LA LIGA

Πικέ, ο πιο ταχύς ποδοσφαιριστής του clasico

Real Madrid's Karim Benzema, center, tries to dribble pas Barcelona's Gerard Pique, left, Sergio Busquets, and Sergi Roberto, during a Spanish La Liga soccer match between Real Madrid and Barcelona, dubbed 'el clasico', at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Sunday, April 23, 2017. (AP Photo/Francisco Seco)
Real Madrid's Karim Benzema, center, tries to dribble pas Barcelona's Gerard Pique, left, Sergio Busquets, and Sergi Roberto, during a Spanish La Liga soccer match between Real Madrid and Barcelona, dubbed 'el clasico', at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Sunday, April 23, 2017. (AP Photo/Francisco Seco) AP

Ο Ζεράρ Πικέ ήταν ο ποδοσφαιριστής που έπιασε την υψηλότερη στιγμιαία ταχύτητα στο clasico, ενώ μαζί με τους συμπαίκτες του στην Μπαρτσελόνα κάλυψαν περίπου επτά χιλιόμετρα περισσότερα από τους παίκτες της Ρεάλ.

Ποιος Γκάρεθ Μπέιλ και ποιος Τζόρδι Άλμπα; Τη μεγαλύτερη στιγμιαία ταχύτητα κατά τη διάρκεια του clasico την έπιασε άλλος παίκτης και μάλιστα κεντρικός αμυντικός! Ο λόγος για τον Ζεράρ Πικέ, ο οποίος έφτασε να τρέχει με 33,33χλμ./ώ., την πιο μεγάλη ταχύτητα που καταγράφηκε από το clasico του "Σαντιάγο Μπερναμπέου" μεταξύ Ρεάλ και Μπαρτσελόνα.

Τη δεύτερη μεγαλύτερη ταχύτητα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύονται μεταξύ άλλων και στη " Marca", έπιασε ο Μάρκο Ασένσιο με 33,22χλμ./ώ., ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος σε μία από τις κούρσες του έπιασε τα 33,14χλμ./ώ.

Ο πιο αργός ποδοσφαιριστής σε αυτόν τον αγώνα ήταν ο Ίβαν Ράκιτιτς, ο οποίος έπιασε μέγιστη στιγμιαία ταχύτητα 27,87χλμ./ώ., ενώ ακόμα δύο ποδοσφαιριστές δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τα 29χλμ./ώ., ο Αντρές Ινιέστα και ο Νάτσο.

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής του ντέρμπι, Λιονέλ Μέσι, έτρεξε έστω και μια στιγμή με ταχύτητα 32,59χλμ./ώ., την 7η πιο μεγάλη από τους 24 παίκτες που αγωνίστηκαν (πλην τερματοφύλακων), ωστόσο κάλυψε τη μικρότερη απόσταση στο γήπεδο σε σχέση με όλους τους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν σε όλο το παιχνίδι (ξανά πλην τερματοφυλάκων), μόλις 8,19 χιλιόμετρα.

Σε αυτόν τον τομέα είθισται να υστερεί ο Αργεντινός, ωστόσο οι συμπαίκτες του κάλυψαν και με το παραπάνω έδαφος, αφού οι πέντε από τους έξι πρώτους είναι "μπλαουγκράνα". Κορυφαίος σε αυτήν τη στατιστική ήταν ο Σέρτζι Ρομπέρτο με 12,07 χιλιόμετρα και ακολούθησαν Ράκιτιτς με 11,48 και Άλμπα με 11,3. Ο Τόνι Κρόος ήταν ο πρωτοπόρος της Ρεάλ με 10,93, παρότι μετά από την αποβολή του Σέρχιο Ράμος υποχώρησε σε θέση στόπερ, ενώ ακολούθησαν ο Ντάνι Καρβαχάλ με 10,29 και ο Λούκα Μόντριτς με 9,72.

Συνολικά, οι ποδοσφαιριστές της Ρεάλ (πλην τερματοφύλακων) κάλυψαν 105,46 χιλιόμετρα, οι ποδοσφαιριστές της Μπαρτσελόνα (πλην τερματοφύλακων) κάλυψαν 98,75 χιλιόμετρα και η διαφορά των δύο ομάδων ήταν μεγάλη, αφού έφτασε τα 6,71 χιλιόμετρα.

Photo credits: AP Photo/Francisco Seco

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ