LA LIGA

Νίκη για Μάλαγα με... ρεκόρ!

Νίκη για Μάλαγα με... ρεκόρ!

Με το... δεξί ξεκίνησε στο νέο ισπανικό πρωτάθλημα η αντίπαλος του Παναθηναϊκού στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, Μάλαγα, καθώς νίκησε με 1-0 εκτός έδρας τη Θέλτα. Τρομερό ρεκόρ για τον σκόρερ της, Ολίνγκα!

Η νεοφώτιστη στα μεγάλα σαλόνια της Πριμέρα Ντιβσιόν, Θέλτα, ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα από τη Μάλαγα και είχε πολύ περισσότερες ευκαιρίες για να σκοράρει, όμως από τη μία η αστοχία στην τελική προσπάθεια και από την άλλη ο εξαιρετικός Καμπαγιέρο δεν της επέτρεψαν να βρει δίχτυα.

Αυτό το έκανε όμως η Μάλαγα στο 83ο λεπτό, με το γκολ αυτό να είναι αρκετό για την ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι για να πάρει το "τρίποντο" και να ξεκινήσει με το δεξί το νέο πρωτάθλημα.

Ο Ντιέγκο Μπουονανότε πήρε τη μπάλα από θέση αριστερά μέσα στη μεγάλη περιοχή των Γαλιθιάνων και αφού "ζάλισε" τρεις αντιπάλους έκανε το γύρισμα στο ύψος της μικρής περιοχής, με τον Φαμπρίς Ολινγκά να βρίσκει τη μπάλα με το γόνατο και να την προωθεί στα δίχτυα του Βάρας.

Με το τέρμα που σημείωσε στο "Μπαλαΐδος", ο Καμερουνέζος άσος (ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα) έγινε μάλιστα ο νεαρότερος σκόρερ στην ιστορία του ισπανικού πρωταθλήματος, πετυχαίνοντας γκολ σε ηλικία 16 ετών, 3 μηνών και 6 ημερών!

Η Θέλτα είχε πάντως μεγάλη ευκαιρία να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας στο φινάλε, όμως ο Καμπράλ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων είδε τη μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Καμπαγιέρο μετά από σουτ του από κοντινή απόσταση.

Η σύνθεση της Μάλαγα: Καμπαγιέρο, Χεσούς Γκάμεθ, Ντεμιτσέλις, Ουελίγκτον, Νάτσο Μονρεάλ, Πορτίγιο (72' Μπουονανότε), Τουλαλάν, Ιγνάθιο Καμάτσο, Ίσκο, Χοακίν (78' Ελιζέου), Φερνάντες (59' Ολινγκά)

"Καθάρισε" στο πρώτο μέρος η Σεβίλλη

Στο δεύτερο χρονικά ματς της ημέρας, η Σεβίλλη εκμεταλλεύτηκε τη δύναμη που της δίνει το "Σάντσεθ Πιθχουάν" και επιβλήθηκε με 2-1 της Χετάφε.

Οι Σεβιγιάνοι απέκτησαν ξεκάθαρο προβάδισμα για το "τρίποντο" στα πρώτα 45 λεπτά όταν και προηγήθηκαν 2-0 με σκόρερ τους Φάτσιο και Νεγρέδο (από την άσπρη βούλα), με την ομάδα της Μαδρίτης το μόνο που πετυχαίνει είναι να μειώνει το σκορ σε 2-1 με τον Αλέξις, ο οποίος αγωνίζεται μάλιστα δανεικός στη Χετάφε από τη Σεβίλλη.

Αρχή και τέλος

Το ματς της Μαγιόρκα με την Εσπανιόλ ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς και δυο γκολ από τα αποδυτήρια, όμως έπρεπε να φτάσουμε στο 85ο λεπτό για να κριθεί ο νικητής.

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής:

ΣΑΒΒΑΤΟ

Θέλτα - Μάλαγα 0-1 (83' Ολινγκά)

Σεβίλλη - Χετάφε 2-1 (34' Φάτσιο, 39' (πεν.) Νεγρέδο / 51' Αλέξις)

Μαγιόρκα - Εσπανιόλ 2-1 (Χέμεντ 3' και 85' / Γουακάσο 6')

ΚΥΡΙΑΚΗ

Μπιλμπάο - Μπέτις (20.00)

Ρεάλ Μαδρίτης - Βαλένθια

Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Σοσιεδάδ (22.00)

Λεβάντε - Ατλέτικο Μαδρίτης (00.00)

ΔΕΥΤΕΡΑ

Ντεπορτίβο Λα Κορούνια - Οσασούνα (20.00)

Ράγιο Βαγεκάνο - Γρανάδα (22.00)

Σαραγόσα - Βαγιαδολίδ (00.00)

Για αναλυτική βαθμολογία, πατήστε ΕΔΩ και επιλέξτε την κατηγορία Ποδόσφαιρο και μετά Ισπανία.

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ