LA LIGA

Φούτρε: "Ο Φίγκο πήγε στη Ρεάλ χωρίς να θέλει για να μην μπω φυλακή"

Φούτρε: "Ο Φίγκο πήγε στη Ρεάλ χωρίς να θέλει για να μην μπω φυλακή"
AP PHOTO/PAUL WHITE

Ο Πάουλο Φούτρε αποκάλυψε λεπτομέρειες για τη μεταγραφή του Λουίς Φίγκο από την Μπαρτσελόνα στη Ρεάλ, παρά την επιθυμία του συμπατριώτη του να παραμείνει στο "Καμπ Νόου".

Ο Πάουλο Φούτρε εμφανίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή στην Ισπανία και μίλησε για ορισμένες λιγότερο γνωστές πτυχές της πολυσυζητημένης μεταγραφής του Λουίς Φίγκο από την Μπαρτσελόνα στη Ρεάλ πριν από 18 χρόνια.

Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός, ίνδαλμα της Ατλέτικο τη δεκαετία του '80 και του '90, μίλησε στο τηλεοπτικό δίκτυο "MEGA TV" για το πώς κατέληξε ο συμπατριώτης του να γίνει ο πιο γνωστός... προδότης στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και τον ρόλο που έπαιξε ο ίδιος σε αυτήν την πολύκροτη μετακίνηση.

Η Ρεάλ κάλυψε τη ρήτρα αποδέσμευσης ύψους 60.000.000 ευρώ που υπήρχε στο συμβόλαιο του Φίγκο με την Μπαρτσελόνα και ο εκ των αρχηγών των "μπλαουγκράνα" δεν αρνήθηκε τη μεταγραφή, καθώς δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά.

Ο τότε ατζέντης του, Ζοζέ Βέιγκα, είχε συμφωνήσει τη μετακίνηση με τον υποψήφιο για την ανάληψη της προεδρίας των "μερένγκες", Φλορεντίνο Πέρεθ, με τον Πορτογάλο ατζέντη και τον Φούτρε που ενεπλάκη στη μεταγραφή να λαμβάνει ένα ποσό κοντά στα 4.000.000 ευρώ. Σε περίπτωση που η μεταγραφή δεν ολοκληρωνόταν, όμως, θα έπρεπε να πληρώσουν 35.000.000 ευρώ στον Ισπανό εργολάβο.

"Ούτε ο Βέιγκα ούτε εγώ πιστεύαμε ότι ο Φλορεντίνο θα κέρδιζε εκείνες τις εκλογές", εξήγησε ο Φούτρε, ο οποίος είχε ποντάρει στον έτερο υποψήφιο, Λορένθο Σανθ. "Ο Βέιγκα άρχισε να κλαίει όταν επιβεβαιώθηκε η νίκη του Φλορεντίνο κι εγώ άρχισα να ανησυχώ".

Φούτρε: "Ο Φίγκο πήγε στη Ρεάλ χωρίς να θέλει για να μην μπω φυλακή"
AP PHOTO/DENIS DOYLE

(AP Photo/Denis Doyle)

Ο Βέιγκα έβαλε την υπογραφή του στο ιδιωτικό συμφωνητικό αρκετά πριν από την εκλογική διαδικασία, με συνέπεια ο Πέρεθ να χρησιμοποιήσει αυτό το ατού για να ωθήσει την υποψηφιότητά του. Τρεις ημέρες πριν από την ημερομηνία των εκλογών, με τον Φίγκο να δέχεται πλέον θανατικές απειλές από οπαδούς της Μπαρτσελόνα, είπε στον ατζέντη του να ακυρώσει τη συμφωνία. "Δεν ήθελε να πάει στη Ρεάλ. Σχεδόν έβαλε τα κλάματα όταν έμαθε για τη νίκη του Πέρεθ", αποκάλυψε ο Φούτρε.

"Έπρεπε να πάει στη Ρεάλ ή αλλιώς θα πληρώναμε 35.000.000 ευρώ. Ήταν στη Σαρδηνία με την οικογένειά του και πετάξαμε με τον Βέιγκα από τη Λισαβόνα για να του μιλήσουμε. Οι εκφράσεις των προσώπων του Λούις και τη συζύγου του ήταν απερίγραπτες όταν τους το είπαμε".

"Ήμουν δεσμευμένος από αυτόν τον όρο και δεν υπήρχε τρόπος να γλιτώσω. Ο Φίγκο είχε πολλά προβλήματα με τον πρόεδρο της Μπαρτσελόνα, επειδή ήταν ένας από τους καλύτερους της ομάδας, αρχηγός μαζί με τον Πεπ Γκουαρδιόλα, κι ένας από τους πιο κακοπληρωμένους παίκτες". Αυτό ήταν το πάτημα του Πέρεθ, ο οποίος προσέφερε στον Φίγκο "ένα συμβόλαιο με απολαβές έξι φορές μεγαλύτερες".

Ο Φούτρε συνεχίζει την εξιστόριση, για το πώς πείστηκε ο συμπατριώτης του να κάνει το μεγάλο βήμα: "Είπε στον Βέιγκα 'δεν θα πάω στη Ρεάλ' και αντιληφθήκαμε ότι θα υπήρχε μεγάλο πρόβλημα, γιατί ήθελε να παραμείνει στην Μπαρτσελόνα".

Τρεις ημέρες μετά από την εκλογική νίκη του Πέρεθ, ένας σκυθρωπός Φίγκο παρουσιάστηκε στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου". "Πήγα στη Ρεάλ για να μην πάει φυλακή ο φίλος μου", είχε εκμυστηρευθεί ο Φίγκο σε γείτονές του. Μετά από τη μεταγραφή, σταμάτησε τη συνεργασία του με τον Βέιγκα και από σημαία της Μπαρτσελόνα, έγινε ο πιο μισητός εχθρός και σύμβολο της Ρεάλ.

Photo credits: AP Photo/Paul White

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ