LA LIGA

Η κρίση στην Ατλέτικο, ο "υποβιβασμός" και τα νεύρα του Όμπλακ

Η κρίση στην Ατλέτικο, ο "υποβιβασμός" και τα νεύρα του Όμπλακ

Η Ατλέτικο έχει δύο ισοπαλίες στις δύο πρώτες αγωνιστικές της La Liga, ο Σιμεόνε έχει κάνει τη χειρότερη εκκίνηση στο τιμόνι των "κολτσονέρος", ο Γκριεζμάν μιλά για "αποφυγή υποβιβασμού" και ο Όμπλακ ξεσπά σε αντιπάλους. (φωτογραφίες, video)

Ο "ροχιμπλάνκο" γιαλός είναι στραβός ή η Ατλέτικο στραβά αρμενίζει; Μάλλον το δεύτερο. Η Ατλέτικο μετά την ισοπαλία της πρεμιέρας του ισπανικού πρωταθλήματος - εντός έδρας (1-1) με την Αλαβές, δεν πανηγύρισε τη νίκη ούτε στη δεύτερη αγωνιστική - 0-0 εκτός έδρας με τη Λεγκανές.

Δύο ισοπαλίες, δύο βαθμολογικές απώλειες με δύο εκ των τριών "νεοφώτιστων" ομάδων στην πρώτη κατηγορία του ισπανικού πρωταθλήματος. Η δεύτερη, μάλιστα, (Λεγκανές) συμμετέχει για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Primera.

Η κρίση στην Ατλέτικο, ο "υποβιβασμός" και τα νεύρα του Όμπλακ

Η Ατλέτικο είναι σε κρίση. Σε 180 λεπτά είχε 37 σουτ και μόλις ένα γκολ. Το πιο παράδοξο; Το γκολ, στο ματς με την Αλαβές, προήλθε από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Μπορεί μια απλοϊκή εξήγηση να είναι ότι "η μπάλα δεν μπαίνει μέσα", καθώς η στατιστική αποδεικνύει ότι η έλευση του Κεβέν Γκαμεϊρό έχει δημιουργήσει περισσότερες επιθετικές συνθήκες για τους "κολτσονέρος".

Τα νεύρα του Όμπλακ

Κι όμως η "ροχιμπλάνκο" ομάδα της ισπανικής πρωτεύουσας δε μοιάζει να απειλείται. Ο Όμπλακ ωστόσο τη φορά που απειλήθηκε δέχθηκε το γκολ της ισοφάρισης από τον Μανού Γκαρθία. Ο Σλοβένος εμφανίζεται ιδιαίτερα νευρικός στην εκκίνηση ακόμη μια απαιτητικής σεζόν. Φυσικά, την πληρώνουν οι αντίπαλοί του. Όπως ο Γκερέρο, ο οποίος δέχθηκε το χτύπημα του Όμπλακ σε μια απαράδεκτη ενέργεια του δευτέρου.

Στον παγ(κ)ο ο Γκαϊτάν

Ο Νίκο Γκαϊτάν έφθασε μετά βαΐων και κλάδων στο Μανθανάρες, αλλά μέχρι τώρα παραμένει στον "πάγο". Και στον πάγκο. Στο πρώτο ματς με την Αλαβές πέρασε στη θέση του Αουγκούστο Φερνάντες στο 79ο λεπτό, στο δεύτερο με την Αλαβές στο 58ο στη θέση του Γκάμπι. Προφανώς και ο "Τσόλο" Σιμεόνε θα ξέρει κάτι περισσότερο από τους διαμαρτυρόμενους φίλους της Ατλέτικο.

Ο "υποβιβασμός" του Γκριεζμάν

"Εάν συνεχίσουμε έτσι, θα παλέψουμε για τον υποβιβασμό. Πρέπει να σηκώσουμε κεφάλι γιατί είναι στα χέρια μας να το κάνουμε. Μου λείπει ακόμη ρυθμός, ώστε να είμαι στο απαιτούμενο επίπεδο", δήλωσε ο Αντουάν Γκριεζμάν. Το "καμπανάκι" από τη δεύτερη διαδοχική ισοπαλία ήχησε για τα καλά.

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ