LA LIGA

Ο πρώτος παίκτης από το Κατάρ στην Primera Division!

Ο πρώτος παίκτης από το Κατάρ στην Primera Division!

Ο 19χρονος επιθετικός, Ακράμ Αφίφ, είναι ο πρώτος ποδοσφαιριστής από το Κατάρ που θα αγωνιστεί στην Primera Division και συγκεκριμένα στη Βιγιαρεάλ. Κάτι παραπάνω από μια μεταγραφή.

Το ισπανικό ποδόσφαιρο έχει κάνει άνοιγμα στην ασιατική αγορά. Μπορεί κυριότερος εκπρόσωπος αυτού του deal να είναι ο Τσάβι που από την Μπαρτσελόνα μετακόμισε στην Αλ Σαντ του Κατάρ, αλλά κι άλλες ομάδες βαδίζουν στον ίδιο δρόμο όπως η Ράγιο Βαγιεκάνο με τις κινεζικές επιρροές της, και η Βαλένθια με την ιδιοκτησία εκ Σιγκαπούρης, μεταξύ άλλων.

Τελευταίο παράδειγμα, αυτό της Βιγιαρεάλ. Το "κίτρινο υποβρύχιο" προχώρησε στην απόκτηση του 19χρονου επιθετικού της Αλ Σαντ, Ακράμ Αφίφ. Ο Αφίφ γίνεται ο πρώτος ποδοσφαιριστής από το Κατάρ που θα αγωνιστεί στην πρώτη κατηγορία του ισπανικού πρωταθλήματος.

Ο Αφίφ έχει ήδη προηγούμενη ισπανική εμπειρία, αλλά σε επίπεδο νέων, με τις Σεβίλλη και Βιγιαρεάλ. Την τρέχουσα σεζόν, αγωνίστηκε στο Βέλγιο με τη φανέλα της Έουπεν. Είναι φανερό ότι η εν λόγω μεταγραφή δεν γίνεται μόνο για αγωνιστικούς λόγους, καθώς οι ισπανικοί σύλλογοι επιχειρούν ολοένα και πιο έντονα το "άνοιγμα" στην ασιατική αγορά, για ευνόητους λόγους.

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ