LA LIGA

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο "Clasico"

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο "Clasico"

Το απόγευμα της Τετάρτης (18/11) θα συνεδριάσουν τα εκτελεστικά όργανα της Primera Division μαζί με ανθρώπους της κυβέρνησης προκειμένου να αποφασίσουν τα μέτρα ασφαλείας που θα πρέπει να εφαρμοστούν στο "Clasico" του Σαββάτου.

Ο αγώνας μεταξύ της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μπαρτσελόνα έχει κηρυχθεί "υψηλής επικινδυνότητας" και σήμερα (18/11) το απόγευμα θα συνεδριάσουν οι κατάλληλοι φορείς για να αποφασίσουν τα μέτρα ασφαλείας.

Η απόφαση να αυξηθούν τα μέτρα ασφαλείας πάρθηκε από την Επιτροπή Κατά της Βίας στο Υπουργείο Εσωτερικών της Ισπανίας. Συγκεκριμένα το επίπεδο των μέτρων κατά τρομοκρατικών επιθέσεων θα είναι στο Επίπεδο 4, από τα υπάρχοντα 5.

Ο πρόεδρος της ισπανικής Λίγκας, Χαβιέρ Τεμπάς δήλωσε: "Έχω εμπιστοσύνη στις δυνάμεις ασφαλείας του γηπέδου προκειμένου να εξελιχθεί ομαλά το παιχνίδι. Αν υπήρχε το παραμικρό ρίσκο δεν θα προχωρούσαμε στην διεξαγωγή των αγώνων. Αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει τέτοιο ρίσκο ώστε να αναβάλουμε την αγωνιστική. Δεν θα αναβληθεί ούτε το "Clasico" ούτε κάποιο άλλο παιχνίδι".

Η απαγόρευση των "εσταλάδας" κι ο ρόλος της Ρεάλ

Ο Χαβιέρ Τεμπάς δήλωσε ξεκάθαρα πως είναι οπαδός της Ρεάλ Μαδρίτης και προχώρησε σε δήλωση που ίσως προκαλέσει την αντίδραση των Καταλανών. Συγκεκριμένα δήλωσε: "Η Ρεάλ θα πρέπει να απαγορεύσει τις σημαίες της Καταλωνίας (εσταλάδας όπως τις λένε στην Ισπανία). Αν το σκεφτεί μπορεί να το κάνει. Μέσα στο γήπεδό της μπορεί να εγγυηθεί ότι θα διεξαχθεί χωρίς επεισόδια το παιχνίδι. Η απαγόρευση της σημαίας είναι θέμα ασφάλειας".

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ