LA LIGA

Ο Γκριεζμάν ζήτησε να φύγει από την Ατλέτικο

Atletico's Antoine Griezmann, left, celebrates after scoring a penalty during a Champions League semifinal, 2nd leg soccer match between Atletico de Madrid and Real Madrid, in Madrid, Spain, Wednesday, May 10, 2017 . (AP Photo/Daniel Ochoa de Olza)
Atletico's Antoine Griezmann, left, celebrates after scoring a penalty during a Champions League semifinal, 2nd leg soccer match between Atletico de Madrid and Real Madrid, in Madrid, Spain, Wednesday, May 10, 2017 . (AP Photo/Daniel Ochoa de Olza) AP

Ο Αντουάν Γκριεζμάν ενημέρωσε τη διοίκηση της Ατλέτικο για την επιθυμία του να αποχωρήσει το καλοκαίρι από τον σύλλογο, με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να καραδοκεί για να καλύψει τη ρήτρα αποδέσμευσης.

Ο Αντουάν Γκριεζμάν ζήτησε μεταγραφή από την Ατλέτικο Μαδρίτης, επιταχύνοντας τη διαδικασία της πώλησής του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο πρώτος σκόρερ των "ροχιμπλάνκος" τα τελευταία χρόνια φέρεται να πήρε την απόφαση να αποχωρήσει από τη Μαδρίτη μετά από μία σπουδαία πορεία που τον έφερε σε δύο τελικούς Champions League και στην τριάδα της "Χρυσής Μπάλας" τη φετινή σεζόν.

Ο Γάλλος επιθετικός ενημέρωσε τη διοίκηση του συλλόγου, η οποία πλέον περιμένει επίσημη πρόταση από τους "κόκκινους διαβόλους", οι οποίοι έχουν εκφράσει έντονο ενδιαφέρον για την απόκτησή του.

Για να συμβεί αυτό, πάντως, θα χρειαστεί να ενεργοποιήσουν τη ρήτρα αποδέσμευσης που προβλέπεται από το συμβόλαιο του Γκριεζμάν και η οποία φτάνει τα 100.000.000 ευρώ.

Στόχος των ιθυνόντων του αγγλικού συλλόγου είναι αυτή η μεταγραφή να ολοκληρωθεί πριν από το τέλος Ιουνίου και να μην εξελιχθεί σε σίριαλ και γι' αυτό δεν αποκλείεται να καλύψουν χωρίς περαιτέρω διαπραγματεύσεις το ποσό της ρήτρας, καταβάλλοντας και τα χρήματα της Εφορίας, όπως προβλέπονται στα συμβόλαια της Ισπανίας για τον αγοραστή.

Εφόσον αποκτηθεί εγκαίρως ο διεθνής πρώην φορ τη Ρεάλ Σοθιεδάδ, θα χρησιμοποιεί και ως επίκεντρο στις καμπάνιες της προετοιμασίας τη Γιουνάιτεντ, αντικαθιστώντας τον Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς που μένει ελεύθερος στις 30 Ιουνίου και μετά από τον σοβαρό τραυματισμό του που τον θέτει νοκ άουτ μέχρι το τέλος του έτους, δύσκολα θα ανανεώσει.

Η Ατλέτικο, πάντως, έχει κινηθεί ήδη για τον διάδοχο του Γκριεζμάν, αφού έχει έρθει σε προφορική συμφωνία με τον Αλεξάντρ Λακαζέτ της Λιόν και περιμένει να καταλήξει σε συμφωνία και με τον γαλλικό σύλλογο.

Photo credits: AP Photo/Daniel Ochoa de Olza

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ