LA LIGA

"Αν τα σφυρίγματα στον ύμνο είναι ελευθερία λόγου, οι βρισιές για την Καταλονία είναι το ίδιο"

Retired Spanish player and La Liga ambassador Carles Puyol, left, La Liga President Xavier Tebas, center, and Greece's Migration Minister, Yannis Mouzalas attend a news briefing in Thessaloniki, Greece, Sunday, April 23, 2017. About 1,000 refugees residing in northern Greece attended an event in the framework of "Football Family Day" during which they watched a live broadcasting of Spanish first division soccer match between Barcelona and Real Madrid on two giant screens. (AP Photo/Giannis Papanikos)
Retired Spanish player and La Liga ambassador Carles Puyol, left, La Liga President Xavier Tebas, center, and Greece's Migration Minister, Yannis Mouzalas attend a news briefing in Thessaloniki, Greece, Sunday, April 23, 2017. About 1,000 refugees residing in northern Greece attended an event in the framework of "Football Family Day" during which they watched a live broadcasting of Spanish first division soccer match between Barcelona and Real Madrid on two giant screens. (AP Photo/Giannis Papanikos) AP

Ο πρόεδρος της ισπανικής λίγκας, Χαβιέρ Τεμπάς, με δηλώσεις του θεώρησε τις αποδοκιμασίες του ύμνου εξίσου προσβλητικές με τις ύβρεις προς την Καταλονία.

Το Σάββατο (21/04) στη Μαδρίτη θα διεξαχθεί ο τελικός Κυπέλλου της Ισπανίας ανάμεσα στις Σεβίλλη και τη Μπαρτσελόνα.

Ο πρόεδρος της La Liga, Χαβιέρ Τεμπάς, ενόψει του επερχόμενου τελικού προέβη σε δηλώσεις θεωρώντας πως το να αποδοκιμάζει κάποιος τον ύμνο της χώρας είναι το ίδιο άσχημο με το να βρίζει την Καταλονία.

Αναλυτικά δήλωσε: "Ναι, για μένα είναι λεκτική βία η αποδοκιμασία του ύμνου. Αν το σύνθημα "π*****α Καταλονία" θεωρείται από πολλούς ως λεκτική βία, το ίδιο θεωρώ και εγώ για τις αποδοκιμασίες προς τον ύμνο".

Τις τελευταίες εβδομάδες, η Μπαρτσελόνα δεν έχει προβεί σε σχολιασμό για τα αποδοκιμαστικά σφυρίγματα που έχουν συμβεί κατά του ύμνου, θεωρώντας δικαίωμα των οπαδών να πράττουν όπως επιθυμούν.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ισπανικού πρωταθλήματος, η αποδοκιμασία προς τον ύμνο δεν θεωρείται ως δικαίωμα προς την ελευθερία του λόγου. "Θα θεωρούσαν πως αποτελεί ελευθερία του λόγου το σύνθημα που βρίζει την Καταλονία;"

Όταν ρωτήθηκε για τον αν οι αποδοκιμασίες προς ποδοσφαιριστές είναι το ίδιο πράγμα, δήλωσε πως είναι τελείως διαφορετική η λογική. "Πρέπει να λαμβάνουμε υπόψιν τις συνθήκες και το περιβάλλον. Δεν είναι το ίδιο το σφύριγμα κατά μιας σημαίας ή ενός αρχηγού κράτους με το σφύριγμα κατά ενός παίκτη σε ένα αθλητικό πλαίσιο".

Καταλήγοντας, ο Χαβιέρ Τεμπάς σχολίασε και την απόφαση της ισπανικής ομοσπονδίας να απαγορέψει σε φιλάθλους να φέρουν σημαίες της ανεξαρτησίας στο "Ουάντα Μετροπολιτάνο".

"Εάν δεν είχαν απαγορευτεί από την κυβέρνηση πριν μερικά χρόνια, θα έπρεπε να τους επιτραπεί σαν είναι στο "Καμπ Νόου. Έαν δεν υπάρχουν κανόνες, δεν υπάρχει λόγος να τους απαγορεύσετε".

Photo Credits: AP Photo/Giannis Papanikos

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ