LA LIGA

Πρώτο δείγμα θετικό για Βαλβέρδε στο πρωτάθλημα

Πρώτο δείγμα θετικό για Βαλβέρδε στο πρωτάθλημα

Με τον Λιονέλ Μέσι να έχει τρία δοκάρια και κανένα γκολ, η Μπαρτσελόνα επικράτησε 2-0 της Μπέτις στο ντεμπούτο του Ερνέστο Βαλβέρδε στο πρωτάθλημα ως προπονητής της.

Η Μπαρτσελόνα του Λιονέλ Μέσι και του Ερνέστο Βαλβέρδε άρχισε την προσπάθεια ανάκτησης των "ηνίων" στην Primera Division με νίκη 2-0 επί της Μπέτις στο "Καμπ Νόου" μέσα σε έντονα φορτισμένο κλίμα.

Η αναμέτρηση ήταν η πρώτη στη Βαρκελόνη μετά από την τρομοκρατική επίθεση που στοίχησε τη ζωή σε 14 άτομα και γι' αυτό τόσο εκπρόσωποι των Καταλανών όσο και των Ανδαλουσιάνων βρέθηκαν στην επιμνημόσυνη δέηση που πραγματοποιήθηκε πριν από την αναμέτρηση. Όπως ήταν φυσικό, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή και οι παίκτες των "βερδιμπλάνκος" φόρεσαν μπλουζάκια συμπαράστασης στην πόλη.

Πρώτο δείγμα θετικό για Βαλβέρδε στο πρωτάθλημα

Η πρώτη αποστολή του πρώην προπονητή του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα ως τεχνικός των "μπλαουγκράνα" ήρθε με τον Λιονέλ Μέσι ως "ψευδοεννιάρι" και τους Πάκο Αλκάθερ και Ζεράρ Ντεουλοφέου στα άκρα, στη θέση του Νεϊμάρ και του (τραυματία) Λουίς Σουάρες.

Οι γηπεδούχοι δυσκολεύτηκαν να βρουν χώρους στα πρώτα λεπτά, ωστόσο όταν ο Μέσι ανέβασε ρυθμούς, συμπαρέσυρε και τους συμπαίκτες του και ιδίως τον Ντεουλοφέου. Ο Ισπανός διεθνής, που επέστρεψε φέτος στον σύλλογο μετά από δύο χρόνια, έβγαλε την κρίσιμη πάσα τόσο στο πρώτο γκολ (36'), όπου ο Αλίν Τόσκα σημείωσε αυτογκόλ πριν σκοράρει ο Μέσι, όσο και στο δεύτερο (38') με τον Σέρτζι Ρομπέρτο να σκοράρει για πρώτη φορά από τον επικό αγώνα κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν την άνοιξη.

Η Μπέτις, με τον Κίκε Σετιέν να κάνει ντεμπούτο στον πάγκο, δεν απείλησε ιδιαίτερα πλην ορισμένων αντεπιθέσεων, μία εκ των οποίων "καθάρισε" με εκπληκτικό τάκλιν ο Χαβιέρ Μαστσεράνο.

Την ίδια στιγμή, ο Μέσι έδινε τη δική του, ξεχωριστή μάχη με τα δοκάρια, όπου ηττήθηκε κατά κράτος. Πρώτα με φάουλ στο 35', μετά με χαμηλό σουτ στο 58' και τέλος με δυνατή προσπάθεια στο 84', απέτυχε να χριστεί σκόρερ, έστω κι αν έκανε όλα τα άλλα στον αγωνιστικό χώρο.

*** διαβάστε ΕΔΩ για την γκέλα της Μπιλμπάο στην πρεμιέρα της

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Σεμέντο, Μαστσεράνο, Ουμτιτί, Άλμπα (87' Ντιν), Μπουσκέτς, Ράκιτιτς, Ρομπέρτο, Μέσι, Αλκάθερ (82' Σουάρεθ), Ντεουλοφέου (72' Βιδάλ)

ΜΠΕΤΙΣ: Αδάν, Μπαραγάν, Φεντάλ, Μαντί, Τόσκα, Χοακίν, Καμαράσα (78' Ρουίθ), Γκουαρδάδο, Ναρβάες (68' Γκαρθία), Λεόν, Ναουέλ (72' Γκερέρο)

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής:

Παρασκευή

Λεγανές - Αλαβές 1-0(23' Γκαμπριέλ)

Βαλένθια - Λας Πάλμας 1-0 (22' Τζάτζα)

Σάββατο

Θέλτα - Σοθιεδάδ 2-3 (22' και 50' Μάξι Γκόμες / 33' Οϊαρθάμπαλ, 80' Χουάνμι, 88' πέν. Ουίλιαν Ζοζέ)

Ζιρόνα - Ατλέτικο 2-2 (22' και 25' Στουάνι / 78' Κορέα, 85' Χοσέ Μαρία Χιμένες)

Σεβίλλη - Εσπανιόλ 1-1 (26' Λενγκλέ / 39' Λέο Μπαπτιστάο)

Κυριακή

Μπιλμπάο - Χετάφε 0-0

Μπαρτσελόνα - Μπέτις 2-0 (36' αυτ. Τόσκα, 38' Ρομπέρτο)

Ντεπορτίβο - Ρεάλ (23:15)

Δευτέρα

Λεβάντε - Βιγιαρεάλ (21:15)

Μάλαγα - Έιμπαρ (23:00)

Η βαθμολογία

1. Μπαρτσελόνα 3

2. Σοθιεδάδ 3

3. Λεγανές 3

4. Βαλένθια 3

5. Ζιρόνα 1

6. Ατλέτικο 1

7. Σεβίλλη 1

8. Εσπανιόλ 1

9. Μπιλμπάο 0

10. Ντεπορτίβο Λα Κορούνια 0

11. Έιμπαρ 0

12. Χετάφε 0

13. Λεβάντε 0

14. Μάλαγα 0

15. Ρεάλ 0

16. Βιγιαρεάλ 0

17. Θέλτα 0

18. Αλαβές 0

19. Λας Πάλμας 0

20. Μπέτις 0

*οι 4 πρώτοι στο Champions League (ο 4ος στα προκριματικά)

**ο 5ος και ο 6ος στο Europa League (όπως και ο κάτοχος του Copa del Rey)

***υποβιβάζονται οι 3 τελευταίοι

****στην ισοβαθμία μετρούν τα μεταξύ τους ματς, μετά η διαφορά τερμάτων, μετά η καλύτερη επίθεση, μετά το fair-play και μετά γίνεται μπαράζ (αν κρίνεται σημαντική θέση)

Ο πίνακας των σκόρερς

2 γκολ

Μάξι Γκόμες (Θέλτα)

Κριστιάν Στουάνι (Ζιρόνα)

Μπαρτσελόνα - Μπέτις 2-0

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ