LA LIGA

"Ο Ρονάλντο έφυγε από την Ρεάλ εξαιτίας της υψηλής φορολογίας στην Ισπανία"

Portuguese ace Ronaldo salutes his fans as he arrives to undergo medical checks at the Juventus stadium in Turin, Italy, Monday, July 16, 2018. (AP Photo/Luca Bruno)
Portuguese ace Ronaldo salutes his fans as he arrives to undergo medical checks at the Juventus stadium in Turin, Italy, Monday, July 16, 2018. (AP Photo/Luca Bruno) AP PHOTO/LUCA BRUNO

Την δική του εκδοχή για την απόφαση του Κριστιάνο Ρονάλντο να αφήσει την Ρεάλ Μαδρίτης και να μετακομίσει στη Γιουβέντους, έδωσε ο πρόεδρος της ισπανικής λίγκας Χαβιέ Τεμπάς.

Μετά από εννέα χρόνια με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, ο Κριστιάνο Ρονάλντο αποφάσισε να φύγει από τους "μερένγκες" και να υπογράψει στη Γιουβέντους.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος της ισπανικής λίγκας στη Marca TV, ένας από τους λόγους που ώθησαν τον Πορτογάλο σε αυτή την κίνηση είναι και η υψηλή φορολογία στην Ισπανία, που φτάνει στο 52% σε αντίθεση με το 46% στην Ιταλία.

"Η αποχώρηση του με προορισμό την Ιταλία θα τον ευνοήσει καθώς θα κερδίσει περισσότερα χρήματα σε σχέση με εδώ. Εξετάζοντας το θέμα σε διεθνές επίπεδο, στην Ισπανία έχουμε ένα πρόβλημα: δεν μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί από φορολογικής άποψης.

Όταν έχει στα χέρια του ίδια πρόταση από την Ρεάλ Μαδρίτης, τότε ο Ρονάλντο κερδίζει περισσότερα χρήματα καθαρά μετακομίζοντας στην Ιταλία. Αυτό τον επηρέασε όταν πήρε την απόφαση του. Από όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα, στην Ισπανία οι παίκτες έχουν την χειρότερη φορολογική μεταχείριση.

Όταν κερδίζεις μεγάλα χρηματικά ποσά, αυτή η κατά τα άλλα μικρή διαφορά στη φορολογία μεταφράζεται σε μεγάλη διαφορά στην τσέπη του παίκτη. Πρέπει να βρούμε μια λύση πάνω σε αυτό, γιατί αυτή η φορολογική κατάσταση μας εμποδίζει να αναπτυχθούμε ως διοργάνωση", τόνισε χαρακτηριστικά ο Χαβιέ Τεμπάς.

Σύμφωνα με την Gazzetta dello Sport, ο Ρονάλντο μπορεί να επωφεληθεί από έναν νέο νόμο στην Ιταλία, που επιτρέπει στους φορολογούμενους που μετακομίζουν στη χώρα να πληρώνουν μόλις 100.000 ευρώ φόρο για χρήματα που κερδίζουν στο εξωτερικό. Τον Ιούνιο, το Forbes είχε κατατάξει τον Πορτογάλο στην τρίτη θέση των πιο ακριβοπληρωμένων αθλητών στον κόσμο.

AP Photo/Luca Bruno

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ