LA LIGA

Κυρώσεις από Ε.Ε σε Ρεάλ και Μπαρτσελόνα

Κυρώσεις από Ε.Ε σε Ρεάλ και Μπαρτσελόνα

Η Κομισιόν ενέκρινε τη Δευτέρα κυρώσεις σε Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Βαλένθια, Μπιλμπάο, Οσασούνα, Έλτσε κι Έρκουλες ζητώντας από τις ισπανικές ομάδες να επιστρέψουν τις κρατικές ενισχύσεις που έλαβαν.

Την επιστροφή των κρατικών ενισχύσεων σε έξι ισπανικούς συλλόγους - ανάμεσά τους είναι η Ρεάλ και η Μπαρτσελόνα - επιβάλλει με απόφαση της Δευτέρας η Κομισιόν της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά από έρευνα η οποία οδήγησε σε "άδικο όφελος έναντι άλλων ομάδων".

Οι ισπανικές ομάδες οι οποίες υποχρεούνται να επιστρέψουν τις κρατικές ενισχύσεις είναι η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπαρτσελόνα, η Μπιλμπάο, η Βαλένθια, η Έλτσε και η Έρκουλες.

"Το να χρησιμοποιείς τα χρήματα αυτά (σ.σ των φορολογούμενων) για να χρηματοδοτείς τις ποδοσφαιρικές ομάδες, μπορεί να νοθεύσει τον ανταγωνισμό. Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι μια εμπορική δραστηριότητα που εξελίσσεται με πολλά χρήματα. Οι δημόσιοι πόροι πρέπει να πληρούν τους κανόνες της νόμιμης ανταγωνιστικότητας και σε αυτή την περίπτωση σύμφωνα με τις έρευνες δεν εκπληρώθηκαν", υποστήριξε η αρμόδια επίτροπος, Μάργκρετ Βέσταγκερ.

Αναλυτικά, η Ρεάλ έλαβε το ποσό των 18.400.000 ευρώ για το δανεισμό των γηπέδων από το δημαρχείο της ισπανικής πρωτεύουσας, ενώ Βαλένθια, Έρκουλες και Έλτσε υποχρεούνται να επιστρέψουν τα ποσά των 20.400.000, 6.100.000 και 3.700.000 ευρώ αντίστοιχα.

Πέραν των ανωτέρω, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Μπιλμπάο και Οσοασούνα πρέπει να επιστρέψουν μέχρι και 5.000.000 ευρώ η κάθε ομάδα για φορολογικά προνόμια που έλαβαν.

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ