ΣΚΩΤΙΑ

Γήπεδο "Τόνι Μακαρόνι Αρένα"!

Γήπεδο "Τόνι Μακαρόνι Αρένα"!

Μπορεί να πρόκειται για το πιο αστείο όνομα ποδοσφαιρικού γηπέδου στον κόσμο. Ωστόσο, η έδρα της Λίβινγκστον έχει μετονομαστεί άλλες δύο φορές στο παρελθόν.

Η έδρα της Λίβινγκστον είναι το Αλμοντβέιλ, στην ομώνυμη πόλη. Το όνομα, όμως, του γηπέδου είναι μία δοκιμασία για διοικητικά στελέχη, ποδοσφαιριστές κι οπαδούς της σκωτσέζικης ομάδας. Με αποκορύφωμα το πιο πρόσφατο χρονικά. Το "Τόνι Μακαρόνι" είναι το "κάστρο" της Λίβινγκστον.

Οι χορηγοί έχουν το δικό τους ρόλο στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Επηρεάζουν - ονομαστικά - τα γήπεδα κορυφαίων ευρωπαϊκών ομάδων, όπως είναι η Άρσεναλ και η Μάντσεστερ Σίτι. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση της Λίβινγκστον.

Το 1995 τα "λιοντάρια" ξεκίνησαν να παίζουν στο νεόδμητο τότε, "Almondvale Stadium". Το 2010 εισέβαλαν οι χορηγοί και το γήπεδο άλλαξε όνομα. Εγένετο, "Braidwood Motor Company Stadium". Ύστερα από τρία χρόνια, το 2013, ξανά τα ίδια. Νέος χορηγός, "βαφτίσια" και "Energy Assets Arena".

Και φέτος, νέα αλλαγή, νέο όνομα. "Τόνι Μακαρόνι Αρένα". Από γνωστή, στη Σκωτία, αλυσίδα ιταλικών εστιατορίων. Δεν ακούγεται πολύ ωραία. Δεν φαντάζει ως φόβητρο, εξ' ονόματος, για τους αντιπάλους της Λίβινγκστον. Μπορεί να μην αρέσει στους οπαδούς της ομάδας, αλλά τουλάχιστον εύχονται να μην υπάρξει σύντομα, νέα αλλαγή.

Η Λίβινγκστον αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία της Σκωτίας, Championship, και είναι στην τελευταία θέση της κατάταξης με μόλις ένα βαθμό μετά από επτά αγωνιστικές.

TAGS ΣΚΩΤΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ