LA LIGA

Ρεάλ-Μπαρτσελόνα: Το φαβορί, ο ανέτοιμος Μέσι και η δοκιμασία του Πικέ

Ρεάλ-Μπαρτσελόνα: Το φαβορί, ο ανέτοιμος Μέσι και η δοκιμασία του Πικέ

Περίπου 24 ώρες μένουν για το "Clásico", Ρεάλ - Μπαρτσελόνα. Ο Ενρίκε αναγνώρισε την ανετοιμότητα του Μέσι, ο Μπενίτεθ αποκάλυψε ότι ο Ράμος θα παίξει και τον Πικέ περιμένει μία ατμόσφαιρα... Φίγκο.

Είναι παραπάνω από ένα απλό ποδοσφαιρικό ματς. Ο χαρακτήρας του οικουμενικός. Ρεάλ και Μπαρτσελόνα βγαίνουν το Σάββατο το απόγευμα στον αγωνιστικό χώρο του "Σαντιάγκο Μπερναμπέου" για τους τρεις βαθμούς, τη νίκη και κυρίως το γόητρο.

Μπενίτεθ: "Η Ρεάλ το φαβορί"

Την Παρασκευή, παραμονή της μεγάλης αναμέτρησης, Λουίς Ενρίκε και Ράφα Μπενίτεθ μίλησαν κατά τις καθιερωμένες συνεντεύξεις Τύπου. Ξεκινώντας από τους γηπεδούχους "μερένγκες", ο Ράφα Μπενίτεθ αποκάλυψε ότι ο Σέρχιο Ράμος θα είναι βασικός. Όχι και συνταρακτική αποκάλυψη, μιας και όλοι γνώριζαν ότι ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός θα αγωνισθεί με ένεση για να ξεπεράσει τις ενοχλήσεις που "κληρονόμησε" από τον τραυματισμό στη Σεβίλλη και θα χειρουργηθεί την Κυριακή.

Ρεάλ-Μπαρτσελόνα: Το φαβορί, ο ανέτοιμος Μέσι και η δοκιμασία του Πικέ

"Θα παίξει ο Ράμος. Κάνει μία προσπάθεια, την οποία όλοι εκτιμούμε. Είναι αρχηγός και συμπεριφέρεται έτσι. Ο Μπενζεμά είναι στην αποστολή, εάν θα παίξει ή όχι θα το αποφασίσουμε. Είναι το πρώτο μου Clásico. Δεν με ενοχλεί ότι προερχόμαστε από ήττα, στη Σεβίλλη. Έχω μία ομάδα νικήτρια. Όλοι όσοι είναι στην αποστολή μπορούν να παίξουν. Το γεγονός ότι παίζουμε με την Μπαρτσελόνα, αλλάζει τη λειτουργία της ομάδας. Δεν είναι το ίδιο να παίζει με την Εξτρεμαδούρα, το ίδιο με τη Λίβερπουλ ή τη Ρεάλ. Δεν κάλεσα ποτέ τους αρχηγούς να μιλήσουμε, έχω 25-30 παίκτες κι αντιμετωπίζει όλους το ίδιο. Δεν θα προσαρμοστούμε στον αντίπαλο, έχουμε το δικό μας τρόπο. Παίζουμε στον γήπεδό μας, μπροστά στους οπαδούς μας και είμαστε το φαβορί", ήταν τα κύρια σημεία της συνέντευξης Τύπου.

Ροναλντίνιο VS Ρονάλντο

"Clasico" ματσάρες!

Πιο... κουρασμένη η Μπαρτσελόνα από τη Ρεάλ Μαδρίτης

Ορφανό από θρύλους το Ρεάλ-Μπαρτσελόνα

Άλλαξε ο επόπτης του Ρεάλ - Μπαρτσελόνα!

Λουίς Ενρίκε: "Ο Μέσι δεν είναι 100% έτοιμος"

Από την πλευρά των φιλοξενούμενων, όλα τα φώτα πέφτουν πάνω στον Λιονέλ Μέσι. Μπορεί, εσχάτως, να προπονείται με την υπόλοιπη ομάδα αλλά φυσικά και δεν είναι έτοιμος. Το παραδέχθηκε κι ο ίδιος ο τεχνικός του, Λουίς Ενρίκε.

Ρεάλ-Μπαρτσελόνα: Το φαβορί, ο ανέτοιμος Μέσι και η δοκιμασία του Πικέ

"Από τότε που έχει ενσωματωθεί ο Μέσι, τα μηνύματα είναι θετικά. Έχει αναρρώσει. Λείπει η προπόνηση της Παρασκευής και να μιλήσω μαζί του. Είναι προφανές ότι δεν θα είναι έτοιμος στο 100% από άποψη φυσικής κατάστασης. Έμεινε πολύ καιρό έξω, ωστόσο είναι εγγύηση να τον έχεις μαζί σου. Δεν ξέρω απόλυτα ποιοι θα παίξουν βασικοί. Θα μιλήσω αύριο και λίγο πριν το παιχνίδι. Δεν με ενδιαφέρει εάν ο Μπενίτεθ σκέφτεται ότι η Ρεάλ είναι το φαβορί."

Σε κάθε περίπτωση θεωρείται δεδομένη η παρουσία του Μέσι στο "clasico", όχι όμως στην αρχική ενδεκάδα. Το πιθανότερο ως αλλαγή, ανάλογα και με την οικονομία της αναμέτρησης. Άλλοι μιλούν για 30 λεπτά, αλλά για ένα ημίχρονο. Κανείς δεν ξέρει, προς το παρόν.

Πικέ όπως... Φίγκο (;)

Ο Πικέ ακούει αποδοκιμασίες όπου σταθεί κι όπου βρεθεί, φορώντας τη φανέλα της εθνικής Ισπανίας. Μέχρι και στο Αλικάντε, κατά το φιλικό Ισπανίας - Αγγλίας, τα "άκουσε". Όλη η ποδοσφαιρική οντότητα που ακούει στο όνομα "μαδριδίσμο", τον αντιπαθεί. Είναι φανατικός "μπλαουγκράνα" και αντί - Ρεάλ. Δεν το κρύβει, άλλωστε. Το κοινό του "Μπερναμπέου" δεν πρόκειται να του συγχωρήσει τους εμφατικούς πανηγυρισμούς του στις προηγούμενες αναμετρήσεις, ήταν παρών στις πιο μεγάλες συντριβές της "βασίλισσας". Μάλιστα τα καστιγιάνικα ΜΜΕ παραπέμπουν σε ατμόσφαιρα Φίγκο, την πρώτη φορά που επισκέφτηκε το "Καμπ Νόου", ως αντίπαλος της Μπαρτσελόνα με τη φανέλα της Ρεάλ.

Ρεάλ-Μπαρτσελόνα: Το φαβορί, ο ανέτοιμος Μέσι και η δοκιμασία του Πικέ

Αποδοκιμασίες αναμένονται σε κάθε επαφή του με την μπάλα. Κανείς στη Μαδρίτη δεν τον συμπαθεί. Ούτε ο βασικός στο Clásico και συμπαίκτης του στην εθνική Ισπανίας, Σέρχιο Ράμος έχει τις καλύτερες σχέσεις μαζί του, φροντίζοντας με τις δηλώσεις του να δίνει συνεχώς τροφή για νέα δημοσιεύματα στα ΜΜΕ.

Βγάλε μία φωτογραφία με τον αντίπαλό σου

Ο Θανάσης Κρεκούκιας έγραφε το πρωί για τη διαφορά ανάμεσα σε ισπανικά και ελληνικά ΜΜΕ. Για το γεγονός ότι η αντιπαλότητα, ενδεχομένως κι εχθρότητα, διατηρεί το πολιτιστικό της πλέγμα. Η AS εφημερίδα που πρόσκειται φιλικά στη Ρεάλ Μαδρίτης, ξεκίνησε μία καμπάνια στο twitter βάσει της οποίας καλεί όσους προσέλθουν στο "Μπερναμπέου" να βγάλουν μία φωτογραφία με τον αντίπαλό τους και να την ανεβάσουν.

Ρεάλ-Μπαρτσελόνα: Το φαβορί, ο ανέτοιμος Μέσι και η δοκιμασία του Πικέ
TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ