LA LIGA

Η Βαλένθια επέλεξε Πραντέλι

Η Βαλένθια επέλεξε Πραντέλι
Πραντέλι

Ο Τσέζαρε Πραντέλι επιστρέφει στους πάγκους και αναλαμβάνει την αποστολή ανάκαμψης της Βαλένθια, μετά από μία κάκιστη εκκίνηση της σεζόν.

Ο Τσέζαρε Πραντέλι θα είναι ο νέος προπονητής της Βαλένθια, μετά από την απόλυση του Πάκο Αγεσταράν.

Ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Ιταλίας επιστρέφει στους πάγκους, υπογράφοντας συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2018.

Ο 59χρονος Ιταλός δείπνησε με τον αθλητικό διευθυντή των "νυχτερίδων", Σούσο Γκαρθία Πιτάρτς, το βράδυ της Πέμπτης στην Ιταλία και οι δύο άντρες δώσανε τα χέρια.

Η Βαλένθια άρχισε τη σεζόν με τέσσερις σερί ήττες, με συνέπεια την αποπομπή του Αγεσταράν, ο οποίος είχε αντικαταστήσει πέρυσι τον Γκάρι Νέβιλ. Δύο σερί νίκες υπό την καθοδήγηση του υπηρεσιακού τεχνικού Βόρο δεν άλλαξαν την εικόνα της ομάδας, με τον ιδιοκτήτη Πίτερ Λιμ να αναζητά τον επόμενο μόνιμο τεχνικό και να τον βρίσκει στο πρόσωπο του Πραντέλι.

Ο Ιταλός έκανε τα πρώτα βήματα στην προπονητική στην ομάδα όπου κρέμασε τα παπούτσια του στην Αταλάντα, ωστόσο ο σύλλογος όπου έκανε ντεμπούτο ως πρώτος προπονητής ήταν η Λέτσε το 2007. Ακολούθησαν Βερόνα, Βενέτσια, Πάρμα και Ρόμα, ενώ από το 2005 μέχρι το 2010 καθοδήγησε την αναγέννηση της Φιορεντίνα μετά από την επιστροφή της στα "μεγάλα σαλόνια".

Το 2010 προσελήφθη από την ομοσπονδία της χώρας του και οδήγησε τη "σκουάντρα ατζούρα" μέχρι τον τελικό του Euro 2012, όπου ηττήθηκε από την Ισπανία. Μετά από την αποτυχημένη πορεία στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, δεν ανανέωσε το συμβόλαιό του, παρά την πρόταση που είχε. Μία σύντομη θητεία στη Γαλατάσαραϊ έληξε άδοξα μέσα σε τέσσερις μήνες το 2014 κι έκτοτε βρισκόταν δίχως σύλλογο.

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ