LA LIGA

Η Ατλέτικο έκανε κάστρο το "Metropolitano"

Atletico Madrid's Saul Niguez celebrates after scoring his side's opening goal during the Europa League Round of 16 first leg soccer match between Atletico Madrid and Lokomotiv Moscow at the Metropolitano stadium in Madrid, Thursday, March 8, 2018. (AP Photo/Francisco Seco)
Atletico Madrid's Saul Niguez celebrates after scoring his side's opening goal during the Europa League Round of 16 first leg soccer match between Atletico Madrid and Lokomotiv Moscow at the Metropolitano stadium in Madrid, Thursday, March 8, 2018. (AP Photo/Francisco Seco) AP PHOTO/FRANCISCO SECO

Το "Metropolitano" είναι το νέο γήπεδο της Ατλέτικο, η οποία το έχει μετατρέψει σε ένα από τα μεγαλύτερα "κάστρα" της Ευρώπης. Διαβάστε τις επιδόσεις των "ροχιμπλάνκος" όταν παίζουν σπίτι τους, εκεί που η Ισπανία έβαλε 6 γκολ στην Αργεντινή!

Το 2013 η Ατλέτικο αγόρασε το "Metropolitano", ήταν ένα εγκαταλελειμμένο στάδιο (απ' το 2004) 20.000 θέσεων και ο σύλλογος της Μαδρίτης το έκανε το νέο του "σπίτι", ένα σπουδαίο ποδοσφαιρικό γήπεδο 67.703 θέσεων.

Το στάδιο χτίστηκε το 1994 (τότε ολοκληρώθηκαν οι εργασίες) από τον Δήμο της Μαδρίτης, με σκοπό να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου 1997, το οποίο όμως τελικά έγινε στην Αθήνα! Ήταν αργότερα στην πρόταση της ισπανικής πόλης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2016, αλλά το 2009 η διοργάνωση δόθηκε στο Ρίο ντε Ζανέιρο.

Το 2019 θα γίνει το 4ο ισπανικό γήπεδο που θα φιλοξενήσει τον τελικό του Champions League (Κύπελλο Πρωταθλητριών), μετά το "Santiago Bernabéu", το "Camp Nou" και το "Sánchez Pizjuán".

Όλα αυτά τα ξέραμε πριν ξεκινήσει η σεζόν, τώρα αυτό που γνωρίζουμε είναι πως οι "ροχιμπλάνκος" έχουν μετατρέψει το νέο τους γήπεδο σε από τα μεγαλύτερα "κάστρα" της Ευρώπης!

Η Ατλέτικο έχει δώσει 15 αγώνες πρωταθλήματος στο "Metropolitano" και παραμένει αήττητη, έχοντας 11 νίκες και 4 ισοπαλίες. Η πρώτη ομάδα που κατάφερε να μην χάσει σε αυτό το γήπεδο ήταν η Μπαρτσελόνα, ισοφαρίζοντας (1-1) στο 82' με τον Λουίς Σουάρες.

Η Ρεάλ έφυγε με το 0-0, η Βιγιαρεάλ ισοφάρισε με τον Κάρλος Μπάκα στο 81' (1-1) και η Ζιρόνα ισοφάρισε με τον Πόρτου στο 73' (1-1). Μόνο μία φιλοξενούμενη ομάδα έχει καταφέρει να προηγηθεί στο "Metropolitano", η Σοθιεδάδ με πέναλτι του Ουίλιαν Ζοζέ στο 23', αλλά τελικά ηττήθηκε, με τον Γκριεζμάν να κάνει το 2-1 στο 88'.

Αυτό το γκολ του Ουίλιαν Ζοζέ με πέναλτι είναι το μόνο που έχει δεχτεί η ομάδα του Ντιέγκο Πάμπλο Σιμεόνε στις 11 νίκες της, δηλαδή τις υπόλοιπες 10 νίκες τις έχει πάρει με τον Γιαν Όμπλακ να κρατάει το "μηδέν".

Αν δεν το παρατηρήσατε... καμία φιλοξενούμενη ομάδα δεν έχει πετύχει πάνω από ένα γκολ στο "Metropolitano", η Ατλέτικο σε 15 ματς έχει δεχτεί μόνο 4 γκολ και σε πρώτο ημίχρονο μόνο ένα και αυτό με πέναλτι.

Μετά την γκέλα με τη Ζιρόνα οι "ροχιμπλάνκος" έχουν 6 σερί νίκες, χωρίς μάλιστα να έχουν δεχτεί γκολ, ενώ σε αυτό το διάστημα το γήπεδο έκανε και το... διεθνές του ντεμπούτο, το οποίο ήταν εντυπωσιακό! Στο "Metropolitano" η Ισπανία νίκησε 6-1 την Αργεντινή!

Εκτός πρωταθλήματος πάντως η Ατλέτικο έχει δύο ήττες. Η Τσέλσι για το Champions League νίκησε 2-1 με τον Μπατσουαγί να ολοκληρώνει την ανατροπή στο 90+4', ενώ για το Copa del Rey η Σεβίλλη νίκησε επίσης με ανατροπή (1-2), σκοράροντας στο 80' και στο 88'.

Το "Metropolitano" στην Primera

Ατλέτικο - Μάλαγα 1-0

Ατλέτικο - Σεβίλλη 2-0

Ατλέτικο - Μπαρτσελόνα 1-1

Ατλέτικο - Βιγιαρεάλ 1-1

Ατλέτικο - Ρεάλ 0-0

Ατλέτικο - Σοθιεδάδ 2-1

Ατλέτικο - Αλαβές 1-0

Ατλέτικο - Χετάφε 2-0

Ατλέτικο - Ζιρόνα 1-1

Ατλέτικο - Λας Πάλμας 3-0

Ατλέτικο - Βαλένθια 1-0

Ατλέτικο - Μπιλμπάο 2-0

Ατλέτικο - Λεγανές 4-0

Ατλέτικο - Θέλτα 3-0

Ατλέτικο - Ντεπορτίβο 1-0

PRIMERA DIVISION / ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ - ΜΑΛΑΓΑ / ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΑΤΛΕΤΙΚΟ "WANDA METROPOLITANO" (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
PRIMERA DIVISION / ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ - ΜΑΛΑΓΑ / ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΑΤΛΕΤΙΚΟ "WANDA METROPOLITANO" (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

photos: AP Photo/Francisco Seco & eurokinissi.gr

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ