LA LIGA

O Μόντσι κρίνει το μέλλον του Σαμπαόλι

O Μόντσι κρίνει το μέλλον του Σαμπαόλι

Ο Λουίς Ενρίκε δεν θα συνεχίσει στον πάγκο της Μπαρτσελόνα, ο Χόρχε Σαμπαόλι είναι εκ των πρώτων φαβορί για να τον διαδεχθεί και η υπόθεση αναμένεται να κριθεί σε μεγάλο βαθμό από τους χειρισμούς του τεχνικού διευθυντή της Σεβίλλης, Μόντσι.

Η αποχώρηση του Λουίς Ενρίκε από την Μπαρτσελόνα το ερχόμενο καλοκαίρι έχει ενεργοποιήσει διαδικασία αναζήτησης προπονητή στις τάξεις των "μπλαουγκράνα" και ο Χόρχε Σαμπαόλι της Σεβίλλης είναι το πρώτο φαβορί αναφορικά με τη διαδοχή, μαζί με τον Ερνέστο Βαλβέρδε της Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Δημοσίευμα της " AS" αναφέρει ότι το μέλλον του τεχνικού των Ανδαλουσιάνων θα κριθεί από τον τρόπο με τον οποίο θα χειριστεί την υπόθεση ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Μόντσι, ο οποίος προ εβδομάδων είχε παραχωρήσει συνέντευξη στο Sport24.gr.

Συγκεκριμένα, απαραίτητη προϋπόθεση για τον Αργεντινό προπονητή είναι να δοθούν εγγυήσεις από την πλευρά του Μόντσι, που ως γνωστόν ηγείται του αγωνιστικού σχεδιασμού των Σεβιγιάνων, ως προς την εξέλιξη του πρότζεκτ που έχει τεθεί σε λειτουργία. Παράλληλα, να ξεκαθαριστούν οι άμεσοι και οι μακρόπνοοι στόχοι της ομάδας.

Πάντως, το ρεπορτάζ της ισπανικής εφημερίδας δεν αναφέρεται στην επιρροή του έντονου ενδιαφέροντος της Μπαρτσελόνα, παρά μόνο στα αιτήματα του 56χρονου προπονητή προς τη Σεβίλλη.

O Μόντσι κρίνει το μέλλον του Σαμπαόλι

“Η ανανέωση του συμβολαίου μου θα εξαρτηθεί από τους αθλητικούς στόχους και το οικοδόμημα του κλαμπ. Η Σεβίλλη κερδίζει μεγάλο σεβασμό παγκοσμίως και αυτό το επίπεδο πρέπει να διατηρηθεί με ένα σπουδαίο αθλητικό οικοδόμημα. Θα πρέπει να δούμε τι ζητά το κλαμπ από το προπονητικό επιτελείο. Ο στόχος της ομάδας και το σχέδιο για το μέλλον πρέπει να είναι ξεκάθαρο. Μιλάμε μόνο για προθέσεις και όχι για κάτι επίσημο”, ήταν οι χαρακτηριστικές κουβέντες του προπονητή της Σεβίλλης πριν από λίγο καιρό, όσον αφορά στις προσδοκίες που έχει από τη διοίκηση της τρέχουσας ομάδας του.

Το συμβόλαιο του Σαμπαόλι λήγει το καλοκαίρι του 2018 και η Σεβίλλη βρίσκεται σε συζητήσεις με τον ίδιο για την επέκταση αυτού, ενώ στο "κάδρο" μπαίνει και το σενάριο που περιλαμβάνει αποχώρηση του Μόντσι τον ερχόμενο Ιούνιο, για να περιπλέξει ακόμη περισσότερο τα πράγματα.

Η ομάδα της Ανδαλουσίας διανύει μία εκπληκτική σεζόν με τον 56χρονο στον πάγκο, όντας στους "16" του Champions League και στο -5 από την πρώτη Μπαρτσελόνα στην Primera Division, έχοντας όμως ένα παιχνίδι λιγότερο από τους Καταλανούς.

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ