυτά που πρέπει να εξαλειφθούν. Και το ξέρουν όλοι.

Στιγμές έντασης εντός γηπέδου, όπου δεν ξέραμε τι μπορεί να συμβεί. Δεν είναι κάτι ευχάριστο. Με την ευχέρεια που συνέβαιναν αυτές οι καταστάσεις, το λιγότερο ήταν να προλάβεις να μπεις στα αποδυτήρια...

Ομάδες όπως ο Ολυμπιακός δουλεύουν για να τα πατάξουν αυτά τα φαινόμενα, καθώς δεν θα πρέπει να υπάρχουν", τόνισε χαρακτηριστικά ο Ισπανός γκολκίπερ και αναφέρθηκε στη νέα του περιπέτεια με την Εσπανιόλ:

"Προσπάθησα πολύ στον Ολυμπιακό και τώρα έχω όλα αυτά που χρειάζομαι. Ένα καλό πρότζεκτ και την επιθυμία των ιθυνόντων την Εσπανιόλ να επιστρέψει. Ήταν το κατάλληλο σκηνικό για να επιστρέψω. Είμαι "μέσα" στο παιχνίδι της ομάδας, έχω ρόλο και ευθύνες.

Με έκαναν να αισθανθώ πολύ σημαντικός. Μου αρέσει. Στην Ελλάδα έζησα τα καλύτερα χρόνια της επαγγελματικής μου καριέρας. Ήταν τα τρία πιο σημαντικά χρόνια της καριέρας μου και πιστεύω πως ήρθα στην Εσπανιόλ, στα καλύτερά μου".

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ