LA LIGA

Η Primera στο φακό του Sport24.gr

Η Primera στο φακό του Sport24.gr

Το Sport24.gr κάνει zoom στην Primera División. Όσοι και όσα ξεχώρισαν στο τριήμερο της 26ης αγωνιστικής. Ομάδες, παίκτες, προπονητές, φίλαθλοι, ρεκόρ, δηλώσεις, παράξενα (φωτογραφίες & videos)

Η 26η αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβισιόν ολοκληρώθηκε και το Sport24.gr αναζητά τους πρωταγωνιστές.

Όσοι και όσα ξεχώρισαν μέσα και έξω από τα γήπεδα της ισπανικής Λίγκας, σε μια ξεχωριστή μίνι ανασκόπηση!

Η 26η αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβισιόν ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής με τον αγώνα ανάμεσα στη Ράγιο και τη Βαλένθια. Στο μεγάλο ντέρμπι της Μαδρίτης είχαμε τελικά ισοπαλία, πράγμα που σημαίνει ότι η Ατλέτικο έμεινε ζωντανή στη διεκδίκηση του τίτλου. Το 2-2 του «Καλντερόν» εκμεταλλεύτηκε η Μπαρτσελόνα που κέρδισε 4-1 την Αλμερία και μείωσε τη διαφορά της από τους «μερένγκες» στον ένα πόντο. Στη μάχη για την τέταρτη θέση, η Αθλέτικ πήρε εύκολη νίκη απέναντι στη Γρανάδα και μεγάλωσε ακόμα περισσότερο το πλεονέκτημά της, στους 6 βαθμούς από τη Βιγιαρεάλ που έμεινε στο 1-1 με την Μπέτις και στους 7 βαθμούς από τη Ρεάλ Σοθιεδάδ που γνώρισε την ήττα από τη Σεβίγια στο «Σάντσεθ Πιθχουάν».

Η Ράγιο σταμάτησε το σερί της Βαλένθια και του Πίτσι, παίρνοντας μεγάλης σημασίας νίκη, ενώ η Λεβάντε συνέχισε την φοβερή της πορεία μέσα στο 2014 και σκαρφάλωσε στην 8η θέση κερδίζοντας την Οσασούνα. Η Έλτσε πήρε τη νίκη απέναντι στη Θέλτα και απομακρύνθηκε για τα καλά από τη ζώνη του υποβιβασμού, ενώ τους βαθμούς μοιράστηκαν η Μάλαγα με τη Βαγιαδολίδ και η Χετάφε με την Εσπανιόλ. Σε αυτή την αγωνιστική οι τρεις ουραγοί κέρδισαν βαθμούς, όμως η Μπέτις απέχει πλέον 11 βαθμούς από τη σωτηρία και χρειάζεται ένα θαύμα για να μην υποβιβαστεί. Αντίθετα, Βαγιαδολίδ και Ράγιο θα το παλέψουν μέχρι τέλους. Δείτε εδώ τα αναλυτικά στατιστικά, τη βαθμολογία και τα βίντεο με όλα τα γκολ της 26ης αγωνιστικής .

ΚΑΙ Η ΜΑΧΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!

Η Primera στο φακό του Sport24.gr

Το σασπένς στην κορυφή της Πριμέρα Ντιβισιόν καλά κρατεί! Η Ατλέτικο πέτυχε να ανατρέψει το γκολ του Μπενζεμά, αλλά τελικά δέχτηκε την ισοφάριση από τον Κριστιάνο και το ντέρμπι της Μαδρίτης ολοκληρώθηκε ισόπαλο. Οι "ροχιμπλάνκος" με αυτό το αποτέλεσμα διατήρησαν τη διαφορά τους στους 3 πόντους, ενώ η Μπαρτσελόνα πλησίασε τους "μερένγκες" στον ένα βαθμό. Επόμενο μεγάλο ραντεβού σε 3 εβδομάδες στο "Μπερναμπέου" με το clasico, ενώ μην ξεχνάτε ότι στην τελευταία αγωνιστική η Ατλέτικο θα ταξιδέψει στη Βαρκελώνη για να αντιμετωπίσει την Μπάρσα! Απομένουν 12 αγωνιστικές, 36 βαθμοί και τρεις μνηστήρες για την πρωτιά στη φετινή Λίγκα!

ΤΟ ΕΣΩΣΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ Η ΡΕΑΛ

Η Primera στο φακό του Sport24.gr

Η Ρεάλ διατήρησε την πρώτη θέση της Πριμέρα Ντιβισιόν, όμως έχασε τους δυο από τους τρεις βαθμούς που είχε πλεονέκτημα. Οι "μερένγκες" προηγήθηκαν με το "καλησπέρα" στο "Βιθέντε Καλντερόν" με το γκολ του Μπενζεμά, όμως στη συνέχεια δεν κατάφεραν να διαχειριστούν το προβάδισμά τους και βρέθηκαν να κυνηγούν την ισοφάριση, την οποία πέτυχαν με τον Κριστιάνο στο τελευταίο δεκάλεπτο. Μετά το 2-2 πίεσαν ασφυκτικά την κουρασμένη Ατλέτικο, αλλά τελικά δεν βρήκαν το τρίτο γκολ. Η Ρεάλ ναι μεν είναι πρωτοπόρος, αλλά έχει το πιο δύσκολο πρόγραμμα από τις τρεις διεκδικήτριες του τίτλου και σιγά σιγά αρχίζει να σκέφτεται το clasico, που θα είναι κομβικό για την τελική ευθεία της Λίγκας.

ΜΕΙΩΣΑΝ ΟΙ ΚΑΤΑΛΑΝΟΙ

Η Primera στο φακό του Sport24.gr

Η Μπαρτσελόνα για ένα ακόμα παιχνίδι προβλημάτισε τους φίλους της. Το 4-1 επί της Αλμερία ήρθε πολύ πιο δύσκολα από όσο δείχνει το σκορ. Οι "μπλαουγκράνα" προσπαθούν να βρουν την ταυτότητά τους ενόψει των πολύ κρίσιμων αγώνων που ακολουθούν, τόσο στην Ισπανία όσο και στην Ευρώπη. Και για την ομάδα του Τάτα Μαρτίνο θα είναι πολύ κρίσιμο το clasico του "Μπερναμπέου", αφού αν η Μπάρσα καταφέρει να φύγει από εκεί χωρίς να χάσει, θα έχει στη συνέχεια το πιο εύκολο πρόγραμμα από τις τρεις υποψήφιες για τον τίτλο. Μην ξεχνάμε και κάτι πολύ σημαντικό. Αν στην τελευταία αγωνιστική η Ατλέτικο πάει στο "Καμπ Νόου" έχοντας μείνει εκτός διεκδίκησης του πρωταθλήματος, τότε...ξέρετε πώς είναι αυτά!

ΔΕΝ ΤΟ ΒΑΖΕΙ ΚΑΤΩ Η ΑΤΛΕΤΙΚΟ

Η Primera στο φακό του Sport24.gr

Ξέρουν ότι είναι η μεγάλη τους ευκαιρία και δεν σκοπεύουν να τα παρατήσουν τόσο εύκολα. Η Ατλέτικο, που μόλις στο 3΄του ντέρμπι της Μαδρίτης βρέθηκε πίσω στο σκορ, απέδειξε ότι είναι εφτάψυχη. Με καλό ποδόσφαιρο και πίστη στον στόχο τους, οι "ροχιμπλάνκος" πραγματοποίησαν την ανατροπή και αν το ματς έληγε στο 80' θα ήταν οι νικητές. Όμως στο τελευταίο τέταρτο κουράστηκαν και εκτός από την ισοφάριση του Κριστιάνο, κινδύνεψαν ακόμα και με ήττα. Με την ισοπαλία πάντως, έμειναν ολοζώντανοι στη διεκδίκηση του τίτλου και πλέον έχουν και το αβαντάζ σε πιθανή ισοβαθμία με τη Ρεάλ, αφού την είχαν κερδίσει στον πρώτο γύρο. Μην τους ξεγράφετε!

ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ Η ΑΘΛΕΤΙΚ

Η Primera στο φακό του Sport24.gr

Όλα του πάνε δεξιά του Ερνέστο Βαλβέρδε! Όποτε κάνει γκέλες η Αθλέτικ (λίγες είναι η αλήθεια), δεν μπορούν να το εκμεταλλευτούν οι διώκτες του στη μάχη για την τέταρτη θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αντίθετα ο ίδιος και η ομάδα του εκμεταλλεύονται μια χαρά τα στραβοπατήματα των αντιπάλων τους. Και όσο οι αγωνιστικές μειώνονται και οι διαφορές μεγαλώνουν, στο Μπιλμπάο βλέπουν το όνειρο να πλησιάζει όλο και περισσότερο. Δώδεκα ματς πριν το τέλος, οι Βάσκοι έχουν 6 βαθμούς πλεονέκτημα από τη Βιγιαρεάλ και 7 από τη Ρεάλ Σοθιεδάδ.

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΕΙ Η "ΕΛΛΗΝΙΚΗ" ΛΕΒΑΝΤΕ

Η Primera στο φακό του Sport24.gr

Η Λεβάντε συνεχίζει αθόρυβα την άνοδό της στον βαθμολογικό πίνακα της Πριμέρα Ντιβισιόν. Η ομάδα του Χοακίν Καπαρός με την "ελληνική ταυτότητα", εντυπωσιάζει μέσα στο 2014, έχοντας 4 νίκες και 4 ισοπαλίες στους τελευταίους 8 αγώνες. Οι "γρανότας" βρίσκονται ήδη στην όγδοη θέση και αν συνεχίσουν με τον ίδιο ρυθμό, δεν είναι καθόλου απίθανο να διεκδικήσουν ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Καράμπελας και Βύντρα έχουν κερδίσει όχι μόνο θέση βασικού, αλλά και την εμπιστοσύνη του προπονητή τους και της εξέδρας.

Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ

Η Primera στο φακό του Sport24.gr

Η διοίκηση και οι σύνδεσμοι φιλάθλων της Βιγιαρεάλ διοργάνωσαν μια ποδοσφαιρική γιορτή το πρωί της Κυριακής, πριν την έναρξη του αγώνα τους με την Μπέτις για να δώσουν τη δική τους "απάντηση" στον πειραγμένο που δυο εβδομάδες νωρίτερα είχε πετάξει ένα δακρυγόνο μέσα στον αγωνιστικό χώρο του "Ελ Μαδριγάλ". Απλά και διδακτικά παραδείγματα του ισπανικού ποδοσφαίρου, που αντιλαμβάνεται τελείως διαφορετικά από εμάς το ποδόσφαιρο. Διαβάστε εδώ το σχετικό άρθρο στο Sport24.gr .

Η "ΠΡΩΤΗ" ΤΟΥ ΝΤΙΕΓΟ ΚΟΣΤΑ

Η Primera στο φακό του Sport24.gr

Δεν αφορά την αγωνιστική κίνηση της Πριμέρα Ντιβισιόν, αλλά πρόκειται για μια σημαντική είδηση για την Εθνική Ισπανίας. Ο Ντιέγκο Κόστα, παίκτης της Ατλέτικο, προπονήθηκε για πρώτη φορά με τη Roja και τον Βιθέντε ντελ Μπόσκε ενόψει του φιλικού αγώνα που θα διεξαχθεί την Τετάρτη ανάμεσα στην Ισπανία και την Ιταλία. Ο Βραζιλιάνος είναι πολύ πιθανό να ξεκινήσει βασικός στην παρθενική του συμμετοχή με συμπαίκτες τους Κασίγιας, Χουάνφραν, Αλμπιόλ, Χάβι Μαρτίνεθ, Άλμπα, Μπουσκέτς, Αλόνσο, Τιάγκο, Πέδρο και Ινιέστα. Οι παγκόσμιοι πρωταθλητές ενισχύουν με τον Ντιέγκο Κόστα την επιθετική τους γραμμή ενόψει Μουντιάλ.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Η Primera στο φακό του Sport24.gr

Ανήκει στον Κασίγιας, ο οποίος σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό MelodiaFM, δήλωσε πως "θέλει να συνεχίσει να αγωνιζεται μέχρι τα 40 του", ενώ πρόσθεσε πως "όταν λήξει το συμβόλαιό του με τη Ρεάλ Μαδρίτης, θα αποφασίσει αν θα συνεχίσει στον σύλλογο του Τσαμαρτίν ή όχι". Ο Ίκερ μένει ελεύθερος το καλοκαίρι του 2017, όμως είναι μάλλον απίθανο να συνεχίσει στη Ρεάλ μέχρι τότε ως αναπληρωματικός. Το μέλλον θα δείξει.

ΤΟ ΡΕΤΡΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Η Primera στο φακό του Sport24.gr

Τελικά ούτε φέτος μπόρεσε η Ατλέτικο να νικήσει τη Ρεάλ Μαδρίτης στο "Βιθέντε Καλντερόν" για το πρωτάθλημα. Συμπληρώθηκαν έτσι 15 χρόνια από την τελευταία φορά που οι "ροχιμπλάνκος" επιβλήθηκαν των "μερένγκες" μέσα στην έδρα τους. Συνέβη στη σεζόν 1998/99 με την Ατλέτι να κερδίζει 3-1 χάρη στα τέρματα των Χοσέ Μάρι, Λαρδίν και Ζουνίνιο Παουλίστα. Στη φωτογραφία βλέπουμε τον Χοσέ Μάρι να πανηγυρίζει το 1-0, ενώ μαζί του είναι και οι άλλοι δυο σκόρερ εκείνου του αγώνα (δεξιά ο Λαρδίν και αριστερά ο Ζουνίνιο). Το ημερολόγιο έδειχνε 12 Ιουνίου του 1999.

Βίντεο: Ατλέτικο - Ρεάλ 3-1, η τελευταία νίκη των "ροχιμπλάνκος" επί των "μερένγκες" μέσα στο "Βιθέντε Καλντερόν" (12/6/1999)

Πηγές: As, Marca, Mundo Deportivo, lfp.es

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ