LA LIGA

Η Ατλέτικο καταγγέλλει τη Ρεάλ στη FIFA

Alaves's Theo Hernandez, left, duels for the ball with Celta's Gustavo Cabral during the Spanish Copa del Rey semifinal, second leg soccer match between Alaves and Celta, at Mendizorroza stadium, in Vitoria, northern Spain, Wednesday, Feb. 8, 2017. (AP Photo/Alvaro Barrientos)
Alaves's Theo Hernandez, left, duels for the ball with Celta's Gustavo Cabral during the Spanish Copa del Rey semifinal, second leg soccer match between Alaves and Celta, at Mendizorroza stadium, in Vitoria, northern Spain, Wednesday, Feb. 8, 2017. (AP Photo/Alvaro Barrientos) AP

Η Ατλέτικο Μαδρίτης ετοιμάζεται να καταγγείλει στη FIFA τη Ρεάλ Μαδρίτης για την υπόθεση του Τεό Ερνάντεθ. Ποιο το επιχείρημα που θα επικαλεστούν οι "ροχιμπλάνκος".

Η Ατλέτικο Μαδρίτης θα αδυνατεί να παρέμβει σε περίπτωση που η Ρεάλ Μαδρίτης καλύψει τη ρήτρα εξαγοράς που υπάρχει στο συμβόλαιο του Τεό Ερνάντεθ (24.000.000 ευρώ), ώστε να τον πάρει στο "Sandiago Bernabeu". Όμως στους "κολτσονέρος" πέφτει λόγος για τη διαπραγμάτευση μεταξύ της Ρεάλ και του Γάλλου αμυντικού, δίχως πρώτα να έχει δοθεί η σχετική άδεια από τη μεριά τους.

Όταν αυτή η έγκριση δεν δίνεται από τον εκάστοτε σύλλογο, η FIFA επιτρέπει στους ποδοσφαιριστές να διαπραγματευτούν με άλλη ομάδα μόνο κατά τη διάρκεια του τελευταίου εξαμήνου που βρίσκεται σε ισχύ το συμβόλαιό τους. Το αντίστοιχο του Ερνάντεθ με την Ατλέτικο λήγει το καλοκαίρι του 2021, συνεπώς δεν υφίσταται τέτοιο ενδεχόμενο.

Όπως αναφέρει η " AS", οι "ροχιμπλάνκος" σκοπεύουν να επωφεληθούν από την εν λόγω παρατυπία, προσφεύγοντας στην Παγκόσμια Ομοσπονδία και καταγγέλλοντας τη Ρεάλ.

Μάλιστα, η ισπανική εφημερίδα τονίζει πως η διοίκηση των "κολτσονέρος" προτίθεται να δώσει μάχη, ώστε ο Ερναντεθ να μη μετεγγραφεί στους "μερένγκες", αλλά δεν έχουν κανένα πρόβλημα να τον παραχωρήσουν σε οποιονδήποτε άλλο ευρωπαϊκό σύλλογο!

Ο 19χρονος αμυντικός μετρά 24 εμφανίσεις στη φετινή Primera Division, ενώ στα χέρια του Μαουρίτσιο Πελέγκρίνο στην Αλαβές έχει μετατραπεί σε έναν εκ των κορυφαίων αριστερών μπακ στο ισπανικό πρωτάθλημα.

AP Photo/Alvaro Barrientos

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ