LA LIGA

Καταιγιστική η Μπαρτσελόνα, 6-2 την Μπέτις

Καταιγιστική η Μπαρτσελόνα, 6-2 την Μπέτις

Η Μπαρτσελόνα συνέτριψε χάρη στα γκολ των Μέσι (2), Σουάρες (3) και Τουράν με 6-2 την Μπέτις και ξεκίνησε εντυπωσιακά τη σεζόν στο ισπανικό πρωτάθλημα. (video)

Για την πρώτη αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος, η Μπαρτσελόνα επικράτησε με 6-2 της Μπέτις του Γκουστάβο Πογέτ με τους Λιονέλ Μέσι και Λουίς Σουάρες να πετυχαίνουν τα πέντε εξ' αυτών (δύο και τρία αντίστοιχα) και τον Αρντά Τουράν να ανοίγει το σκορ.

Έξι λεπτά μετά την έναρξη του ματς στο "Camp Nou", ο Τούρκος μέσος νίκησε τον Αντάν κι άνοιξε το σκορ για τους "μπλαουγκράνα". Ωστόσο, οι "βερδιμπλάνκος" κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 21ο λεπτό με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ρουμπέν Κάστρο.

Αυτό "θορύβησε" την ομάδα της Βαρκελώνης και τότε ανέλαβαν δράση οι δυο εκ του MSN (ο Νεϊμαρ είναι στο Ρίο ντε Τζανέιρο και δίνει μάχη για το χρυσό μετάλλιο με την εθνική Βραζιλίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες). Ο Μέσι στο 37' ξαναέδωσε το προβάδισμα στην Μπαρτσελόνα και ο Λουίς Σουάρες στο 42' έστειλε τους γηπεδούχους με προβάδισμα δύο τερμάτων στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.

Καταιγιστική η Μπαρτσελόνα, 6-2 την Μπέτις

Οι ίδιοι παίκτες, με αντίστροφη σειρά, συνέχισαν το δεύτερο ημίχρονο όπως τελείωσαν το πρώτο. Πρώτα ο Σουάρες μετά από ασίστ του Λιονέλ Μέσι και στη συνέχεια ο δεύτερος μετά από πάσα του Αρντά Τουράν έκαναν το 5-1.

Ο Ουρουγουανός νίκησε τον Αντάν στο 82ο λεπτό με απευθείας εκτέλεση φάουλ, πέτυχε χατ-τρικ κι έκανε το 6-1. Το μόνο που κατάφερε η ομάδα της Σεβίλλης ήταν να μειώσει στο τελικό 6-2 και πάλι με τον Ρουμπέν Κάστρο.

Καταιγιστική η Μπαρτσελόνα, 6-2 την Μπέτις

Δύο γκολ για τον Λιονέλ Μέσι στην πρεμιέρα και 12 συνολικά σε πρεμιέρες ισπανικού πρωταθλήματος. Τον ξεπερνούν μόνον δύο, οι Παΐνιο (15) και Θέσαρ (14). Ο Λουίς Σουάρες πέτυχε χατ-τρικ και έγινε ο πρώτος παίκτης της Μπαρτσελόνα που το καταφέρνει σε πρεμιέρα από το 1993 και τον Ρομάριο. Ο Ρουμπέν Κάστρο πέτυχε δύο γκολ και είναι ο πρώτος παίκτης που πετυχαίνει δύο γκολ εναντίον της Μπαρτσελονα σε πρεμιέρα πρωταθλήματος από το 1974 και τον Αρακιστάιν.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Μπράβο, Σέρτζι Ρομπέρτο, Πικέ, Ουμτιτί, Άλμπα (76' Ντιν), Ράκιτιτς, Μπουσκέτς, Σουάρεθ (70' Ελ Χανταντί), Μέσι, Σουάρες, Τουράν

ΜΠΕΤΙΣ: Αντάν, Θεχούδο, Γκονθάλεθ Καμπρέρα, Μαντί, Πεσέλα, Ντούρμισι, Μαρτέν (36' Θεμπάγιος), Πέτρος (59' Φαμπιάν Ρουίθ), Γκουτιέρες (55' Μουσόντα), Σανάμπρια, Κάστρο

ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΓΙΑ ΡΟΜΠΕΡΤΟ

Παιχνίδι με πολλά γκολ, υψηλό ρυθμό και... γκάφες είχαμε στο "Σάντσεθ Πιθχουάν", εκεί όπου η Σεβίλλη έκανε ιδανικό ξεκίνημα στη σεζόν, επικρατώντας της Εσπανιόλ με 6-4! Στο ντεμπούτο του με τη φανέλα της καταλανικής ομάδας, ο Ρομπέρτο δεν πήρε καλό βαθμό, τόσο γιατί φέρει ευθύνη για το δεύτερο γκολ που σημείωσαν οι γηπεδούχοι όσο και γιατί γενικότερα δεν ενέπνεε εμπιστοσύνη σε αρκετές φάσεις, με τα έξι γκολ που δέχθηκε να είναι ενδεικτικό της κακής βραδιάς που βρέθηκε συνολικά η άμυνα της Εσπανιόλ.

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής

Παρασκευή 19 Αυγούστου

Ντεπορτίβο - Έιμπαρ 2-1 (69' Μοσκέρα, 87' πεν. Λούκας Πέρεθ / 55' Ραμί)

Μάλαγα - Οσασούνα 1-1 (56' Χουάνπι / 85' Μερίδα)

Σάββατο 20 Αυγούστου

Μπαρτσελόνα - Μπέτις 6-2 (6' Αρντά Τουράν, 37', 57' Μέσι, 42', 56', 82' Σουάρες / 21', 84' Ρουμπέν Κάστρο)

Γρανάδα - Βιγιαρεάλ 1-1 (65' Πόνσε / 61' Καστιγιέχο)

Σεβίλλη - Εσπανιόλ 6-4 (15' Σαράμπια, 22', 45+1' Βιέτο, 54' Βάσκεθ, 66' Μπεν Γιεντέρ, 74' Κιγιοτάκε / 8' Πιάτι, 26' Πέρεθ, 44' Σάντσεθ, 79' Μορένο).

Κυριακή 21 Αυγούστου

Χιχόν - Μπιλμπάο (19:15)

Σοθιεδάδ - Ρεάλ (21:15)

Ατλέτικο - Αλαβές (23:15)

Δευτέρα 22 Αυγούστου

Θέλτα - Λεγκανές (21:00)

Βαλένθια - Λας Πάλμας (23:00)

Μπαρτσελόνα - Μπέτις 6-2

Σεβίλλη - Εσπανιόλ 6-4

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ