LA LIGA

Η Μπιλμπάο συνέτριψε την Μπαρτσελόνα με 4-0

Η Μπιλμπάο συνέτριψε την Μπαρτσελόνα με 4-0

Με τρία γκολ του Αντούριθ και μία ΓΚΟΛΑΡΑ του Σαν Χοσέ, η Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε συνέτριψε με 4-0 την Μπαρτσελόνα στον πρώτο τελικό του ισπανικού σούπερ καπ (videos)

Η προσγείωση από την Τιφλίδα στο Μπιλμπάο, ήταν ανώμαλη. Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε συνέτριψε με 4-0 τους "μπλαουγκράνα" με τον Αρίτθ Αντούριθ να πετυχαίνει χατ-τρικ. Η ρεβάνς είναι τη Δεύτερα το βράδυ, στη Βαρκελώνη.

Η Μπαρτσελόνα μπήκε πιο δυνατά στο Μπιλμπάο, αλλά η γηπεδούχος Αθλετικ μετά το πρώτο δεκάλεπτο ισορρόπησε κι ανέβηκε.

Αντούριθ και Σαν Χοσέ έβλεπαν την άμυνα των "μπλαουγκράνα" να πελαγοδρομεί και τον Τερ Στέγκεν να σταματά τις προσπάθειές τους. Ο Γερμανός, όμως, έδωσε ένα δώρο στο δεύτερο.

Στο 14ο λεπτό, ο Τερ Στέγκεν έκανε ένα λανθασμένο γέμισμα - απομάκρυνση με το κεφάλι, ο Μικέλ Σαν Χοσέ δεν το σκέφτηκε δεύτερη φορά, έπιασε το σουτ και με τον γκολκίπερ εκτός εστίας, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Η Μπαρτσελόνα είχε την μπάλα στα πόδια της, αλλά κάτι σαν να μην πήγαινε καλά. Ο Πέδρο ήταν νευρικός, ο Μέσι ανύπαρκτος, ο Σουάρες εντελώς μόνος.

Η άμυνα δεν ενέπνεε σιγουριά, όπως και ο Τερ Στέγκεν. Ο Ουρουγουανός έφυγε πολύ πλάγια για να αποφύγει τον Ιραϊθόθ, και σπατάλησε μία ευκαιρία που ξεκίνησε ο ίδιος.

Τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Πέδρο σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Ιραϊθόθ, χάνοντας την ευκαιρία να ισοφαρίσει.

Και μετά, ανέλαβε δράση ο Αντουρίθ. Πρώτα στο 53ο λεπτό όταν νίκησε στον αέρα τον Μαστσεράνο και με εκπληκτική κεφαλιά, έστειλε την μπάλα για δεύτερη φορά στα δίχτυα της εστίας του Τερ Στέγκεν.

Ύστερα, στο 62' όταν μετά τη σέντρα του Σουσαέτα και τα παιδικά - επιεικής ο χαρακτηρισμός - λάθη της άμυνας της Μπαρτσελόνα, βρέθηκε σε θέση βολής κι ευστόχησε διαμορφώνοντας το 3-0.

Και τέλος, στο 66ο λεπτό από το σημείο του πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο Ντάνι Άλβες. Ο Αντούριθ διαμόρφωσε το 4-0 και έφθασε στο χατ-τρικ απέναντι σε μία πελαγοδρομούσα Μπαρτσελόνα.

Από το 2001 και την εποχή που προπονητής ήταν ο Λορένθο Σέρα Φερέρ, έχει η Μπαρτσελόνα να δεχτεί τέσσερα γκολ, σε δύο διαδοχικά ματς. Συνέβη τώρα, με Σεβίλλη και Μπιλμπάο. Ο τελευταίος ποδοσφαιριστής που πέτυχε χατ-τρικ κόντρα στους "μπλαουγκράνα" είναι ο Ντιέγκο Φορλάν, το 2005.

Οι "λεόνες" πηγαίνουν τη Δευτέρα, στη Βαρκελώνη, για να υπερασπιστούν το υπέρ τους 4-0. Σαφές προβάδισμα, δύσκολα τα πράγματα για την Μπαρτσελόνα. Αλλά όπως είπε κι ο Χαβιέρ Μαστσεράνο μετά τη λήξη του ματς, "μην μας έχετε για πεθαμένους".

ΜΠΙΛΜΠΑΟ:Ιραϊθόθ, Ντε Μάρκος, Ετσέιτα, Λαπόρτ, Μπαλενθιάγα, Σαν Χοσέ, Μπενιάτ, Σουσαέτα (85' Μπόβεδα), Εράσο (77' Γκουρπέγι), Σαμπίν Μερίνο (66' Μαρτίνεθ), Αντούριθ.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ:Τερ Στέγκεν, Ντάνι Άλβες, Μπάρτρα, Βερμάλεν, Αντριάνο, Μαστσεράνο, Σέρτζι Ρομπέρτο (60' Ράκιτιτς), Ραφίνια (52' Ινιέστα), Μέσι , Σουάρες, Πέδρο (72' Ραμίρεθ)

Σκόρερς: 14' Σαν Χοσέ, 53', 62', 68' πεν. Αντουρίθ

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ