LA LIGA

Ρεάλ – Μπάρτσελόνα, η ανάλυση του clásico

Ρεάλ – Μπάρτσελόνα, η ανάλυση του clásico

Διαβάστε στο pregame του Sport24.gr την ανάλυση του μεγάλου ισπανικού clásico. Τα συν και τα πλην των δυο αντιπάλων, οι διαφορές από το περσινό 5-0, οι αποδόσεις των στοιχηματικών εταιρειών, η τοποθέτηση 91 αθλητικογράφων από όλη την Ισπανία μέσα από το γκάλοπ της Marca και η τηλεοπτική κάλυψη (φωτογραφίες & video)

Σε μια Λίγκα που την τελευταία διετία έχει γίνει αποκλειστική υπόθεση των δυο μεγάλων του ισπανικού ποδοσφαίρου, το πρώτο από τα clásicos του πρωταθλήματος αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον.

Η Primera División φτάνει στο πρώτο σημαντικό σταυροδρόμι της περιόδου 2011-12 και το Sport24.gr παρουσιάζει μια μίνι ανάλυση της Ρεάλ και της Μπαρτσελόνα, λίγες ώρες πριν τη σέντρα στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου».

Μπορείτε να διαβάσετε τα συν και τα πλην των δυο μονομάχων, τί άλλαξε μέσα στον ένα χρόνο που διανύσαμε από το περσινό 5-0 της Βαρκελώνης, ποια θέση πήραν οι 91 αθλητικογράφοι από όλη την Ισπανία στο γκάλοπ της Marca, πώς έγινε η απόλυτη ανατροπή στις στοιχηματικές αποδόσεις από το ξεκίνημα της φετινής περιόδου μέχρι σήμερα και πώς θα μεταδοθεί τηλεοπτικά ο αγώνας.

Το σίγουρο είναι ότι για πρώτη φορά από το καλοκαίρι του 2008, όταν ανέλαβε ο Γουαρδιόλα, η Ρεάλ βρίσκεται σε απόλυτη θέση ισχύος. Οι 3 βαθμοί της διαφοράς στο πρωτάθλημα (με ένα παιχνίδι λιγότερο, άρα πολύ πιθανό ακόμα περισσότεροι) είναι από μόνοι τους ένα μεγάλο πλεονέκτημα για τη «βασίλισσα» και στην περίπτωση που γίνουν 6 με ενδεχόμενη νίκη της Ρεάλ, τότε ο τίτλος της Πριμέρα Ντιβισιόν θα είναι δύσκολο να παραμείνει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στην Καταλονία.

Πριν ένα χρόνο και έντεκα μέρες, στις 29 Νοεμβρίου του 2010, ο Μουρίνιο πήρε το βάπτισμα του πυρός στο ισπανικό ντέρμπι, χάνοντας στο «Καμπ Νόου» με το εντυπωσιακό 5-0. Από τότε ακολούθησαν 6 ακόμα clásicos μέσα στο 2011, με την Μπαρτσελόνα να διατηρεί την ουσία (πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ), αλλά να χάνει το αήττητο επί Πεπ και μαζί το Κύπελλο.

Θα ξεκινήσουμε την ανάλυση των δυο αντιπάλων, βλέποντας τί ακριβώς άλλαξε σε αυτούς τους 12 μήνες και από το 5-0 και την περσινή πρωτοκαθεδρία των «μπλαουγκράνα» φτάσαμε στη βαθμολογική υπεροχή των «μερένγκες», οι οποίοι εκτός από τους βαθμούς της διαφοράς, έχουν στη διάθεσή τους την ευκαιρία να μεγαλώσουν ακόμα περισσότερο τις πιθανότητές τους για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 5-0 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ

Ρεάλ – Μπάρτσελόνα, η ανάλυση του clásico

1. Η βαθμολογική διαφορά. Είναι η πρώτη φορά από το 2008 και μετά, που η Ρεάλ έχει τόσο μεγάλο βαθμολογικό πλεονέκτημα έναντι της Μπαρτσελόνα. Πέρυσι οι «μερένγκες» ταξίδεψαν στη Βαρκελώνη με ένα βαθμό περισσότερο από τους «μπλαουγκράνα», φέτος τους υποδέχονται με το συν τρία (εν δυνάμει συν τέσσερα ή έξι).

2. Πρώτη και καλύτερη στην έδρα της η Ρεάλ. Μπορεί η Μπαρτσελόνα να «τρέχει» φέτος το εντυπωσιακό 39-0 μέσα στο «Καμπ Νόου», όμως η Ρεάλ είναι η καλύτερη γηπεδούχος ομάδα της Πριμέρα, αφού μετράει 6 νίκες σε ισάριθμα ματς, σε αντίθεση με τους «μπλαουγκράνα» που έμειναν στο 0-0 απέναντι στη Σεβίγια.

3. Προβληματική η Μπάρτσα εκτός έδρας. Αναφέραμε το απίστευτο 39-0 του «Καμπ Νόου», όμως το clásico θα διεξαχθεί στο «Μπερναμπέου» και οι «μπλαουγκράνα» φέτος έχουν μεγάλο πρόβλημα όταν φεύγουν από τη Βαρκελώνη. Σε 6 εκτός έδρας ματς μετράνε 2 νίκες, 3 ισοπαλίες (Σοθιεδάδ, Βαλένθια & Μπιλμπάο) και 1 ήττα (Χετάφε), ενώ σκοράρουν με το σταγονόμετρο (8 υπέρ & 7 κατά ο απολογισμός στα γκολ).

4. Εντυπωσιακό ξεκίνημα στο σκοράρισμα η Ρεάλ. Οι «μερένγκες» έχουν πετύχει μέχρι στιγμής 49 γκολ σε 14 ματς πρωταθλήματος, με τον απίστευτο μέσο όρο των 3.5 τερμάτων ανά παιχνίδι, που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία του συλλόγου! Στους 6 εντός έδρας αγώνες που έχει δώσει η Ρεάλ, έχει σκοράρει 28 φορές (σχεδόν 5 γκολ μέσος όρος ανά παιχνίδι!).

5. Special σερί νικών για τον Μουρίνιο. Η Ρεάλ θα υποδεχτεί τη Μπαρτσελόνα έχοντας πετύχει 15 συνεχόμενες νίκες (σε όλες τις διοργανώσεις). Ο Μουρίνιο βελτίωσε την επίδοση του Γουαρδιόλα (11) και θέλει να αυξήσει ακόμα περισσότερο το σερί.

6. Στοιχηματική ανατροπή. Οι αποδόσεις στο στοίχημα είναι και αυτές υπέρ της Ρεάλ, τόσο για νίκη στο clásico, όσο και για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Η ανατροπή μέσα σε 3 μήνες είναι εντυπωσιακή και μπορείτε να τη διαβάσετε αναλυτικά στη συνέχεια του κειμένου.

7. Τέρμα στο αήττητο της Μπάρτσα. Ο Γουαρδιόλα ήταν μέχρι τον Απρίλιο αήττητος σε clásico. Η Μπαρτσελόνα είχε να χάσει από το ματς του «pasillo» και το 4-1, τον Ιούνιο του 2008. Αυτό άλλαξε στον τελικό του Κυπέλλου στη Βαλένθια.

8. Σούπερ επιθετική γραμμή. Κριστιάνο, Μπενζεμά και Ιγκουαΐν βρίσκονται σε δαιμονιώδη φόρμα. Ο Γάλλος στο περσινό 5-0 δεν είχε «ακουμπήσει», ο «Πιπίτα» ήταν τραυματίας και δεν είχε παίξει, όμως φέτος η τρομερή επιθετική τριάδα της Ρεάλ έχει πετύχει 36 γκολ στο πρωτάθλημα!

9. Ο παράγοντας έδρα. Η Μπαρτσελόνα έχει αποδείξει ότι δεν καταλαβαίνει από «Μπερναμπέου», άλλωστε έχει να χάσει στη Μαδρίτη από το 2008. Όμως, όπως και να το κάνουμε, το γεγονός ότι το clásico παίζεται στην πρωτεύουσα, είναι ένα ακόμα συν για τους «μερένγκες».

10. Απόλυτο αφεντικό ο Μουρίνιο. Ο Πορτογάλος μέσα στη χρονιά που πέρασε, ξεφορτώθηκε τον Βαλντάνο, πήρε δίπλα του τον Ζιντάν, εξασφάλισε την απόλυτη στήριξη του Πέρεθ και λύνει και δένει στην ομάδα. Είναι προπονητής και μάνατζερ και όλοι ανεξαιρέτως στο Τσαμαρτίν τον υπακούν τυφλά.

Ας περάσουμε τώρα να δούμε ποια είναι τα μεγάλα «όπλα» που διαθέτει ο κάθε ένας από τους δυο προπονητές της συνάντησης. Ποια είναι τα πέντε συν του Μουρίνιο και ποια τα αντίστοιχα πέντε του Γουαρδιόλα.

ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΣΥΝ ΤΟΥ ΜΟΥΡΙΝΙΟ

Ρεάλ – Μπάρτσελόνα, η ανάλυση του clásico

1. Η Ρεάλ είναι πρωτοπόρος με 3 βαθμούς διαφορά

Μπορεί αυτή η διαφορά των 3 πόντων στη βαθμολογία (με ένα ματς λιγότερο) να φαίνεται μικρή, όμως σε ένα «πρωτάθλημα των δυο» έχει τη σημασία της. Επίσης είναι η πρώτη φορά που επί εποχής Μουρίνιο η Ρεάλ παίρνει τόσο μεγάλο πλεονέκτημα έναντι της αντιπάλου της, ενώ ένα ακόμα στατιστικό στοιχείο που πρέπει να προσθέσουμε, είναι ότι ποτέ στο παρελθόν οι ομάδες του Special One δεν έχουν χάσει το πρωτάθλημα από τη στιγμή που είχαν πάρει προβάδισμα 3 βαθμών.

2. Η Ρεάλ σκοράρει περισσότερο από τη Μπάρτσα

Η επιθετική γραμμή της Ρεάλ πετάει φωτιές. Στις πρώτες 14 αγωνιστικές (αφού η πρώτη δεν έχει διεξαχθεί ακόμα) οι «μερένγκες» έχουν πετύχει 49 γκολ, το οποίο σημαίνει τον απίστευτο μέσο όρο των 3.5 γκολ ανά παιχνίδι! Η Ρεάλ δεν σκόραρε μόνο σε δυο παιχνίδια (εναντίον της Λεβάντε και της Ράθινγκ), όμως στα υπόλοιπα ματς έχει διαλύσει τους αντιπάλους της.

3. Το σερί των 15 νικών

Η εντυπωσιακή πορεία της Ρεάλ αποτυπώνεται στο νικηφόρο σερί των 15 αγώνων σε πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ. Οι «μερένγκες» έφτασαν και ξεπέρασαν το περσινό σερί της Μπαρτσελόνα (11 συνεχόμενες νίκες). Αυτή τη στιγμή έχουν εδραιωθεί στην κορυφή της Πριμέρα Ντιβισιόν, ενώ στο Τσάμπιονς Λιγκ στους 6 αγώνες του ομίλου πέτυχαν ισάριθμες νίκες και δέχτηκαν μόλις ένα γκολ. Στατιστικά πραγματικά για Όσκαρ!

4. Η Ρεάλ "κλέβει" πλέον όσο και η Μπάρτσα

Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει εξισορροπήσει τα κλεψίματα μπάλας φτάνοντας στα – απλησίαστα μέχρι πέρυσι – επίπεδα της Μπαρτσελόνα, κάτι που αποδεικνύει την επιθετική και αμυντική ισορροπία των γραμμών της. Δεν την ενδιαφέρει μόνο η επίθεση και το σκοράρισμα, αλλά και η καλή άμυνα που ξεκινάει με τη συνεχή πίεση στον αντίπαλο. Μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα, οι «μερένγκες» έχουν 1287 κλεψίματα έναντι 1302 των «μπλαουγκράνα» που προηγούνται με βραχεία κεφαλή στη συγκεκριμένη λίστα, έχοντας όμως ένα παιχνίδι περισσότερο.

5. Η Ρεάλ είναι "πεινασμένη" για τίτλους

Ο παράγοντας της ψυχολογίας είναι επίσης πολύ σημαντικός. Η Ρεάλ βελτιώνεται όχι μόνο στο παιχνίδι της, αλλά και στους στόχους που πετυχαίνει, ανεβάζοντας συνεχώς τον πήχη των φιλοδοξιών της. Με τον Μουρίνιο έσπασε πέρυσι μετά από χρόνια η «κατάρα» της φάσης των «16» στο Τσάμπιονς Λιγκ και οι «μερένγκες» έφτασαν μέχρι τον ημιτελικό, ενώ κατέκτησαν και το Κύπελλο. Η θέληση για περισσότερους τίτλους και μεγαλύτερες επιτυχίες είναι δεδομένη.

ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΣΥΝ ΤΟΥ ΓΟΥΑΡΔΙΟΛΑ

Ρεάλ – Μπάρτσελόνα, η ανάλυση του clásico

1. Το Σούπερ Καπ του Αυγούστου

Στην μέχρι σήμερα μοναδική φετινή μονομαχία των «βαρέων βαρών» του ισπανικού ποδοσφαίρου, στο ισπανικό Σούπερ Καπ, η Μπαρτσελόνα έφυγε για μια ακόμα φορά νικήτρια από το γήπεδο. Στη Μαδρίτη είχαμε το ισόπαλο 2-2 και στη ρεβάνς της Βαρκελώνης ο Μέσι σημείωσε το τελικό 3-2 δυο λεπτά πριν τη λήξη και ενώ όλοι περίμεναν την παράταση. Κατά γενική ομολογία οι «μερένγκες» έπαιξαν καλύτερα από τους αντιπάλους τους, ειδικά στο πρώτο ματς, όμως τελικά το τρόπαιο ταξίδεψε στην Καταλωνία.

2. Η κατοχή των "μπλαουγκράνα"

Μπορεί η Ρεάλ στις τελευταίες εβδομάδες να έχει ανεβάσει τα νούμερά της στην κατοχή της μπάλας σε υψηλά επίπεδα, όμως η Μπαρτσελόνα συνεχίζει να είναι το απόλυτο αφεντικό σε αυτόν τον τομέα. Οι αυτοματισμοί, οι γρήγορες εναλλαγές και οι συνεχόμενες πάσες των παικτών του Γουαρδιόλα ζαλίζουν και αποπροσανατολίζουν τους αντίπαλους. Η υπεροχή που δίνει στη Μπαρτσελόνα η κατοχή σε δυσθεώρητα ποσοστά, είναι σήμα κατατεθέν των Καταλανών τα τελευταία χρόνια.

3. Βαλντές & Μέσι, Zamora & Pichichi

Η Μπαρτσελόνα διαθέτει στις τάξεις της τον τερματοφύλακα που έχει δεχτεί τα λιγότερα γκολ στο πρωτάθλημα και τον πρώτο σκόρερ της Λίγκας. Ο Βαλντές έχει παθητικό μόλις 7 γκολ, ενώ ο Μέσι έχει ήδη πετύχει 17 τέρματα (τα ίδια με τον Ρονάλντο, με ένα παιχνίδι περισσότερο, αλλά και με 5 λιγότερα πέναλτι από τον Πορτογάλο). Η σιγουριά που δίνει η παρουσία του διεθνή Ισπανού «πορτέρο», αλλά και η εγγύηση που προσφέρει ο Αργεντίνος τόσο στα εύκολα όσο και στα δύσκολα, αποτελούν ένα πρόσθετο συν για την ομάδα του Γουαρδιόλα.

4. Αήττητος στο "Μπερναμπέου"

Από το καλοκαίρι του 2008 που ανέλαβε τον πάγκο της Μπαρτσελόνα, ο Γουαρδιόλα δεν έχει χάσει μέσα στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου». Σε 5 παιχνίδια μετράει 3 νίκες και 2 ισοπαλίες. Στο πρωτάθλημα έχει κερδίσει δυο φορές (2-6 & 0-2), στο Τσάμπιονς Λιγκ άλλη μια (0-2), ενώ έχει μια ισοπαλία στη Λίγκα (1-1) και μια στο Σούπερ Καπ (2-2). Οι παραδόσεις υπάρχουν για να ανατρέπονται, αλλά μέχρι να ανατραπεί η συγκεκριμένη, μετράει υπέρ του Πεπ και των παικτών του.

5. Συνηθισμένοι να κερδίζουν, να κερδίζουν και να κερδίζουν...

Η Μπαρτσελόνα, από τότε που ο Γουαρδιόλα ανέλαβε τον πάγκο της, δεν κάνει τίποτα άλλο από το να κερδίζει. Μέσα σε τρία χρόνια, οι «μπλαουγκράνα» έχουν κατακτήσει ισάριθμα πρωταθλήματα, δυο Τσάμπιονς Λιγκ και αμέτρητους ακόμα τίτλους μέσα και έξω από την Ισπανία. Και όπως συνηθίζεται να λέγεται, η ρουτίνα των νικών, φέρνει ακόμα περισσότερες νίκες.

ΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΟΙ ΙΣΠΑΝΟΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΓΡΑΦΟΙ

Ρεάλ – Μπάρτσελόνα, η ανάλυση του clásico

Πριν από ένα μήνα περίπου, η αθλητική εφημερίδα της Μαδρίτης, Marca, διενήργησε ένα πολύ ενδιαφέρον γκάλοπ, απευθύνοντας μόνο δυο ερωτήματα σε 91 αθλητικογράφους που καλύπτουν γεωγραφικά και τις 52 επαρχίες της Ισπανίας. Οι ερωτήσεις ήταν: 1), ποια ομάδα θα κερδίσει το clásico της 10ης Δεκεμβρίου και 2), ποια από τις Ρεάλ και Μπαρτσελόνα θα κατακτήσει το φετινό πρωτάθλημα.

Τα αποτελέσματα έδωσαν το εξής παράδοξο. Η πλειοψηφία των Ισπανών συναδέλφων έβγαλε νικήτρια τη Ρεάλ στο σαββατιάτικο ντέρμπι, ενώ παράλληλα με ακόμα μεγαλύτερη διαφορά έδωσε τον τίτλο στη Μπαρτσελόνα! Ας δούμε όμως πιο αναλυτικά το τί ψήφισαν οι 91, πού διαφοροποιούνται οι απαντήσεις στα δυο ερωτήματα και πού στηρίζεται το παράδοξο που προέκυψε.

1. Η Ρεάλ "νικήτρια" στο clásico

Από τους 91 δημοσιογράφους που ερωτήθηκαν ποια από τις δυο ομάδες θα κερδίσει το clásico, το 47% έδωσε προβάδισμα στη Ρεάλ, το 33% έδωσε προβάδισμα στη Μπαρτσελόνα, ενώ το υπόλοιπο 20% δίνει την ισοπαλία ως το πιθανότερο αποτέλεσμα. Γεωγραφικά τώρα, από τις 52 επαρχίες, οι 23 ψηφίζουν «μερένγκες», οι 15 «μπλαουγκράνα» και οι 14 δεν βγάζουν νικητή.

Αν παρατηρήσουμε τον χάρτη, θα δούμε ότι σε γενικές γραμμές, η κεντρική και νότια Ισπανία (κυρίως η Καστίγια και η Ανδαλουσία) δίνουν το clásico στη Ρεάλ, ενώ η ανατολική Ισπανία (Μούρθια, Λεβάντε και Καταλωνία) ποντάρει στην Μπαρτσελόνα. Οι γκρίζες ζώνες είναι οι επαρχίες όπου δεν προκύπτει προβάδισμα για κάποια από τις δυο πλευρές. Το εντυπωσιακότερο είναι ότι η επαρχία της Βαρκελώνης είναι χρωματισμένη με γκρίζο χρώμα, πράγμα που σημαίνει ότι οι εκεί αθλητικογράφοι δεν είναι σίγουροι για την ομάδα τους!

Ρεάλ – Μπάρτσελόνα, η ανάλυση του clásico

Οι Ισπανοί συνάδελφοι στηρίζουν την πιθανή νίκη της Ρεάλ με τέσσερα κυρίως επιχειρήματα. Την καλύτερη φυσική κατάσταση των παικτών του Μουρίνιο, τα εκπληκτικά ποσοστά στο σκοράρισμα (3.5 γκολ ανά παιχνίδι), τις 10 σερί νίκες στο πρωτάθλημα και βέβαια τον παράγοντα της έδρας.

2. Η Μπαρτσελόνα θα πάρει το πρωτάθλημα

Οι ίδιοι δημοσιογράφοι που δίνουν προβάδισμα στη Ρεάλ για το clásico, θεωρούν αδιαφιλονίκητο φαβορί την Μπαρτσελόνα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, με πολύ μεγαλύτερο μάλιστα ποσοστό σε σχέση με το πρώτο ερώτημα. Εδώ λοιπόν οι «μπλαουγκράνα» συγκεντρώνουν το 57% των προτιμήσεων, οι «μερένγκες» μόλις το 28%, ενώ υπάρχει και ένα 15% «αναποφάσιστων»! Γεωγραφικά, οι 29 επαρχίες ψηφίζουν Μπαρτσελόνα, οι 14 Ρεάλ και οι υπόλοιπες 9 δεν βγάζουν νικητή.

Αν κοιτάξουμε αυτόν τον χάρτη, θα δούμε ότι όλη η ανατολική ακτή (Καταλωνία, Λεβάντε και Μούρθια) και η συντριπτική πλειοψηφία της Βόρειας Ισπανίας (Γαλίθια, Καστίγια, Αστούριας, Μπιλμπάο και Αραγωνία) δίνουν το πρωτάθλημα στη Μπαρτσελόνα, ενώ η Ρεάλ περιορίζεται στον «σκληρό» πυρήνα της πρωτεύουσας και στην Ανδαλουσία. Εντυπωσιακότερο εύρημα εδώ, είναι η επαρχία της Γέιδα (Καταλωνία) που δίνει τον τίτλο στην «αιώνια» αντίπαλο!

Ρεάλ – Μπάρτσελόνα, η ανάλυση του clásico

Τα σημαντικότερα επιχειρήματα που δίνουν την «αυτοδυναμία» στην Μπαρτσελόνα στο δεύτερο ερώτημα, είναι τρία. Οι Ισπανοί αθλητικογράφοι υποστηρίζουν ότι οι «μπλαουγκράνα» θα βρεθούν στην καλύτερη κατάστασή τους στον δεύτερο γύρο, ενώ πιστεύουν ότι η «ψύχωση» της Ρεάλ για το δέκατο Πρωταθλητριών θα της κοστίσει στις εγχώριες υποχρεώσεις, Τέλος, ο τρίτος παράγοντας είναι η παρουσία του Μέσι, ο οποίος θεωρείται πολύ πιο καθοριστικός από τον Ρονάλντο.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Στις 21 Σεπτεμβρίου, αμέσως μετά την ισοπαλία της Ρεάλ με την Ράθινγκ και τρεις μέρες μετά την ήττα των «μερένγκες» από τη Λεβάντε, οι στοιχηματικές εταιρείες έσπευσαν να «ενημερώσουν» τις αποδόσεις για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονταν με την πρώτη μίνι κρίση της ομάδας του Μουρίνιο.

Με 34 αγωνιστικές να απομένουν, η Μπαρτσελόνα έπεσε κάτω από το 1.40 ενώ αντίθετα η Ρεάλ εκτοξεύτηκε πάνω από το 3. Όμως η «βασίλισσα» αποδείχτηκε εφτάψυχη και από τότε μετράει ένα εντυπωσιακό σερί. Μόλις η διαφορά των «μερένγκες» από τους «μπλαουγκράνα» έφτασε τον ένα βαθμό, είχαμε την πρώτη «διόρθωση» στο στοιχηματικό χρηματιστήριο. Η απόδοση της Μπαρτσελόνα για την κατάκτηση της Λίγκα ανέβηκε στο 1.50 και η αντίστοιχη της Ρεάλ έπεσε στο 2.70.

Ρεάλ – Μπάρτσελόνα, η ανάλυση του clásico

Μόλις η Ρεάλ πήρε κεφάλι (9η αγωνιστική) στη βαθμολογία, οι αποδόσεις άλλαξαν ελάχιστα. Ήταν φανερό ότι οι μπουκ συνέχιζαν να θεωρούν την Pep Team ως το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο. Έτσι λοιπόν, το 1.50 της Μπαρτσελόνα έγινε 1.55, ενώ το 2.70 της Ρεάλ έπεσε στο 2.50. Η επόμενη αλλαγή ήρθε μόλις οι «μερένγκες» άυξησαν τη διαφορά τους στη βαθμολογία στους 3 βαθμούς. Οι αποδόσεις διαμορφώθηκαν εκ νέου και κυμάνθηκαν στο 1.85 για την Μπαρτσελόνα και στο 1.95 για τη Ρεάλ.

Η μεγάλη ανατροπή ολοκληρώθηκε μετά την εντυπωσιακή νίκη της «βασίλισσας» στο ντέρμπι της Μαδρίτης (4-1) και την απρόσμενη ήττα των «μπλαουγκράνα» από τη Χετάφε. Σήμερα λοιπόν, η κατάκτηση του πρωταθλήματος από τη Ρεάλ πληρώνεται στο 1.40, ενώ η Μπαρτσελόνα έφτασε στο 2.80! Σε ότι αφορά το clásico, η απόδοση για ενδεχόμενη νίκη της Ρεάλ βρίσκεται στο 2.30, ενώ η αντίστοιχη για νίκη της Μπάρτσα στο 2.75.

ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΟ CLÁSICO ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Ρεάλ – Μπάρτσελόνα, η ανάλυση του clásico

Το τηλεοπτικό σήμα από το σαββατιάτικο clásico θα φτάσει σε κάθε γωνιά της υφηλίου. Η Mediapro που διαχειρίζεται τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Liga και είναι υπεύθυνη για την παραγωγή της μετάδοσης, έχει προχωρήσει σε δεκάδες συμφωνίες με κανάλια από όλο τον κόσμο και τα νούμερα της τηλεθέασης αναμένονται εντυπωσιακά. Στην Κίνα, για παράδειγμα, ο αγώνας θα μεταδοθεί (στις 6 το πρωί τοπική ώρα) από το δημόσιο κανάλι CCTV5, το σήμα του οποίου φτάνει σε 300 εκατομμύρια σπίτια.

Στον υπόλοιπο κόσμο το clásico θα μεταδοθεί, στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, από συνδρομητικά κανάλια που έχουν αγοράσει τα δικαιώματα από την Mediapro. Έτσι λοιπόν, το Al Jazeera Sports θα δώσει εικόνα στα κράτη της Μέσης Ανατολής, το ESPN στη Λατινική Αμερική και τις ΗΠΑ, το Wowow στην Ιαπωνία, το Sky στην Ιταλία και τη Μεγάλη Βρετανία, το Canal + στη Γαλλία και το Supersport σε μεγάλο μέρος της Αφρικής.

Στην Ισπανία το ματς θα μεταδοθεί από το εθνικής εμβέλειας La Sexta και από τα τοπικά TV3 (Καταλωνία), Telemadrid (Μαδρίτη), IB3 (Βαλεαρίδες) και ΤΡΑ (Αστούριας). Το ιστορικό ρεκόρ τηλεθέασης ενός clásico στην Ισπανία κρατάει από τον περασμένο Απρίλιο στη διάρκεια της παράτασης του τελικού του Κυπέλλου στη Βαλένθια με 14.172.000 θεατές. Ο αριθμός αυτός λίγο έλειψε να σπάσει μερικές μέρες αργότερα, στον επαναληπτικό ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ (14.114.000 θεατές). Οι προβλέψεις πάντως της Mediapro μιλούν για ένα νέο ρεκόρ το βράδυ του Σαββάτου.

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ