LA LIGA

"Η ισπανική Λίγκα δεν δέχεται τη ρήτρα για Νεϊμάρ"

FC Barcelona's Neymar looks on at the end of the Spanish La Liga soccer match between FC Barcelona and Eibar at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Sunday, May 21, 2017. (AP Photo/Manu Fernandez)
FC Barcelona's Neymar looks on at the end of the Spanish La Liga soccer match between FC Barcelona and Eibar at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Sunday, May 21, 2017. (AP Photo/Manu Fernandez) AP PHOTO/MANU FERNANDEZ

Σύμφωνα με τη "Marca", κατατέθηκε από την Παρί Σ.Ζ. επιταγή 222.000.000 ευρώ, που καλύπτει τη ρήτρα αποδέσμευσης του Νεϊμάρ από τη Μπαρτσελόνα, η οποία δεν έγινε αποδεκτή από την ισπανική Λίγκα. Η UEFA έχει τον τελευταίο λόγο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της "Marca", σήμερα το πρωί (3/8) κατατέθηκε από την Παρί Σεν Ζερμέν στην ισπανική Λίγκα η επιταγή των 222.000.000 ευρώ, η οποία καλύπτει τη ρήτρα αποδέσμευσης του Νεϊμάρ από την Μπαρτσελόνα και του επιτρέπει να συνεχίσει την καριέρα του στην γαλλική ομάδα.

Μια ημέρα μετά την γνωστοποίηση της οριστικής απόφασης του Βραζιλιάνου να μετακομίσει στους Παριζιάνους, αφήνοντας την Μπαετσελόνα, η Παρί κατέβαλε τα χρήματα προκειμένου να κινηθούν οι διαδικασίες και να προχωρήσει το deal.

Ένας δικηγόρος βρέθηκε στην έδρα της ισπανικής Λίγκας και παρουσίασε μια επιταγή των Γάλλων, η οποία αναγράφει το ποσό της ρήτρας. Άλλωστε, η Μπαρτσελόνα ήταν κάθετη πως δεν επρόκειτο να συναινέσει στην παραχώρηση του παίκτη με λιγότερα χρήματα.

Και κάπου εδώ έρχεται η άρνηση της Λίγκας να αποδεχτεί την καταβολή της ρήτρας, κάτι άλλωστε που το είχε διαμηνύσει ο πρόεδρος της Λίγκας, Χαβιέρ Τέμπας. Ο ίδιος είχε τονίσει πως η διοργανώτρια Αρχή δεν επρόκειτο να αποδεχθεί την επιταγή της Παρί λόγω παραβίασης του Financial Fair Play.

Ο γενικός διευθυντής της La Liga, Χαβιέρ Γκόμεθ, μετέφερε την αρνητική απάντηση στους εκπροσώπους της γαλλικής ομάδας, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι... μπλοκάρει η μετεγγραφή. Το αν τηρείται ή όχι το FFP, είναι κάτι που το αποφασίζει η UEFA και η λογική λέει πως θα ανάψει το "πράσινο φως", ολοκληρώνοντας οριστικά το deal του αιώνα.

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ