LA LIGA

Αποχώρησαν οι Κινέζοι από την Ατλέτικο

Αποχώρησαν οι Κινέζοι από την Ατλέτικο
AP PHOTO/FRANCISCO SECO

Η Κίνα αποχώρησε από την Ατλέτικο Μαδρίτης, αφού η "Wanda Group" πούλησε το μερίδιό της στην πιο πλούσια οικογένεια του Ισραήλ.

Η "Wanda Group", ο κινεζικός "κολοσσός" που είχε αγοράσει μετοχές της Ατλέτικο και έχει "βαφτίσει" το νέο γήπεδο της ομάδας, δεν έχει πλέον καμία μετοχική σχέση με την ομάδα.

Η πολυεθνική του Τζιανλίν Γουάνγκ, εκ των πιο πλουσίων ανθρώπων στην Κίνα, παραχώρησε το 17% του συνολικού μετοχικού πακέτου της ομάδας στον Ιντάν Οφέρ, επίσης μικρομέτοχο του συλλόγου. Η συναλλαγή "κλείδωσε" στα 50.000.000 ευρώ, ήτοι 20% περισσότερα χρήματα σε σχέση με αυτά που δαπάνησε η "Wanda Group" για την αγορά το 2014.

Η "Quantum Pacific" του Ισραηλινού επιχειρηματία κατείχε ήδη το 15% των μετοχών της ομάδας και πλέον αύξησε το ποσοστό της σε 32%, ωστόσο παραμένει μακριά από το 66% που κατέχουν από κοινού ο πρόεδρος Ενρίκε Θερέθο και ο διευθύνων σύμβουλος Μιγκέλ Άνχελ Χιλ Μαρίν.

Με ανακοίνωσή της η Ατλέτικο υπογράμμισε ότι η "Wanda Group" θα εξακολουθήσει να έχει χορηγική συνεργασία με την ομάδα, τόσο στο γήπεδο όσο και σε εκπαιδευτικά και προπονητικά προγράμματα στην Ασία. "Οι δύο πλευρές ανανέωσαν τη στρατηγική συνεργασία τους για να αναπτύξουν το brand της Ατλέτικο στην Κίνα", αναφέρεται μεταξύ άλλων.

Ο Οφέρ ανήκει στην πιο πλούσια οικογένεια του Ισραήλ. Σύμφωνα με το "Forbes", βρίσκεται στην 4η θέση της χώρας, με περιουσία 3.100.000.000 δολαρίων και με τον αδερφό του να φιγουράρει στην κορυφή. Διαθέτει έναν από τους μεγαλύτερους στόλους στον κόσμο, δραστηριοποιείται στις κατασκευές, στους φυσικούς πόρους και στις τηλεπικοινωνίες. Συνηθίζει να κάνει φιλανθρωπικές δωρεές, ωστόσο η φορολογική συμπεριφορά του τίθεται εν αμφιβόλω, αφού το όνομά του βρίσκεται στα Panama Papers, ως ιδιοκτήτης εταιρίας στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους, καθώς και στα Paradise Papers.

Photo credits: AP Photo/Francisco Seco

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ