LA LIGA

Η Λας Πάλμας πούλησε επιθετικό στην Κίνα αλλά δεν ξέρει... τιμή

Η Λας Πάλμας πούλησε επιθετικό στην Κίνα αλλά δεν ξέρει... τιμή
AP PHOTO/LUCAS DE LEON

Η Λας Πάλμας πούλησε τον βασικό επιθετικό της, Χόναταν Βιέρα, στην Γκουοάν του Πεκίνου, ωστόσο το ποσό που δημοσιεύεται σε Ισπανία και Κίνα έχει απόκλιση 7.000.000 ευρώ.

Η Λας Πάλμας ολοκλήρωσε την πώληση του Χόναταν Βιέρα στην Γκουοάν του Πεκίνου και απομένει μόνο η ανακοίνωση των δύο ομάδων για να επισημοποιηθεί η συμφωνία. Ο αρχισκόρερ της ομάδας τα τελευταία χρόνια κατόρθωσε να πείσει τους διοικούντες τον ισπανικό σύλλογο να τον παραχωρήσουν, καθώς επρόκειτο για μία "ευκαιρία ζωής", όπως δήλωνε.

Η κινεζική ομάδα απέκτησε το 60% των δικαιωμάτων του από τους νησιώτες, αφού το υπόλοιπο 40% ανήκει στη Σταντάρ Λιέγης και στον πρώην ατζέντη του παίκτη, Πέδρο Μπράβο. Γι' αυτό το 60%, όμως, το ποσό που κατέβαλε παραμένει... διφορούμενο.

Πληροφορίες από την Κίνα κάνουν λόγο για συμφωνία μεταξύ των δύο συλλόγων που αγγίζει τα 11.000.000 ευρώ. Παρ' όλα αυτά, ο πρόεδρος της Λας Πάλμας, Μιγκέλ Άνχελ Ραμίρεθ, διαφωνεί και τονίζει ότι το ποσό που περιμένει ο ισπανικός σύλλογος φτάνει τα 18.000.000 ευρώ, το μέγιστο δυνατό δηλαδή, από τη στιγμή που η ρήτρα αποδέσμευσης ανερχόταν σε 30.000.000 ευρώ και αφορούσε το 100% των δικαιωμάτων του.

Το βέβαιο, πάντως, είναι ότι ο σύλλογος που ενίσχυσε τη γραμμή κρούσης στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, αποκτώντας τον Εμάνουελ Εμενίκε με τη μορφή δανεισμού από τον Ολυμπιακό, "άδειασε" ξανά, χωρίς να έχει αξιοποιηθεί ακόμα ο Νιγηριανός επιθετικός, που δηλώνεται τραυματίας από τη ομάδα. Την ίδια στιγμή, οι Μάρκο Λιβάγια και Σέρχιο Αραούχο που θα μπορούσα να επιλύσουν τα προβλήματα σκοραρίσματος για τη 18η ομάδα της Primera Division, αγωνίζονται ως δανεικοί στην ΑΕΚ.

Η Γκουοάν προ εβδομάδων αγόρασε τον επίσης επιθετικό Σεντρίκ Μπακαμπού από τη Βιγιαρεάλ για 40.000.000 ευρώ. Οι Κινέζοι έχουν προσφέρει συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές 6.000.000 ευρώ στον ποδοσφαιριστή, ο οποίος έχει 95 συμμετοχές με την ομάδα των Κανάριων Νησιών τα τελευταία τρία χρόνια, από τότε που επέστρεψε από τη Σταντάρ Λιέγης.

Photo credits: AP Photo/Lucas de Leon

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ