LA LIGA

Πέρασε με τριάρα από το "Ανοέτα" η Ρεάλ

Πέρασε με τριάρα από το "Ανοέτα" η Ρεάλ

Η Ρέαλ Μαδρίτης πέρασε νικηφόρα από το "Ανοέτα" καθώς επικράτησε με 3-0 της Ρεάλ Σοθιεδάδ χάρη στα γκολ των Γκάρεθ Μπέιλ (2) και Μάρκο Ασένσιο. Γκέλα για Ατλέτικο στο "Καλντερόν" με Αλαβές. (video)

Τι κι αν είχε ελλείψεις, όπως οι Κριστιάνο, Μπενζεμά, Πέπε και Κέιλορ Νάβας μεταξύ άλλων; Η Ρεάλ Μαδρίτης παρουσιάστηκε σοβαρή στο πρώτο της ματς στο ισπανικό πρωτάθλημα και χάρη στα δύο γκολ του Γκάρεθ Μπέιλ και το ένα του Μάρκο Ασένσιο πήρε τη νίκη με 3-0 και τους τρεις βαθμούς απέναντι στη Ρεάλ Σοθιεδάδ, στο Σαν Σεμπαστιάν.

Η Ρεάλ Μαδρίτης άνοιξε το σκορ δύο λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης στο "Ανοέτα". Ο Καρβαχάλ έκανε από δεξιά τη σέντρα και ο Μπέιλ με εξαιρετικό άλμα και κεφαλιά ακριβείας, νίκησε τον Ρούλι δίνοντας το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους πολύ νωρίς στο ματς.

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας στο ματς, η Σοθιεδάδ έχασε σπουδαία ευκαιρία για να ισοφαρίσει. Ο Ογιαρθαμπάλ έκανε απίστευτη κάθετη πάσα στον Ιγιαραμέντι, αυτός γύρισε την μπάλα παράλληλα με την εστία, αλλά η βοήθεια που περίμενε από συμπαίκτη του απουσίαζε.

Στο 40ό λεπτό, οι "μερένγκες" έφθασαν στο δεύτερο γκολ τους. Ο Μάρκο Ασένσιο κατέβασε την μπάλα και με υπέροχο πλασέ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Ρούλι.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, η Σοθιεδάδ ζήτησε πέναλτι σε ένα μαρκάρισμα του Καρβαχάλ στον Κόντσα και από τα ριπλέι φάνηκε πως είχε δίκιο, ωστόσο η παράβαση δεν καταλογίστηκε. Στο 55ο λεπτό, η ομάδα της ισπανικής πρωτεύουσας είχε δοκάρι με το γυριστό σουτ του Κρόος. Αλλά η "βασίλισσα" επιφύλασσε και τρίτο γκολ για το τέλος. Από ποιον; Από τον Γκάρεθ Μπέιλ, ο οποίος στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων διαμόρφωσε το τελικό 0-3. Ο Ουαλός έφυγε μόνος του απέναντι στον Ρούλι, πέρασε τον αντίπαλο γκολκίπερ και πλάσαρε στην κενή εστία για το 3-0 των "μερένγκες".

Ο Μάρκο Ασένσιο είναι 20 ετών και 213 ημερών, με το γκολ που πέτυχε έγινε ο πιο νέος ποδοσφαιριστής της Ρεάλ που σκοράρει μετά το 2013, στο ισπανικό πρωτάθλημα. Το είχε κάνει τότε ο Άλβαρο Μοράτα. Το γκολ του Γκάρεθ Μπέιλ ήταν το πιο γρήγορο που δέχθηκε η Σοθιεδάδ στο "Ανοέτα" από το 1987 και το πιο γρήγορο πρώτο γκολ της Ρεάλ σε σεζόν ισπανικού πρωταθλήματος από εκείνο του Ζαμοράνο το 1994 (13 δευτερόλεπτα).

Σίγουρα είναι το πιο γρήγορο γκολ (το πρώτο από τα δύο) του Γκάρεθ Μπέιλ από όσα έχει πετύχει σε επίσημα ματς με τη φανέλα της Ρεάλ.


20_RSO_REA_2604676_1_1471803271427_cut

Στη Χιχόν, στο ματς που αμαυρώθηκε από τις ρατσιστικές κραυγές μέρους του κοινού του "Ελ Μολινόν", η Σπόρτινγκ έδωσε "σφαλιάρα" στην Μπιλμπάο, την οποία και νίκησε με 2-1.

Ο Τσοπ άνοιξε το σκορ για τους "ροχιμπλάνκος", ο Βίκτορ Ροδρίγκεθ έκανε το 2-0 και το μόνο που κατάφεραν οι Βάσκοι ήταν να μειώσουν με τον Βιγκέρα στο 86ο λεπτό.

Γκέλα για Ατλέτικο

Κακό ξεκίνημα για την Ατλέτικο. Οι "ροχιμπλάνκος" του Ντιέγκο Σιμεόνε αναδείχθηκαν ισόπαλοι εντός έδρας με την Ντεπορτίβο Αλαβές. Ο Κεβέν Γκαμεϊρό με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων άνοιξε το σκορ, ωστόσο ο Μανού Γκαρθία στο πέμπτο λεπτό του επιπρόσθετου χρόνου "πάγωσε" το Βιθέντε Καλντερόν.

ΣΟΘΙΕΔΑΔ: Ρούλι, Χοσέμπα, Μικέλ Γκονθάλεθ (79' Κάρλος Βέλα), Ίνιγκο Μαρτίνεθ, Γιούρι, Ιγιαραμέντι, Μπεργάρα, Νταβίντ Κόντσα (56' Ουίλιαν Ζοζέ), Θουρουτούθα, Μικέλ Ογιαρθαμπάλ, Χουάνμι (72' Τσάμπι Πριέτο)

ΡΕΑΛ: Κίκο Κασίγια, Καρβαχάλ, Βαράν, Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο, Κόβατσιτς, Καζεμίρο, Κρόος (73' Ίσκο), Μπέιλ, Μοράτα (77' Χάμες Ροντρίγκες), Μάρκο Ασένσιο (66' Λούκας Βάθκεθ)

ΧΙΧΟΝ: Κουεγιάρ, Λίγιο, Μερέ, Φερνάντο Αμορεμπιέτα, Ίσμα Λόπεθ, Νάτσο Κάσες, Σέρχιο Άλβαρεθ (63' Σέρχιο Άλβαρεθ), Μπούργκι (73' Ακράμ Αφίφ), Βίκτορ Ροδρίγκεθ, Μόι Γκόμεθ, Τσοπ (84' Κάρλος Κάστρο)

ΜΠΙΛΜΠΑΟ: Ιραϊθόθ, Ντε Μάρκος, Μπόβεδα, Λαπόρτ, Μπαλενθιάγκα, Σαν Χοσέ (75' Μικέλ Βέσγκα), Μπενιάτ, Ινιάκι Γουίλιαμς, Ραούλ Γκαρθία (64' Βιγκέρα), Σουσαέτα (56' Μουνιαΐν), Αντούριθ

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Όμπλακ, Χουάνφραν, Σάβιτς, Γκοδίν, Φιλίπε Λουίς, Γκάμπι (58' Γκαϊτάν), Τιάγκο (46' Φερνάντο Τόρες), Κόκε, Καράσκο (71' Κορέα), Σαούλ, Γκαμεϊρό

ΑΛΑΒΕΣ: Πατσέκο, Κίκο, Φεντάλ (12' Λαγκουαρδία), Αλέξις, Γκαρθία, Μανού Γκαρθία, Κρστιτσιτς (65' Καμαράσα), Μέντεθ, Τόρες, Ιμπάι, Τοκέρο Πινέδο (80' Κριστιάν Σάντος)

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής

Παρασκευή 19 Αυγούστου

Ντεπορτίβο - Έιμπαρ 2-1 (69' Μοσκέρα, 87' πεν. Λούκας Πέρεθ / 55' Ραμί)

Μάλαγα - Οσασούνα 1-1 (56' Χουάνπι / 85' Μερίδα)

Σάββατο 20 Αυγούστου

Μπαρτσελόνα - Μπέτις 6-2 (6' Αρντά Τουράν, 37', 57' Μέσι, 42', 56', 82' Σουάρες / 21', 84' Ρουμπέν Κάστρο)

Γρανάδα - Βιγιαρεάλ 1-1 (65' Πόνσε / 61' Καστιγιέχο)

Σεβίλλη - Εσπανιόλ 6-4 (15' Σαράμπια, 22', 45+1' Βιέτο, 54' Βάσκεθ, 66' Μπεν Γιεντέρ, 74' Κιγιοτάκε / 8' Πιάτι, 26' Πέρεθ, 44' Σάντσεθ, 79' Μορένο).

Κυριακή 21 Αυγούστου

Χιχόν - Μπιλμπάο 2-1 (50' Τσοπ, 53' Βίκτορ Ροδρίγκεθ / 86' Βιγκέρα)

Σοθιεδάδ - Ρεάλ 0-3 (2', 90'+4' Μπέιλ, 40' Μάρκο Ασένσιο)

Ατλέτικο - Αλαβές 1-1 (90'+3' πεν. Γκαμεϊρό / 90'+5' Μανού Γκαρθία)

Δευτέρα 22 Αυγούστου

Θέλτα - Λεγκανές (21:00)

Βαλένθια - Λας Πάλμας (23:00)

Μπαρτσελόνα - Μπέτις 6-2

Σεβίλλη - Εσπανιόλ 6-4

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ