LA LIGA

Εντυπωσιακή και στο πρωτάθλημα η Ρεάλ

Real Madrid's Gareth Bale, left, celebrates with Real Madrid's Karim Benzema after scoring the opening goal agains Deportivo during a Spanish La Liga soccer match between Deportivo and Real Madrid at the Riazor stadium in Coruna, Spain, Sunday, Aug. 20, 2017. (AP Photo/Lalo R. Villar)
Real Madrid's Gareth Bale, left, celebrates with Real Madrid's Karim Benzema after scoring the opening goal agains Deportivo during a Spanish La Liga soccer match between Deportivo and Real Madrid at the Riazor stadium in Coruna, Spain, Sunday, Aug. 20, 2017. (AP Photo/Lalo R. Villar) AP

Η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε 3-0 την Ντεπορτίβο στο "Riazor" και ξεκίνησε με το "δεξί" τις υποχρεώσεις της στη La Liga. Τρίτη σερί σεζόν πρώτο γκολ από τον Μπέιλ, 44 πάσες και συμμετοχή και των 11 "μερένγκες" στο δεύτερο γκολ. (videos)

Σκόραρε για 69ο διαδοχικό ματς. Άλλαξε 44 πάσες, με όλη την ενδεκάδα να συμμετέχει και 107 δευτερόλεπτα κατοχής στο δεύτερο γκολ. Πώς να μην περάσει από το "Riazor"; Η Ρεάλ νίκησε 3-0 την Ντεπορτίβο στη Γαλικία και ξεκίνησε με άκρως θετικό τρόπο τις υποχρεώσεις της στο ισπανικό πρωτάθλημα.

Η Ντεπορτίβο μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, όταν και ο Νάβας απέκρουσε εντυπωσιακά δύο προσπάθειες του Αντόνε στο πέμπτο και το όγδοο λεπτό.

Η Ρεάλ, ωστόσο, άνοιξε το σκορ και το έκανε στο 20ό λεπτό. Ο Μόντριτς σούταρε εκτός περιοχής σε ανοιχτή άμυνα, ο Ρουμπέν δεν απέκρουσε σωστά, ο Μπενζεμά στο ριμπάουντ έσκαψε την μπάλα, μάλλον για σουτ κι ο Μπέιλ σε κενή εστία την έσπρωξε στα δίχτυα για το 0-1.

Το δεύτερο γκολ των "μερένγκες" ήρθε επτά λεπτά αργότερα (27') όταν ύστερα από τη χαμηλή σέντρα του Μαρσέλο από αριστερά, ο Καζεμίρο ο οποίος είχε μείνει μπροστά από προηγούμενη φάση έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα από τη μικρή περιοχή για το 2-0.

Η ομάδα της Μαδρίτης "εξαφάνισε" κάθε ελπίδα της Ντεπορτίβο για επαναφορά στο ματς, στο 63ο λεπτό. Μπενζεμά, Ίσκο και Μπέιλ έκρυψαν την μπάλα, ο Ουαλός έβγαλε έξω προς τον Κρόος κι ο Γερμανός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-3.

Ο Αντόνε κυνήγησε πολύ το γκολ, αλλά δεν κατάφερε να το πετύχει με κανένα τρόπο! Ούτε με πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε. Ο Σέρχιο Ράμος αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων κι έπιασε τους Πάμπλο Αλφάρο και Τσάβι Αγουάδο στη λίστα των παικτών με τις περισσότερες αποβολές (18) στην ιστορία τους ισπανικού πρωταθλήματος.

Το εντυπωσιακό είναι ότι έχει αποβληθεί 23 φορές σε 526 ματς με τη Ρεάλ, αλλά καμία σε 143 ματς με την εθνική Ισπανίας.

Αυτή είναι η τρίτη διαδοχική σεζόν κατά την οποία ο Γκάρεθ Μπέιλ πετυχαίνει το πρώτο γκολ της Ρεάλ στη La Liga. Μοναδικό επίτευγμα. Τις τελευταίες έντεκα κατά σειρά τα γκολ έχουν έρθει από τα πόδια των Ραούλ, Φαν Νίστελροϊ, Ραούλ, Καρβάλιο, Κριστιάνο, Ιγκουαΐν, Μπενζεμά, Μπενζεμά, Μπέιλ, Μπέιλ και... Μπέιλ. Ο Ουαλός στη Ρεάλ Μαδρίτης: 93 παιχνίδια βασικός, 55 γκολ, 33 ασίστ!

Αυτό ήταν το 69ο διαδοχικό ματς στο οποίο σκοράρουν οι "μερένγκες". Στο δεύτερο γκολ οι παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης άλλαξαν 44 πάσες σε 107 δευτερόλεπτα κατοχής της μπάλας με συμμετέχοντες και τους έντεκα παίκτες της ομάδας της ισπανικής πρωτεύουσας.

Εντυπωσιακή και στο πρωτάθλημα η Ρεάλ

Ο Καζεμίρο έχει σκοράρει στα τρία από τα τελευταία τέσσερα ματς κατά τα οποία έχει ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα (Γιουβέντους, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ντεπορτίβο).

ΝΤΕΠΟΡΤΙΒΟ: Ρουμπέν, Χουάνφραν, Σερ, Σίντνεϊ, Λουιζίνιο, Μοσκέρα, Μπόρχες (65' Αντριάν Λόπεθ), Γκιλιέρμε, Καρτάμπια (79' Μπόρχα Βάγιε), Μπακαλί (55' Μπρούνο Γκάμα), Αντόνε.

ΡΕΑΛ: Κέιλορ Νάβας, Καρβαχάλ, Σέρχιο Ράμος, Νάτσο, Μαρσέλο, Καζεμίρο (72' Γιορέντε), Κρόος, Μόντριτς, Μπέιλ (80' Λούκας Βάθκεθ), Ίσκο (66' Ασένσιο), Μπενζεμά.

*90'+2' κόκκινη Σέρχιο Ράμος

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής:

Παρασκευή

Λεγανές - Αλαβές 1-0(23' Γκαμπριέλ)

Βαλένθια - Λας Πάλμας 1-0 (22' Τζάτζα)

Σάββατο

Θέλτα - Σοθιεδάδ 2-3 (22' και 50' Μάξι Γκόμες / 33' Οϊαρθάμπαλ, 80' Χουάνμι, 88' πέν. Ουίλιαν Ζοζέ)

Ζιρόνα - Ατλέτικο 2-2 (22' και 25' Στουάνι / 78' Κορέα, 85' Χοσέ Μαρία Χιμένες)

Σεβίλλη - Εσπανιόλ 1-1 (26' Λενγκλέ / 39' Λέο Μπαπτιστάο)

Κυριακή

Μπιλμπάο - Χετάφε 0-0

Μπαρτσελόνα - Μπέτις 2-0 (36' αυτ. Τόσκα, 38' Ρομπέρτο)

Ντεπορτίβο - Ρεάλ 0-3 (20' Μπέιλ, 27' Καζεμίρο, 63' Κρόος)

Δευτέρα

Λεβάντε - Βιγιαρεάλ (21:15)

Μάλαγα - Έιμπαρ (23:00)

Η βαθμολογία

1. Ρεάλ 3

2. Μπαρτσελόνα 3

3. Σοθιεδάδ 3

4. Βαλένθια 3

5. Λεγανές 3

6. Ατλέτικο 1

7. Ζιρόνα 1

8. Σεβίλλη 1

9. Εσπανιόλ 1

10. Μπιλμπάο 1

11. Χετάφε 1

12. Έιμπαρ 0

13. Μάλαγα 0

14. Βιγιαρεάλ 0

15. Λεβάντε 0

16. Θέλτα 0

17. Λας Πάλμας 0

18. Αλαβές 0

19. Μπέτις 0

20. Ντεπορτίβο 0

*οι 4 πρώτοι στο Champions League (ο 4ος στα προκριματικά)

**ο 5ος και ο 6ος στο Europa League (όπως και ο κάτοχος του Copa del Rey)

***υποβιβάζονται οι 3 τελευταίοι

****στην ισοβαθμία μετρούν τα μεταξύ τους ματς, μετά η διαφορά τερμάτων, μετά η καλύτερη επίθεση, μετά το fair-play και μετά γίνεται μπαράζ (αν κρίνεται σημαντική θέση)

Ο πίνακας των σκόρερς

2 γκολ

Μάξι Γκόμες (Θέλτα)

Κριστιάν Στουάνι (Ζιρόνα)

Μπαρτσελόνα - Μπέτις 2-0

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ