ΑΕΚ

Είδε Ερνάνι ο Λυμπερόπουλος

Είδε Ερνάνι ο Λυμπερόπουλος
Ερνάνι

Το Sport24.gr φέρνει στο φως το προ (περίπου) ενός μήνα ταξίδι του Νίκου Λυμπερόπουλου στην Πορτογαλία, προκειμένου να δει τον Ερνάνι και να πάρει κλίμα από την Πόρτο για το αν θα μπορούσε να αποκτηθεί από την ΑΕΚ ως δανεικός ο άλλοτε παίκτης του Ολυμπιακού.

Ήταν ξημερώματα Παρασκευής, 20 Οκτωβρίου, όταν η αποστολή της ΑΕΚ πετούσε από το Μιλάνο με προορισμό την Αθήνα μετά το 0-0 με αντίπαλο τη Μίλαν. Στο αεροπλάνο της επιστροφής δεν επέβαινε ωστόσο ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας Νίκος Λυμπερόπουλος, ο οποίος είχε επιλέξει να ακολουθήσει διαφορετική διαδρομή.

Το πρωί της Παρασκευής, ο Λυμπερόπουλος ταξίδεψε από το Μιλάνο στη Λισσαβόνα κι από εκεί μετέβη στο Πόρτο προκειμένου να παρακολουθήσει τον αγώνα της ομώνυμης ομάδας με αντίπαλο την Πάκος Φερέιρα. Ο σκοπός του ταξιδιού ήταν η παρακολούθηση του άλλοτε εξτρέμ του Ολυμπιακού (αγωνίστηκε εκεί τη σεζόν 2016-16) Ερνάνι, ο οποίος όμως δεν ξεκίνησε βασικός, ενώ όταν μπήκε στο ματς (συγκεκριμένα στο 76ο λεπτό του αγώνα), το τελικό 6-1 υπέρ της Πόρτο είχε ήδη διαμορφωθεί.

ΓΕΜΑΤΗ ΣΕΖΟΝ ΠΕΡΥΣΙ, ΜΕ 12 ΓΚΟΛ ΚΑΙ 7 ΑΣΙΣΤ

Βέβαια ο Λυμπερόπουλος γνώριζε ποιος είναι ο 26χρονος αριστεροπόδαρος εξτρέμ, ο οποίος αγωνίζεται και στις δύο πτέρυγες της επίθεσης, αν και η πρώτη στις επιλογές του είναι η δεξιά με ανάποδο πόδι. Προέρχεται άλλωστε από μία εξαιρετική σεζόν (2016-17) με τη φανέλα της Βιτόρια Γκιμαράες, κατά τη διάρκεια της οποίας σημείωσε 12 γκολ και μοίρασε 7 ασίστ που έγιναν τέρματα, σε ένα σύνολο 35 αγώνων.

Προφανώς το ταξίδι του τεχνικού διευθυντή της ΑΕΚ θα είχε, πέραν της «κατασκοπείας», το σκοπό της αλίευσης προθέσεων της Πόρτο για το μέλλον του Ερνάνι, ο οποίος εντάχθηκε εκ νέου το περασμένο καλοκαίρι στο δυναμικό της (στο οποίο ανήκει από το 2015), δίχως όμως να δείχνει ικανός να αρπάξει από τα μαλλιά τη δεύτερη ευκαιρία που του παρουσιάζεται και να παίζει συχνότερα ως βασικός.

Έως σήμερα, μετράει 8 συμμετοχές (σε 17 ματς της ομάδας) σε όλες τις διοργανώσεις, εκ των οποίων μόλις 4 στο πρωτάθλημα της Πορτογαλίας. Μόλις τρεις φορές στα οκτώ ματς, έπαιξε από την αρχή.

Στη σκέψη του Λυμπερόπουλου είναι η προσπάθεια δανεισμού του ποδοσφαιριστή, με οψιόν αγοράς για το ερχόμενο καλοκαίρι καθώς το συμβόλαιό του εκπνέει τον Ιούνιο του 2019. Ωστόσο αν αποφασιστεί από την ΑΕΚ να ανοίξει τη συζήτηση με την Πόρτο, θα πρέπει να γίνει ακόμα ένα ταξίδι όπου θα αποσαφηνιστεί αν η νυν ομάδα του και με υπό ποιες προϋποθέσεις τον παραχωρεί κι αν ασφαλώς ο ίδιος θέλει να παίξει ξανά στην Ελλάδα, μετά από την πρώτη εμπειρία στον Ολυμπιακό που παρά τα καλά στατιστικά (26 ματς, 8 γκολ, 8 ασίστ), δεν κρίθηκε ως απόλυτα επιτυχημένη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Μεταγραφικός στόχος στην Πορτογαλία για την ΑΕΚ
Εικόνες από το δείπνο που παρέθεσαν Αραούχο - Βράνιες
Η "Μασία" της ΑΕΚ
Τα 4 αγκάθια του Ιανουαρίου για την ΑΕΚ

Photo credits: fcporto

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ