LA LIGA

"Άλωσε" το Σαν Μαμές η Μπαρτσελόνα με τον Σουάρες

"Άλωσε" το Σαν Μαμές η Μπαρτσελόνα με τον Σουάρες

Με τον Λουίς Σουάρες να σκοράρει το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης η Μπαρτσελόνα επιβλήθηκε εκτός έδρας με 1-0 επί της Αθλέτικ Μπιλμπάο. (VIDEO)

Η Μπαρτσελόνα με την τρίτη τελικά κατάφερε να κερδίσει την Αθλέτικ Μπιλμπάο. Σε ένα παιχνίδι χωρίς πολλές καλές φάσεις οι μπλαουγκράνα επιβλήθηκαν με 1-0 επί των Βάσκων στο Σαν Μαμές με τον Λουίς Σουάρες να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής.

Ο Ουρουγουανός κέρδισε το πέναλτι που έχασε ο Μέσι, είχε μια μεγάλη ευκαιρία όπου νικήθηκε από τον Ιραϊθόθ, αλλά στο 54' κατάφερε να πετύχει το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης.

Τα πρώτα λεπτά του αγώνα είχαν αναγνωριστικό χαρακτήρα και εκείνο που ξεχώρισε ήταν ο τραυματισμός του Ντάνι Άλβες. Ο αμυντικός της Μπαρτσελόνα σε μία διεκδίκηση της μπάλας δεν πάτησε καλά το πόδι του με αποτέλεσμα ο Λουίς Ενρίκε να κάνει την πρώτη του αλλαγή στο 18' με τον Σέρζι Ρομπέρτο να περνά στη θέση του.

Τρία λεπτά αργότερα είχαμε μία φάση που έκανε και τις δύο ομάδες να διαμαρτυρηθούν στον διαιτητή. Ο Σέρζι Ρομπέρτο έκανε τη σέντρα από δεξιά με την μπάλα να έχει βγει καθαρά εκτός αγωνιστικού χώρου και στη συνέχεια η μπάλα βρήκε στο χέρι του Ελουστόνδο μέσα στην περιοχή κάνοντας τους Καταλανούς να διαμαρτυρηθούν για πέναλτι.

"Άλωσε" το Σαν Μαμές η Μπαρτσελόνα με τον Σουάρες

* Ο Ιραϊθόθ είπε "όχι" στο πέναλτι του Μέσι.

Ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι, αλλά δεν έκανε το ίδιο και στο 30'. Σε προσπάθεια του Σουάρες, ο οποίος ξεκίνησε από οριακή θέση, ο Ελουστόνδο φάνηκε να βρίσκει την μπάλα, ο Ουρουγουανός έπεσε και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μέσι, αλλά ο Ιραϊθόθ τον νίκησε πέφτοντας σωστά στη δεξιά του γωνία. Αυτό ήταν το πέμπτο χαμένο πέναλτι για τον Αργεντινό σε 42 εκτελέσεις στην Πριμέρα Ντιβιζιόν.

Πέντε λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Σουάρες να νικηθεί από τον τερματοφύλακα της Αθλέτικ Μπιλμπάο. Ο Ουρουγουανός επιθετικός έκανε το διαγώνιο πλασέ, όμως και πάλι ο Ιραϊθόθ έδιωξε εντυπωσιακά. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους με την Μπαρτσελόνα να είναι καλύτερη.

"Άλωσε" το Σαν Μαμές η Μπαρτσελόνα με τον Σουάρες

* Ο συνδυασμός των παικτών της Μπαρτσελόνα στο γκολ του Σουάρες σε γράφημα.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Βαλβέρδε αναγκάστηκε και εκείνος να κάνει αλλαγή με τον Μπόβεδα στη θέση του Μπαλενθιάγα στο 50'. Τέσσερα λεπτά αργότερα ήρθε και το γκολ για την Μπαρτσελόνα.

Μπουσκέτς, Βερμάλεν και Ινιέστα αντάλλαξαν την μπάλα στο χώρο του κέντρου. Αυτή έφτασε στον Ράκιτιτς ο οποίος με εξαιρετική μπαλιά βρήκε τον Ζόρντι Άλμπα. Εκείνος έκανε αμέσως την σέντρα και ο Λουίς Σουάρες ανενόχλητος από το ύψος της μικρής περιοχής νίκησε τον Ιραϊθόθ που δεν μπορούσε να κάνει τίποτα αυτή τη φορά. Οι μπλαουγκράνα βρέθηκαν κοντά και στο 2-0 λίγα λεπτά αργότερα.

Με ακόμα έναν εξαιρετικός συνδυασμό ο Ραφίνια έστρωσε στον Σέρζι Ρομπέρτο, όμως το σουτ του τελευταίου σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Στην επόμενη μισή ώρα του παιχνιδιού οι φάσεις που δημιουργήθηκαν μπροστά στις δύο εστίες ήταν ελάχιστες και το τελικό αποτέλεσμα δεν άλλαξε.

Έτσι, η Μπαρτσελόνα πήρε τη νίκη με 1-0 στο Σαν Μαμές.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Μπιλμπάο: Ιραϊθόθ, Ντε Μάρκος, Μπαλενθιάγα (50' Μπόβεδα), Λαπόρτ, Ελουστόνδο, Μπενιάτ, Εράσο Μερίνο (63' Ιμπάι), Μίκελ Ρίκο (63' Γκουρπέγι), Σουσαέτα, Αντούριθ

Μπαρτσελόνα: Μπράβο, Ντάνι Άλβες (19' Ρομπέρτο), Βερμάλεν, Μαστσεράνο, Ζόρντι Άλμπα, Ράκιτιτς, Μπουσκέτς (68' Μπαρτρα), Ινιέστα, Μέσι, Σουάρες, Ραφίνια (82' Σάντρο)

La Liga 1η αγωνιστική

Παρασκευή (21/8)

Μάλαγα - Σεβίλλη 0-0

Σάββατο (22/8)

Εσπανιόλ - Χετάφε 1-0 (3' Σεβίγια)

Ντεπορτίβο - Σοθιεδάδ 0-0

Ατλέτικο Μαδρίτης - Λας Πάλμας 1-0 (16' Γκριεζμάν)

Ράγιο Βαγιεκάνο - Βαλένθια 0-0

Κυριακή (23/8)

Μπιλμπάο - Μπαρτσελόνα 0-1 (54' Σουάρες)

(21:30) Σπόρτινγκ Χιχόν - Ρεάλ Μαδρίτης

(23:00) Λεβάντε - Θέλτα

(23:30) Μπέτις - Βιγιαρεάλ

Δευτέρα (24/8)

(21:30) Γρανάδα - Έιμπαρ

Η Βαθμολογία

Ατλέτικο Μαδρίτης 3

Εσπανιόλ 3

Μπαρτσελόνα 3

Μάλαγα 1

Βαλένθια 1

Λα Κορούνια 1

Σεβίλλη 1

Βαγιεκάνο 1

Σοθιεδάδ

Αθλέτικ Μπιλμπάο 0

Μπέτις

Βιγιαρεάλ

Γρανάδα

Θέλτα

Ρεάλ Μαδρίτης

Έιμπερ

Χιχόν

Λεβάντε

Χετάφε

Λας Πάλμας

* Γρανάδα και Έιμπερ αγωνίζονται τη Δευτέρα

Επόμενη αγωνιστική

Παρασκευή 28/8

Βιγιαρεάλ - Εσπανιόλ

Σάββατο 29/8

Σοθιεδάδ - Σπόρτινγκ Χιχόν

Μπαρτσελόνα - Μάλαγα

Θέλτα - Ράγιο Βαγιεκάνο

Ρεάλ Μαδρίτης - Μπέτις

Κυριακή 30/8

Έιμπαρ - Αθλέτικ Μπιλμπάο

Σεβίλη - Ατλέτικο Μαδρίτης

Βαλένθια - Ντεπορτίβο Λα Κορούνια

Χετάφε - Γρανάδα

Λας Πάλμας - Λεβάντε

Για αναλυτικές βαθμολογίες, αποτελέσματα και στατιστικά από όλα τα πρωταθλήματα πατήστε εδώ.

Δείτε βίντεο από όλες τις αναμετρήσεις.

Αθλέτικ Μπιλμπάο - Μπαρτσελόνα 0-1

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ