LA LIGA

Περιμένει... pasillo η Ρεάλ από την Μπαρτσελόνα

FC Barcelona players form a passage of honor for Real Madrid players prior their Spanish League soccer match at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Wednesday, May 7, 2008, three days after Real Madrid won their 31st Spanish league title. (AP Photo/Daniel Ochoa de Olza)
FC Barcelona players form a passage of honor for Real Madrid players prior their Spanish League soccer match at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Wednesday, May 7, 2008, three days after Real Madrid won their 31st Spanish league title. (AP Photo/Daniel Ochoa de Olza) AP PHOTO/DANIEL OCHOA DE OLZA

Η Μπαρτσελόνα... οφείλει να σχηματίσει pasillo για τους πρωταθλητές κόσμου της Ρεάλ Μαδρίτης βάσει του ισπανικού έθιμου στο clasico, ωστόσο κανείς δεν ξέρει εάν θα το κάνει...

Η Ρεάλ Μαδρίτης κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων και ως είθισται στην Ισπανία, περιμένει από τον επόμενο αντίπαλό της εντός των συνόρων έναν pasillio, έναν διάδρομο δηλαδή όπου οι αντίπαλοι παίκτες θα χειροκροτούν τους "μερένγκες", επειδή κατέκτησαν έναν τίτλο.

Μόνο που ο επόμενος αγώνας τους είναι το clasico με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου" για τη 17η αγωνιστική της Primera Division!

Παρότι οι δύο αντίπαλοι έχουν αναγνωρίσει παλαιότερα ο ένας τον άλλον με διάφορους τρόπους, μεταξύ των οποίων και με pasillo μετά από κατακτήσεις εγχωρίων τίτλων, δεν είναι βέβαιο εάν οι Καταλανοί θα ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο και με την κατάκτηση του συγκεκριμένου τουρνουά.

Το 2016-2017, το πρώτο παιχνίδι μετά από την κατάκτηση του συγκεκριμένου τροπαίου από τους Μαδριλένους ήταν απέναντι στη Σεβίλλη, στο "Μπερναμπέου", με τους Ανδαλουσιάνους να σχηματίζουν pasillo προς τιμήν του Κριστιάνο Ρονάλντο και της παρέας του.

Έναν χρόνο νωρίτερα, η Μπέτις έκανε το ίδιο προς τιμήν της τότε πρωταθλήτριας κόσμου Μπαρτσελόνα και τον Ιανουάριο του 2015 ήταν η Βαλένθια εκείνη που αναγνώρισε την επιτυχία της Ρεάλ στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

Το 2012 η Βιγιαρεάλ είχε σχηματίσει pasillo ξανά για την Μπαρτσελόνα, που είχε κατακτήσει τον τίτλο της πρωταθλήτριας κόσμου, ενώ δύο χρόνια νωρίτερα, ο Πεπ Γκουαρδιόλα είχε αποτρέψει τους παίκτες της Οσπιταλέτ να κάνουν pasillo, εξηγώντας ότι οι "μπλαουγκράνα" είχαν γιορτάσει αρκετά την επιτυχία τους.

Photo credits: AP Photo/Daniel Ochoa de Olza

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ