LA LIGA

Ισόπαλες σε γκολ και "ξύλο" Μπαρτσελόνα και Ρεάλ

Barcelona's Luis Suarez, left, confronts Real Madrid's Sergio Ramos during a Spanish La Liga soccer match between Barcelona and Real Madrid, dubbed 'el clasico', at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Sunday, May 6, 2018. (AP Photo/Manu Fernandez)
Barcelona's Luis Suarez, left, confronts Real Madrid's Sergio Ramos during a Spanish La Liga soccer match between Barcelona and Real Madrid, dubbed 'el clasico', at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Sunday, May 6, 2018. (AP Photo/Manu Fernandez) AP PHOTO/MANU FERNANDEZ

Μπαρτσελόνα και Ρεάλ αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2 στο "Camp Nou", με την ομάδα του Βαλβέρδε να κάνει ένα ακόμη βήμα προς το αήττητο πρωτάθλημα, αν και έπαιζε με 10 παίκτες στο 2ο μέρος! Αποχώρησε τραυματίας ο Ρονάλντο, πολύ "ξύλο" στο ντέρμπι (videos)

Ισόπαλο με 2-2 ολοκληρώθηκε το μεγάλο ντέρμπι μεταξύ των Μπαρτσελόνα και Ρεάλ στο "Camp Nou", με τους Καταλανούς να κάνουν αποφασιστικό βήμα για να γίνουν η πρώτη ισπανική ομάδα που θα πάρει αήττητη τον τίτλο.

Το ματς είχε πολύ ωραία γκολ, τους Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο να σκοράρουν αμφότεροι και να φτάνουν μαζί τα 1000 γκολ με τις συγκεκριμένες ομάδες (551 και 449), είχε όμως πολύ σκληρά μαρκαρίσματα, πολλούς καβγάδες και σοβαρά διαιτητικά λάθη.

Στις αρχές του πρώτου 45αλέπτου το "clásico" είχε γκολ, αλλά στο φινάλε του είχε... ξύλο! Ο Λουίς Σουάρες στο 10' άνοιξε το σκορ για τους Καταλανούς με πλασέ στην κίνηση απ' τη σέντρα του Σέρτζι Ρομπέρτο, αλλά απάντησε άμεσα ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ο Πορτογάλος στο 14' ισοφάρισε σε 1-1 με κοντινή προβολή, έπειτα από εξαιρετική ομαδική προσπάθεια, με τον CR7 να έχει βρει με "τακουνάκι" τον Κρόος, ο Γερμανός έκανε την σέντρα και ο Μπενζεμά με κεφαλιά έκανε την ασίστ.

Στη φάση ο Ρονάλντο τραυματίστηκε στον αστράγαλο απ' το τάκλιν του Ζεράρ Πικέ, αμέσως είπε στον αμυντικό της Μπαρτσελόνα πως έχει πρόβλημα, αλλά συνέχισε, έπαιξε σε όλο το πρώτο μέρος και ο Ζιντάν τον αντικατέστησε στο ημίχρονο, καθώς υπάρχει και ο τελικός του Champions League με τη Λίβερπουλ.

Περνώντας στο... ξύλο, ο Τζόρντι Άλμπα στο 32' έπιασε απ' το λαιμό τον Λούκα Μόντριτς, λίγο μετά το σκληρό μαρκάρισμα του Βαράν στον Σουάρες.

Στο 43' οι Σουάρες και Ράμος πήραν από μία κίτρινη κάρτα, καθώς καβγάδισαν, με τον Ουρουγουανό να διαμαρτύρεται για αγκωνιά στο στήθος του απ' τον Ισπανό.

Ο Λιονέλ Μέσι ήταν αυτός που πήρε την εκδίκηση απ' τον Ράμος, καθώς του έκανε ένα σκληρό μαρκάρισμα στο 45' και πήρε την κίτρινη κάρτα.

Το ματς ξέφυγε απ' τον έλεγχο του διαιτητή, όταν στο 45'+1 δεν έδωσε ούτε κίτρινη κάρτα στον Γκάρεθ Μπέιλ για την... σκαριά στη γάμπα του Ουμτιτί, αν και θα μπορούσε να του βγάλει απευθείας και κόκκινη.

Ένα λεπτό μετά έβγαλε σωστά την κόκκινη στον Σέρτζι Ρομπέρτο, ο οποίος εκτός φάσης χτύπησε στο πρόσωπο, ξεκάθαρα ως αντίποινα για την προηγούμενη φάση.

Τα διαιτητικά λάθη συνεχίστηκαν, καθώς η Μπαρτσελόνα προηγήθηκε ξανά στο 52' με το εξαιρετικό γκολ του Μέσι, απ' την ασίστ του Λουίς Σουάρες, αλλά ο τελευταίος είχε κλέψει την μπάλα με φάουλ απ' τον Βαράν.

Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο τρίτο γκολ στο 70', αλλά ο Κέιλορ Νάβας έκανε σπουδαία επέμβαση στο σουτ του Μέσι, ενώ η Ρεάλ τελικά γλίτωσε την ήττα, με τον Γκάρεθ Μπέιλ να ισοφαρίσει για το τελικό 2-2 στο 72', με τρομερό σουτ στην κίνηση απ' την πάσα του Ασένσιο.

Εντός με Βιγιαρεάλ, εκτός με Λεβάντε και εντός με Σοθιεδάδ παίζει η Μπαρτσελόνα στα 3 τελευταία της ματς, στα οποία αν μείνει αήττητη θα γίνει η πρώτη ισπανική ομάδα που τερματίζει χωρίς ήττα.

Ένα εντυπωσιακό στοιχείο για τον Ζινεντίν Ζιντάν είναι πως έγινε ο πρώτος προπονητής στην ιστορία της Ρεάλ που μένει αήττητος στις 4 πρώτες του επισκέψεις στο "Camp Nou".

Ο Αντρές Ινιέστα αντικαταστάθηκε στο 58' και αποθεώθηκε, όπως και μετά το τέλος του αγώνα, απ' τους οπαδούς των "μπλαουγκράνα", καθώς αυτό ήταν το τελευταίο του ντέρμπι με τη Ρεάλ.

Barcelona's Andres Iniesta applauds the fans after being substitued during a Spanish La Liga soccer match between Barcelona and Real Madrid, dubbed 'el clasico', at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Sunday, May 6, 2018. (AP Photo/Manu Fernandez)
Barcelona's Andres Iniesta applauds the fans after being substitued during a Spanish La Liga soccer match between Barcelona and Real Madrid, dubbed 'el clasico', at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Sunday, May 6, 2018. (AP Photo/Manu Fernandez) AP PHOTO/MANU FERNANDEZ

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Σέρτζι Ρομπέρτο, Πικέ, Ουμτιτί, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς, Κοουτίνιο (46' Νέλσον Σεμέντο), Ινιέστα (58' Παουλίνιο), Μέσι, Λουίς Σουάρες (90'+2 Αλκάθερ).

ΡΕΑΛ: Κέιλορ Νάβας, Νάτσο (68' Λούκας Βάθκεθ), Βαράν, Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο, Καζεμίρο, Μόντριτς, Κρόος (84' Κόβατσιτς), Μπέιλ, Κριστιάνο Ρονάλντο (46' Μάρκο Ασένσιο), Μπενζεμά.

*κόκκινη 45'+3 Σέρτζι Ρομπέρτο

*** διαβάστε ΕΔΩ για την πρώτη ήττα της Ατλέτικο στο "Metropolitano"

Τα αποτελέσματα της 36ης αγωνιστικής:

Παρασκευή

Σεβίλλη - Σοθιεδάδ 1-0 (47' πέν. Μπανέγα)

Σάββατο

Ζιρόνα - Έιμπαρ 1-4 (55' Αδάι / 9' και 38' Κίκε, 80' Τζουάν Τζοντάν, 89' Ινούι)

Μπιλμπάο - Μπέτις 2-0 (76' Μουνιαΐν, 90'+2 Αντούριθ)

Θέλτα - Ντεπορτίβο 1-1 (13' Μάξι Γκόμες / 90'+1 Λούκας Πέρεθ)

Βιγιαρεάλ - Βαλένθια 1-0 (86' Μάριο Γκασπάρ)

Κυριακή

Μάλαγα - Αλαβές 0-3 (3' Μάνου Γκαρθία, 68' Ντεμίροβιτς, 70' Ιμπάι Γκόμεθ)

Ατλέτικο - Εσπανιόλ 0-2 (53' Όσκαρ Μελέντο, 77' Λέο Μπαπτιστάο)

Λας Πάλμας - Χετάφε 0-1 (88' Άνχελ)

Μπαρτσελόνα - Ρεάλ 2-2 (10' Λουίς Σουάρες, 70' Μέσι / 14' Κριστιάνο Ρονάλντο, 72' Μπέιλ)

Δευτέρα

Λεγανές - Λεβάντε (22:00)

Η βαθμολογία

1. Μπαρτσελόνα 87*

2. Ατλέτικο 75

3. Ρεάλ 72*

4. Βαλένθια 67

5. Μπέτις 59

6. Βιγιαρεάλ 57*

7. Χετάφε 52

8. Σεβίλλη 51*

9. Ζιρόνα 48

10. Έιμπαρ 47

11. Σοθιεδάδ 46

12. Θέλτα 46

13. Αλαβές 44

14. Μπιλμπάο 43

15. Εσπανιόλ 43

16. Λεγανές 40

17. Λεβάντε 40

18. Ντεπορτίβο 29

19. Λας Πάλμας 22

20. Μάλαγα 20

*αγώνας λιγότερος

**οι 4 πρώτοι απευθείας στους ομίλους του Champions League

***ο 5ος, ο 6ος και 7ος στο Europa League (Copa del Rey πήρε η Μπαρτσελόνα)

****υποβιβάζονται οι 3 τελευταίοι

*****στην ισοβαθμία μετρούν τα μεταξύ τους ματς, μετά η διαφορά τερμάτων, μετά η καλύτερη επίθεση, μετά το fair-play και μετά γίνεται μπαράζ (αν κρίνεται σημαντική θέση)

Ο πίνακας των σκόρερς

33 γκολ

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

25 γκολ

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

24 γκολ

Λουίς Σουάρες (Μπαρτσελόνα)

20 γκολ

Ιάγο Άσπας (Θέλτα)

19 γκολ

Κριστιάν Στουάνι (Ζιρόνα)

Αντουάν Γκριεζμάν (Ατλέτικο)

16 γκολ

Ροντρίγκο (Βαλένθια)

15 γκολ

Ζεράρ Μορένο (Εσπανιόλ)

Κάρλος Μπάκα (Βιγιαρεάλ)

Μαξιμιλιάνο Γκόμες (Θέλτα)

14 γκολ

Ουίλιαν Ζοζέ (Σοθιεδάδ)

13 γκολ

Άνχελ (Χετάφε)

12 γκολ

Γκάρεθ Μπέιλ (Ρεάλ)

Σάντι Μίνα (Βαλένθια)

Σιμόνε Τζάτζα (Βαλένθια)

Μπαρτσελόνα - Ρεάλ 2-2

Ατλέτικο - Εσπανιόλ 0-2

Μάλαγα - Αλαβές 0-3

Λας Πάλμας - Χετάφε 0-1

Βιγιαρεάλ - Βαλένθια 1-0

Θέλτα - Ντεπορτίβο 1-1

Μπιλμπάο - Μπέτις 2-0

Ζιρόνα - Έιμπαρ 1-4

Σεβίλλη - Σοθιεδάδ 1-0

AP Photo/Manu Fernandez

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ