LA LIGA

Η Έιμπαρ "μιλά" ελληνικά

Η Έιμπαρ "μιλά" ελληνικά

Στην Ελλάδα έχουμε συνδέσμους των Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ, Ντόρτμουντ, Άρσεναλ, Μπάγερν, μεταξύ άλλων. Πλέον και της Έιμπαρ. Οι Βάσκοι "μιλούν" ελληνικά.

Το καμάρι της "Γκιπουθκόα", η Έιμπαρ, ανακοίνωσε την Τετάρτη το βράδυ τη σύσταση του "Griego Fan Club SD Eibar", τουτέστιν της ελληνικής λέσχης φίλων της ομάδας από τη Χώρα των Βάσκων. Η έδρα είναι στη Θεσσαλονίκη και μέχρι τώρα απαριθμεί 36 μέλη.

Η ανακοίνωση του "Griego Fan Club SD Eibar" συνέπεσε με την ανακοίνωση της αντίστοιχης γερμανικής λέσχης φίλων της Έιμπαρ, κάτι που σημαίνει ότι οι "αρμέρος" απαριθμούν 19 λέσχες φιλάθλων σε ισπανικό και διεθνές επίπεδο (Ελλάδα, Γερμανία, Κίνα κι άλλες χώρες).

Η Έιμπαρ ιδρύθηκε την πρώτη ημέρα του Ιανουαρίου του 1940, εδρεύει στην ομώνυμη πόλη της Γκιπουθκόα και έχει ως έδρα της το "Εστάδιο Μουνιθιπάλ ντε Ιπουρούα". Είναι ομάδα λαϊκής βάσης, με 10.000 μετόχους από 69 διαφορετικές χώρες από όλο τον κόσμο.

Ανέβηκε στην τρίτη εθνική κατηγορία της Ισπανίας το 1950 και στη δεύτερη, τρεις σεζόν μετά. Στις 25 Μαΐου του 2014, με την εντός έδρας νίκη επί της Αλαβές (1-0) κέρδισε την απευθείας άνοδο στην Primera, για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Μετά από 23 αγωνιστικές στη Liga, η Έιμπαρ βρίσκεται στην 8η θέση έχοντας συγκεντρώσει 33 βαθμούς, δύο λιγότερους από την Μπιλμπάο, η οποία βρίσκεται στην 6η θέση. Στη Super League αγωνίζονται και δύο ποδοσφαιριστές, οι οποίοι την περασμένη σεζόν αγωνίστηκαν στην Έιμπαρ. Ο Ντίντακ Βιλά της ΑΕΚ και ο Ντάνι Νιέτο της Ξάνθης.

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ