LA LIGA

"Γκέλα" για τη Ρεάλ με τη Σπόρτινγκ Χιχόν

"Γκέλα" για τη Ρεάλ με τη Σπόρτινγκ Χιχόν

Παρά τις αρκετές ευκαιρίες που δημιούργησε η Ρεάλ Μαδρίτης έμεινε εκτός έδρας στο 0-0 με την ιδιαίτερα μαχητική Σπόρτινγκ Χιχόν.

Το ντεμπούτο του Ράφα Μπενίτεθ στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης δεν ήταν αυτό που θα περίμενε ο Ισπανός προπονητής. Την ώρα που η Μπαρτσελόνα απέδρασε από το Σαν Μαμές με το γκολ του Σουάρες, η Βασίλισσα έμεινε στο 0-0 με τη Σπόρτινγκ Χιχόν.

Ο νέος τεχνικός του συλλόγου επέλεξε να αφήσει εκτός ενδεκάδας τον Χάμες Ροντρίγκες από τα μεγάλα αστέρια του ρόστερ και να κάνει την έκπληξη, παρατάσσοντας σε ρόλο "ψευδοεννιαριού" τον Χεσέ Ροντρίγκεθ.

Η αλήθεια είναι ότι αυτή η επιλογή του Μπενίτεθ δεν του βγήκε ιδιαίτερα και για αυτό αναγκάστηκε να την αλλάξει στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου. Στο ξεκίνημα του αγώνα η πρώτη μεγάλη φάση ανήκε στον Γκάρεθ Μπέιλ. Μετά από εξαιρετική κάθετη του Μόντριτς ο Ουαλός απέφυγε και τον Κουέγιαρ, αλλά το πλασέ του από πλάγια θέση ήταν άστοχο. Ακολούθησαν κάποια καλά σου από τους Μαδριλένους μέχρι να φτάσουμε στο 35. Εκεί ο Σανάμπρια με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Νάβας. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν ότι η μπάλα πέρασε τη γραμμή της εστίας της Ρεάλ στη συνέχεια, κάτι όμως που δεν φαίνεται στο ριπλέι.

"Γκέλα" για τη Ρεάλ με τη Σπόρτινγκ Χιχόν

Η Ρεάλ είχε τον πρώτο λόγο και στο δεύτερο μέρος με τον Ροντρίγκες και τον Κόβατσιτς (έκανε το ντεμπούτο του ο πρώην μέσος της Ίντερ) να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο και να παίρνουν πολλές πρωτοβουλίες. Οι περισσότερες προσπάθειες της Ρεάλ έμεναν στην εξαιρετική άμυνα της Χιχόν με τον Κουέγιαρ να επεμβαίνει όποτε χρειάστηκε.

Η πιο δύσκολη απόκρουση του ήρθε λίγο πριν το τέλος με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να σουτάρει από πλάγια, η μπάλα άλλαξε τροχιά στον αέρα, αλλά ο τερματοφύλακας της Σπόρτινγκ Χιχόν έδιωξε δύσκολα με το αριστερό του χέρι.

"Γκέλα" για τη Ρεάλ με τη Σπόρτινγκ Χιχόν

* Μόλις στο πέμπτο λεπτό αποβλήθηκε ο Σιμάο Μάτε Τζούνιορ.

Ήττα για Λεβάντε, με αρνητικό πρωταγωνιστή τον Σιμάο

Με το διπλό έφυγε από την έδρα της Λεβάντε έφυγε η Θέλτα. Οι γαλάζιοι επιβλήθηκαν με 2-1 έχοντας ως σύμμαχό τους την τύχη και έναν παλιό μας γνώριμο.

Ο λόγος για τον πρώην αμυντικό μέσο του Παναθηναϊκού, Σιμάο Μάτε Τζούνιορ. Ο μέσος από την Μοζαμβίκη σε μια διεκδίκηση της μπάλας στο χώρο του κέντρου πάτησε εσκεμμένα τον αντίπαλό του και ο διαιτητής του έδειξε το δρόμο για τα αποδυτήρια μόλις στο πέμπτο λεπτό.

Έτσι, η ομάδα του έπαιξε σχεδόν ολόκληρο τον αγώνα με παίκτη λιγότερο με τον Ορεγιάνα να ανοίγει το σκορ για τη Θέλτα λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Στο 55' ο Βέρθα έφερε το παιχνίδι στα ίσα για να έρθει το αυτογκολ του Ιβάν Λόπεθ να χαρίσει τη νίκη στη Θέλτα στο 77'.

"Γκέλα" για τη Ρεάλ με τη Σπόρτινγκ Χιχόν

* Το γκολ του Σολδάδο δεν έφτανε στη Βιγιαρεάλ, με τον Ισπανό επιθετικό να τραυματίζεται

Έδωσε το βαθμό στη Μπέτις ο Κάστρο

Η Βιγιαρεάλ κρατούσε το τρίποντο στα χέρια της μέχρι το 87' στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Μπέτις, αλλά τελικά οι γηπεδούχοι έσωσαν την παρτίδα.

Τα κίτρινα υποβρύχια προηγήθηκαν στο 31' με το πρώτο τέρμα του Σολδάδο. Ο Ισπανός επιθετικός δεν πρόλαβε να χαρεί το γκολ που πέτυχε, αφού στο 67' αποχώρησε από το παιχνίδι λόγω τραυματισμού.

Η Μπέτις προσπαθούσε να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης και τελικά τα κατάφερε στο 87 με τον Ρούμπεν Κάστρο. Πάντως το παιχνίδι είχε αρκετή ένταση με τον Μπρούνο να αποβάλλεται στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Σπόρτινγκ Χιχόν: Κουέγια, Λόρα, Ερνάντεθ, Εσπινόσα, Λόπεθ, Καρμόνα (86' Αΐτ Ατμάν), Άλβαρεθ, Κάσες, Χόνι (77' Μενέντεθ), Σανάμπρια, Γκερέρο (72' Μουνίθ)

Ρεάλ Μαδρίτης: Νάβας, Ντανίλο (84' Καρβαχάλ), Βαράν, Ράμος, Μαρσέλο, Κρόος, Μόντριτς, Ίσκο (71' Κόβατσιτς), Μπέιλ, Ρονάλντο, Χεσέ (56' Ροντρίγκες)

Λεβάντε: Ρουμπέν, Τόνιο, Τρουχίγιο, Χουανφράν, Σιμάο, Ιβάν (78' Μοράλες), Βέρθα, Καμαράσα (81' Ρούμπεν), Χοσέ Μάρι (71' Κασαδεσούς), Γκιλάς, Ντέιβερσον

Θέλτα: Ρουμπέν Μπλάνκο (86' Νέστορ), Φοντάς, Καμπράλ, Χόνι (90+2' Πλάνιας), Μάγιο (69' Γκουιντέτι), Ορεγιάνα, Πάμπλο Ερνάντες, Ιάγο Άσπας, Νολίτο, Βας

* Κόκκινη κάρτα: Σιμάο

Μπιλμπάο: Ιραϊθόθ, Ντε Μάρκος, Μπαλενθιάγα (50' Μπόβεδα), Λαπόρτ, Ελουστόνδο, Μπενιάτ, Εράσο Μερίνο (63' Ιμπάι), Μίκελ Ρίκο (63' Γκουρπέγι), Σουσαέτα, Αντούριθ

Μπαρτσελόνα: Μπράβο, Ντάνι Άλβες (19' Ρομπέρτο), Βερμάλεν, Μαστσεράνο, Ζόρντι Άλμπα, Ράκιτιτς, Μπουσκέτς (68' Μπαρτρα), Ινιέστα, Μέσι, Σουάρες, Ραφίνια (82' Σάντρο)

Μπέτις: Αντάν, Μπρούνο, Πιτσίνι, Πεσέλα, Τόρες, Εν'Νταγιέ (76' Φαμπιάν), Μολίνα (87' Ρενέλα), Θεχούδο (65' Σεμπάλος), Ρουμπέν Κάστρο, Βάργκας, Πορτίγιο

Βιγιαρεάλ: Αρεολά, Μάριο, Ρουίθ, Μπρούνο, Μπαϊλι, Κόστα, Καστιγιέχο (77' Τριγκέρος), Ναουέλ, Μπαπτιστάο (61' Μπακαμπού), Σολδάδο (67' Σάμουελ)

* Κόκκινη κάρτα: Μπρούνο

La Liga 1η αγωνιστική

Παρασκευή (21/8)

Μάλαγα - Σεβίλλη 0-0

Σάββατο (22/8)

Εσπανιόλ - Χετάφε 1-0 (3' Σεβίγια)

Ντεπορτίβο - Σοθιεδάδ 0-0

Ατλέτικο Μαδρίτης - Λας Πάλμας 1-0 (16' Γκριεζμάν)

Ράγιο Βαγιεκάνο - Βαλένθια 0-0

Κυριακή (23/8)

Μπιλμπάο - Μπαρτσελόνα 0-1 (54' Σουάρες)

Σπόρτινγκ Χιχόν - Ρεάλ Μαδρίτης 0-0

Λεβάντε - Θέλτα 1-2 (55' Βέρθα / 41' Ορεγιάνα, 77' αυτ. Ιβάν Λόπεθ)

Μπέτις - Βιγιαρεάλ 1-1 (87' Ρουμπέν Κάστρο / 31' Σολδάδο)

Δευτέρα (24/8)

(21:30) Γρανάδα - Έιμπαρ

Η Βαθμολογία

Θέλτα 3

Ατλέτικο Μαδρίτης 3

Εσπανιόλ 3

Μπαρτσελόνα 3

Μπέτις 1

Βιγιαρεάλ 1

Λα Κορούνια 1

Μάλαγα 1

Ρεάλ Μαδρίτης 1

Σοθιεδάδ 1

Βαγιεκάνο 1

Σεβίλλη 1

Χιχόν 1

Βαλένθια 1

Έιμπαρ 0

Γρανάδα 0

Λεβάντε 0

Αθλέτικ Μπιλμπάο 0

Χετάφε 0

Λας Πάλμας 0

* Γρανάδα και Έιμπαρ αγωνίζονται τη Δευτέρα

Επόμενη αγωνιστική

Παρασκευή 28/8

Βιγιαρεάλ - Εσπανιόλ

Σάββατο 29/8

Σοθιεδάδ - Σπόρτινγκ Χιχόν

Μπαρτσελόνα - Μάλαγα

Θέλτα - Ράγιο Βαγιεκάνο

Ρεάλ Μαδρίτης - Μπέτις

Κυριακή 30/8

Έιμπαρ - Αθλέτικ Μπιλμπάο

Σεβίλη - Ατλέτικο Μαδρίτης

Βαλένθια - Ντεπορτίβο Λα Κορούνια

Χετάφε - Γρανάδα

Λας Πάλμας - Λεβάντε

Για αναλυτικές βαθμολογίες, αποτελέσματα και στατιστικά από όλα τα πρωταθλήματα πατήστε εδώ.

Δείτε βίντεο από τις αναμετρήσεις:

Σπόρτινγκ Χιχόν - Ρεάλ Μαδρίτης 0-0

Αθλέτικ Μπιλμπάο - Μπαρτσελόνα 0-1

Μπέτις - Βιγιαρεάλ 1-1

Λεβάντε - Θέλτα 1-2

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ